Sport

Kim Jong-Un a prins gustul sportului! Anunţul făcut de Coreea de Nord!

Liderul suprem al Coreei de Nord a primit vizita preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic.
31.03.2018 | 17:08
Kim JongUn a prins gustul sportului Anuntul facut de Coreea de Nord

Kim Jong-Un, din ce în ce mai pasionat de sport! Liderul suprem al Coreei de Nord şi-a dat acordul pentru ca sportivii săi să meargă şi la alte competiţii! Astfel, Coreea de Nord va participa la următoarele două ediţii ale Jocurile Olimpice, din Japonia şi China, după cum a anunţat, sâmbătă, preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, după o întâlnire cu liderul nord-coreean Kim Jong Un la Phenian.

Bach s-a aflat la Phenian de joi, iar la plecare le-a spus reporterilor că nord-coreeni vor participa la Jocurile Olimpice de vară din 2020 de la Tokyo şi la cele de iarnă din 2022 de la Beijing. “Decizia are sprijinul total al liderului suprem din Coreea de Nord după o discuţie deschisă şi fructuoasă avută cu el”, a declarat Bach.

Comitetul vrea şi defilări comune, însă ”la momentul potrivit”

Preşedintele Bach vrea chiar mai mult, însă nu a discutat cu liderul suprem. “Comitetului Internaţional Olimpic va mai face propuneri privind eventuale defilări comune la Tokyo şi Beijing, la momentul potrivit”, a adăugat el. Înaintea Jocurilor Olimpice de la Pyeongchang, Bach a reuşit să-i convingă pe oficialii nord-coreeni să trimită o delegaţie la competiţia din Coreea de Sud, iar sportivii celor două state au defilat împreună.