Fotbal international

Coreea de Nord, decizie uluitoare cu privire la Campionatul Mondial. Cum sunt transmise meciurile

Dictatorul Coreea de Nord, Kim Jong-Un, a dat un ordin clar cu privire la meciurile de la Campionatul Mondial din Qatar.
24.11.2022 | 11:50
Coreea de Nord decizie uluitoare cu privire la Campionatul Mondial Cum sunt transmise meciurile
Coreea de Nord nu a mai fost de 12 ani la Campionatul Mondial. Sursă foto: Sport Bible
ADVERTISEMENT

Coreea de Nord continuă să se izoleze de restul lumii, iar acest lucru este mai vizibil ca oricând în perioada Campionatul Mondial din Qatar. 

Meciurile Campionatului Mondial din Qatar nu sunt transmise live în Coreea de Nord

Partidele de la Campionatul Mondial din Qatar sunt înregistrate în Coreea de Nord. Ba, mai mult, meciurile sunt difuzate cu o întârziere de o zi! Astfel, CM din Qatar se va termina în Coreea de Nord pe data de… 19 decembrie, la 24 de ore distanță de la marea finală.

ADVERTISEMENT

Coreea de Nord nici măcar nu s-a înscris în preliminariile Campionatul Mondial din 2022. Asiaticii au invocat pandemia de COVID-19 ca motiv principal pentru retragerea din competiție.

Conform jurnaliștilor de la Sport Bible, nicio televiziune din Coreea de Nord nu figurează pe lista celor care au achiziționat drepturile TV pentru meciurile de la turneul final. Astfel, e foarte probabil ca partidele să fie piratate.

ADVERTISEMENT

Campionatul Mondial din Qatar, cenzurat în Coreea de Nord

Chiar și înregistrate, transmisia meciurilor este cenzurată. Steagurile Coreei de Sud sunt blurate, precum și reclamele din țara vecină. Acest lucru se întâmplă și cu Hyundai, unul dintre sponsorii oficiali ai Campionatului Mondial.

Meciurile de la Campionatul Mondial, cenzurate în Coreea de Nord
Meciurile de la Campionatul Mondial, cenzurate în Coreea de Nord

Spre exemplu, meciul dintre Franța și Australia de marți, 22 noiembrie, a fost transmis în Coreea de Nord, miercuri, 23 noiembrie.

ADVERTISEMENT

Festivitatea de deschidere a Campionatului Mondial a fost de asemenea cenzurată, iar momentul în care interpretul Jung Kook din Coreea de Sud a intrat pe scenă a fost tăiat definitiv. Și acest eveniment a fost văzut în Coreea de Nord cu o întârziere de 24 de ore.

Care a fost ultimul meci de la Campionatul Mondial transmis în direct în Coreea de Nord

Ultima partidă de la Campionatul Mondial care s-a văzut live în Coreea de Nord, a fost una de tristă amintire pentru statul comunist. Este vorba despre partida din 2010 dintre Portugalia și Coreea de Nord, pierdută de asiatici cu scorul de 7-0.

ADVERTISEMENT

Ca urmare a umilitoarei înfrângeri, liderul suprem din Coreea de Nord a decis ca meciurile de la Campionatul Mondial să nu mai fie transmise în direct. Coreea de Nord a participat la doar două ediții ale Campionatului Mondial: în 1966 în Anglia și în 2010 la turneul final din Africa de Sud.

ADVERTISEMENT