Cele mai citite

Decizia începutului de an! Coreea de Nord şi Coreea de Sud se unesc pentru JO de iarnă

Coreea de Nord şi Coreea de Sud au ajuns la un acord pentru Jocurile Olimpice de iarnă care se vor disputa, în februarie, la Pyeongchang.
Autor: Razvan Nicolae | 18.01.2018 | 09:40
Decizia începutului de an! Coreea de Nord şi Coreea de Sud se unesc pentru JO de iarnă

Pe 9 februarie are loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de iarnă de la Pyeongchang. Coreea de Sud şi Coreea de Nord, aflate în conflict de mai bine de 60 de ani, au ajuns la un acord cu această ocazie.

Cele două ţări vor forma o echipă combinată la proba de hochei pe gheaţă feminin. Nu este singura decizie importantă pentru ediţia din acest an a Jocurilor Olimpice de iarnă. Coreea de Nord şi Coreea de Sud vor defila sub acelaşi steag la ceremonia de deschidere.

10 ani au trecut de când Coreea de Nord şi Coreea de Sud au stat sub acelaşi steag

Nu este pentru prima oară când cele două ţări iau această decizie. Ultima oară când au defilat sub steagul “Coreei Unite” s-a întâmplat la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de vară de la Beijing din 2008.

Delegaţia nord-coreeană va ajune la Pyeongchang pe 25 ianuarie, iar sportivele celor două ţări şi-au stabilit deja şi un loc de cantonament comun. Echipa “Coreei Unite” va evolua în Grupa B alături de Suedia, Elveţia şi Japonia.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!