News

Coreea de Nord este condusă în ultima vreme de Kim Yo-jong, sora dictatorului Kimg Jong-un

20.08.2020 | 21:39
Coreea de Nord este condusa in ultima vreme de Kim Yojong sora dictatorului Kimg Jongun
ADVERTISEMENT

Kim Jong-un și-ar fi transferat din putere către sora lui, Kim Yo-jong, potrivit unui raport al agenției sud-coreene de spionaj.

Liderul din Koreea de Nord și-a delegat o altă parte din atribuții colaboratorilor săi apropiați, potrivit NIS.

ADVERTISEMENT

Deputații de la Seul au fost informați despre acest lucru de către serviciile secrete, susține agenția Yonhap.

Kim Jong-un și-ar fi transferat puterea către sora lui, fiind stresat de guvernare

Potrivit Digi 24, sora dictatorului a fost delegată să conducă afacerile statului. „În prezent, Kim Yo-jong conduce afacerile generale ale statului pe bază de delegare. Kim Jong-un îşi păstrează încă autoritatea absolută, dar o parte din ea a fost predată puţin câte puţin. Yo-jong este liderul numărul 2 de-facto, dar (Kim Jong-un) nu şi-a ales un succesor”, a transmis serviciul secret sud-coreean, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT

Conform NIS, puterea a fost împărțită și altora din anturajul apropiat al liderului din Coreea de Nord.

Pak Pong-ju, vicepreşedintele Comisiei pentru afaceri de stat, precum și noul prim-ministru Kim Tok-hun au preluat controlul asupra sectorului economic.

ADVERTISEMENT

Sora lui Kim Jong-un ar fi responsabilă de relațiile diplomatice cu Coreea de Sud şi faţă de Statele Unite ale Americii.

Armata ar fi controlată de Choe Pu-il, director pentru afaceri militare al partidului, și Ri Pyong-chol, vicepreședinte al Comisiei militare centrale.

ADVERTISEMENT

Scopul acestor delegări de atribuții ar fi să-l „elibereze” pe Kim de stresul guvernării. Mai mult, se pare că începând cu luna iulie liderul și-ar fi sporit activitățile publice.

„Înaintea celei de-a 75-a aniversări a creării Partidului Muncitorilor (la 10 octombrie), în lipsa unor realizări tangibile, el îşi creşte activităţile publice începând din iulie”, este menționat în raport.

Sora dictatorului a făcut școala în Elveția
Sora dictatorului a făcut școala în Elveția

În luna mai 2020 toată lumea susținea că liderul din Coreea de Nord ar fi murit în timpul unei operații pe cord. Inclusiv marile puteri ale lumii ar fi deținut informații conform cărora Kim ar fi murit și ar fi fost înlocuit cu o sosie. Cei care au afirmat cu tărie că liderul din Coreea de Nord trăiește, de fapt, au fost sud coreenii.

ADVERTISEMENT