Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, încălcînd rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU

Ionuţ Cataramă   
in Hotnews
03/08/2016, 11:45
Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică, încălcînd rezoluţiile Consiliului de Securitate al ONU

Coreea de Nord a lansat miercuri o rachetă balistică, din partea de est a ţării către apele din largul coastelor sale estice, a anunţat statul major al armatei sud-coreene, citat de agenţia Yonhap. Lansarea a avut loc la ora locală 7.50 şi a fost prima după data de 19 iulie.

Lansarea de miercuri se încadrează într-o serie de încălcări ale rezoluţiilor Consiliului de Securitate al ONU, potrivit agerpres.ro. Racheta lansată miercuri, de tip Rodong, cu rază medie de acţiune, a parcurs aproximativ 1000 de km, a declarat o sursă guvernamentală de la Seul, potrivit Yonhap. În iulie fuseseră lansate două rachete Rodong şi o rachetă Scud cu rază mai scurtă.

Potrivit agenţiei de presă sud-coreene, este vorba despre o etalare a forţei din partea Coreei de Nord, după instalarea unui sistem avansat anti-rachetă al Statelor Unite în Coreea de Sud. Sistemul Terminal High Altitude Area Defense (THAAD, apărare regională la mare altitudine) este o încercare de a contracara ameninţările în creştere, nucleare şi cu rachete, din partea Coreei de Nord.

Japonia a reacţionat la lansarea de miercuri prin punerea în alertă a forţelor sale de apărare naţională, informează DPA. Măsura a fost ordonată de ministrul apărării, Gen Nakatani.

Sursă: www.agerpres.ro

Ştirea MOMENTULUI

Când joacă Simona Halep în semifinale la WTA Cincinnati! S-au stabilit ora de start şi adversara!

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.

Închide ×