News

Coreea de Nord a testat o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune. Mesajul Pentagonului

Noi teste cu rachetă ale Coreei de Nord. Reacția Pentagonului.
13.09.2021 | 09:49
Coreea de Nord a testat o noua racheta de croaziera cu raza lunga de actiune Mesajul Pentagonului
ADVERTISEMENT

Coreea de Nord își continuă programul de dezvoltare a rachetelor, în ciuda opoziției comunității internaționale. În acest weekend, țara a testat o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acţiune.

Coreea de Nord a testat o nouă rachetă de croazieră cu rază lungă de acțiune

Acest nou model al Phenianului poate ajunge până la 1.500 de kilometri depărtare, astfel că ea ar putea lovi cu ușurință Japonia sau Coreea de Nord, arată presa de stat, citată de BBC.

ADVERTISEMENT

Astfel, atât sâmbătă, cât și duminică au fost efectuate tirurile pentru a se vedea performanța acestei rachete. La acestea au participat mai multe oficialități din Coreea de Nord, a anunţat agenţia de presă nord-coreeană ACTC.

Rachetele au parcurs 1.500 de kilometri înainte de a-și atinge ținta. Totuși, aceasta rămâne un mister, ea nefiind precizată.

ADVERTISEMENT

Reacția Pentagonului la testele cu rachetă ale Coreei de Nord

Reacția Pentagonului nu a întârziat să apară în acest caz. Astfel, oficialii americani ai apărării au transmis că activitatea din acest weekend, prin care Coreea de Nord a lansat o nouă rachetă, este una periculoasă.

Mai mult, aceasta este un semn clar că țara își continuă programul nuclar, chiar dacă comunitatea internațională a susținut în repetate rânduri renunțarea la acesta.

ADVERTISEMENT

Totodată, Pentagonul a notat că Coreea de Nord este o amenințare pentru vecinii săi, fiind vorba despre Coreea de Sud și Japonia.

De asemenea, amenințarea este și pentru întreaga comunitate internațională, mai anunță Pentagonul.

ADVERTISEMENT

“Această activitate subliniază dezvoltarea continuă de către Coreea de Nord a programului său nuclear şi ameninţarea pe care aceasta o reprezintă pentru vecinii săi şi comunitatea internaţională”, a informat Pentagonul într-un comunicat.

Totodată, și Comandamentului american Indo-Pacific a reacționat în acest caz. Acesta a transmis că țara va continua să observe atent situația din Coreea de Nord și se va consulta cu aliații în privința pașilor următori care trebuie luați.

SUA “vor continua să monitorizeze situaţia şi se vor consulta îndeaproape cu aliaţii şi partenerii noştri”, se arată într-un comunicat al Comandamentului american pentru zona Indo-Pacific.

Americanii au transmis în repetate rânduri că se angajează să apere Coreea de Sud şi Japonia împotriva puterii de la Phenian. Tocmai de accea, sunt circa 28.500 de soldaţi americani în sudul peninsulei.

ADVERTISEMENT