Fotbal international

Coreea de Sud – Ghana 2-3, în Grupa H la Campionatul Mondial 2022. Moment inedit la finalul meciului. Staff-ul africanilor, selfie cu Heung Min-Son în lacrimi

Ghana speră la calificarea în optimile de finală ale CM din Qatar 2022, după victoria dramatică obținută cu scorul de 3-2 în fața Coreei de Sud.
28.11.2022 | 19:42
Coreea de Sud  Ghana 23 in Grupa H la Campionatul Mondial 2022 Moment inedit la finalul meciului Stafful africanilor selfie cu Heung MinSon in lacrimi
Unul dintre oamenii din staff-ul Ghanei a fost protagonistul unui moment neașteptat. El și-a făcut un selfie cu atacantul sud-coreean Heung Min-Son la finalul partidei câștigate de africani cu 3-2. Sursă foto: Facebook Le Meilleur du Football
ADVERTISEMENT
28-11-2022
17:50

Moment uluitor după Coreea de Sud - Ghana 2-3

Unul dintre oamenii din staff-ul Ghanei a fost protagonistul unui moment neașteptat. El și-a făcut un selfie cu atacantul sud-coreean Heung Min-Son la finalul partidei câștigate de africani cu 3-2.

Momentul a fost surprins de fotografi, iar lumea a criticat gestul ghanezului. Starul Coreei de Sud suferea din greu în urma eșecului, având lacrimi în ochi în momentul în care a fost pozat.

28-11-2022
17:42

Kudus, ales jucătorul meciului

Atacantul naționalei Ghanei, Mohamed Kudus, a fost desemnat jucătorul meciului, după ce a marcat de două ori în victoria împotriva Coreei de Sud, scor 3-2.

Fotbalistul de la Ajax Amsterdam, în vârstă de 22 de ani, a înscris prima dată pentru 2-0, pentru ca în repriza secundă să reușească golul victoriei, după ce asiaticii avuseseră o revenire fantastică.

28-11-2022
15:39

Coreea de Sud - Ghana 2-3, un meci plin de recorduri

Ghana este prima echipă de la acest turneu final care reușește să termine cu scorul de 3-2 două meciuri consecutive la Campionatul Mondial din Qatar, după ce a pierdut cu Portugalia cu același scor. Uruguay a fost ultima echipă care care a reușit asta la Mondiale în 2010. Celelalte două echipe care au reușit rezultate similare sunt Germania (1994) și Elveția (1934)

Ba, mai mult, la 22 de ani și 118 zile Mohammed Kudus, a devenit al doilea cel mai tânăr jucător din Africa care a marcat la un Campionat Mondial. Primul în acest clasament este Ahmed Musa, care reușea să înscrie împotriva Argentinei la Mondialul din 2014, la vârsta de 21 de ani și 254 de zile. 

Nici coreeni nu s-au lăsat mai prejos, chiar dacă au pierdut. Cho Gue-Sung este primul jucător din Coreea de Sud care reușește să marcheze mai mult de un gol într-un meci la Campionatul Mondial.

Este și primul fotbalist care marchează de două ori cu o lovitură de cap într-o partidă de Campionat Mondial.

28-11-2022
14:05

FINAL: Coreea de Sud - Ghana 2-3 (Cho 58, 61 / Salisu 24, Kudus 34, 68)

FINAL: S-a terminat și Coreea de Sud – Ghana, al doilea meci de luni, 28 noiembrie, de la Campionatul Mondial din Qatar. La fel ca și primul, Serbia – Camerun 3-3, și acum am avut parte de dramatism cât cuprinde și răsturnări spectaculoase de scor. Ghana a condus cu 2-0, s-a văzut egalată în numai 3 minute, dar a reușit să treacă apoi din nou în avantaj, pe care nu l-a mai cedat până la final. Cele trei puncte obținute azi le permit africanilor să spere în continuare la calificarea în optimi, în timp ce șansele asiaticilor sunt doar matematice.

grupa h
Clasament Grupa H

Min. 90+4: Lee șutează puternic la colțul scurt, portarul ghanez respinge greu.

Min. 90: De la margine s-au arătat 10 minute de prelungire.

Min. 76: Corner pentru coreeni, Son reia spre poartă, dar Mensah reușește să respingă de pe linie, evitând golul.

Min. 75: Lee execută periculos o lovitură liberă de la peste 20 de metri, portarul ghanez Ati-Zigi respinge de la rădăcina barei în corner.

Min. 68: GOOOL Ghana! Mensah pătrunde pe partea stângă, centrează în mijlocul careului coreean, Williams dă pe lângă minge, dar aceasta ajunge la Kudus, care înscrie cu un șut plasat.

kudus gol 2
Bucuria lui Kudus după golul din minutul 68

Min. 61: GOOOL Coreea de Sud! Fază aproape identică a coreenilor, și același Cho plutește peste fundașii adverși și reia cu capul în plasă din 3-4 metri.

Min. 58: GOOOL Coreea de Sud! Cho reia superb cu capul o centrare de pe partea stângă, fără speranțe pentru portarul ghanez.

gol cho
Cho a marcat primele două goluri coreene în meciul cu Ghana

Min. 54: Reluarea cu capul a lui Cho este reținută de portarul ghanez.

Min. 50: Lamptey șutează cu stângul din careu, mingea se duce peste poartă.

Min. 46: A început repriza a doua.

28-11-2022
12:59

Ghanezii, avantaj de două goluri la pauză

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min. 45+6: S-a terminat prima repriză. Ghana a profitat de erorile din defensiva coreenilor și intră în avantj de două goluri la cabine.

Min. 44: Jeong șutează puternic de la marginea careului, mingea se duce pe lângă bară.

Min. 34: GOOOL Ghana! Jordan Ayew trimite din nou o centrare perfectă în careu, de unde Kudus reia cu capul în plasă.

Min. 24: GOOOL Ghana! Jordan Ayew trimite în careu din lovitură liberă de pe partea stângă, fundașii coreeni se încurcă între ei, mingea ajunge la Salisu, care o reia în poartă din câțiva metri.

Min. 15: Coreea de Sud pare a controla partida, are o posesie de 58% în acest început de meci, dar ocaziile de gol lipsesc.

Min. 1: A început partida.

Jucătorii ghanezi și-au făcut apariția la stadion într-un mare stil, pe muzică tradițională.

28-11-2022
12:05

Echipele de start la Coreea de Sud - Ghana

Coreea de Sud: Kim Seung-gyu (Al Shabab) – Kim Moon-hwan (Jeonbuk Motors), Kim Min-jae (Napoli), Kim Young-gwon (Ulsan Hyundai), Kim Moon-hwan (Jeonbuk Motors) – Hwang In-beom (Olympiacos), Jung Woo-young (Al Sadd) – Kwon Chang-hoon (Gimcheon Sangmu), Jeong Woo-yeong (Freiburg), Son Heung-min (Tottenham) – Cho Gue-sung (Jeonbuk Motors). Rezerve: Song, Cho – Yeun, Kwon, Kim, Cho, Paik, Lee, Son, Hong, Hwang, Na, Song. Selecţioner: Paulo Bento

Ghana: Ati-Zigi (St Gallen) – Lamptey (Brighton), Amartey (Leicester City), Salisu (Southampton), Mensah (Auxerre) – Partey (Arsenal), Samed (Lens), Kudus (Ajax) – J. Ayew (Crystal Palace), Williams (Athletic Bilbao), A. Ayew (Al Sadd). Rezerve: Danland, Narudeen – Aidoo, Baba, Djiku, Seidu, Owusu, Issahaku, Kyereh, Bukari, Afriyie, Sulemana, Sowah, Semenyo. Selecţioner: Otto Addo

Meciul Coreea de Sud – Ghana are loc luni, 28 noiembrie, cu începere de la ora 15:00, în cadrul etapei a 2-a din Grupa H la turneul final al CM din Qatar. În prima etapă, Coreea de Sud şi Uruguay au terminat 0-0, iar Ghana a cedat cu 3-2 în faţa Portugaliei, meci în care lusitanii au primit cu uşurinţă un penalty.

Coreea de Sud – Ghana, primul meci din etapa a 2-a din Grupa H la Campionatul Mondial 2022

Meciul Coreea de Sud – Ghana este unul foarte important pentru configuraţia Grupei H. Ambele echipe au mare nevoie de cele trei puncte, pentru a mai putea spera la o calificare de pe locul 1, pentru că prima poziţie pare a fi de partea lui Cristiano Ronaldo şi compania.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Coreea de Sud şi Ghana

Confruntarea Coreea de Sud – Ghana se desfăşoară luni, 28 noiembrie, de la ora 15:00, pe stadionul “Education City” din localitatea Al Rayyan, în etapa a 2-a din Grupa H la turneul final al CM din Qatar, un stadion de 40.000 de locuri, care însă aproape sigur nu va fi plin nici la acest meci, cum nu a fost la nici unul, chiar dacă suporteri ai sud-coreenilor sunt destul de mulţi.

Pe acest stadion s-au disputat deja trei partide la turneul final şi abia în cea de a treia spectatorii au văzut şi goluri. Au fost două jocuri cu scoruri albe, Danemarca – Tunisia şi Uruguay – Coreea de Sud. Polonia – Arabia Saudită s-a terminat 2-0. Sud-coreenii joacă aşadar pe acelaşi stadion unde au evoluat şi prima dată.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Coreea de Sud – Ghana se joacă luni, 28 noiembrie, de la ora 15:00, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO.

Peste tot în Qatar, deci şi la Al Rayyan, care este foarte aproape de capitala Doha, este o vreme foarte călduroasă, ploaia fiind probabil ceva ca un OZN pentru cei din această zonă. Temperatura care se va reflecta în aer, la ora 15:00, va fi de 32 de grade, dar pe stadioane va fi mai degrabă rece, la maxim 20-21 grade.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Coreea de Sud – Ghana, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Un meci dificil pentru pariori. Nu sunt două echipe de top, dar au câţiva jucători de valoare care pot face diferenţa, cum sunt Son sau fraţii Ayew. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Coreea de Sud şi Ghana.

Fără absenţe în Coreea de Sud – Ghana

La acest meci extrem de important pentru ambele echipe nu sunt probleme de lot care să pună în încurcătură pe cei doi selecţioneri. Paulo Bento, selecţionerul echipei asiatice, a spus că a fost foarte mulţumit de egalul cu Uruguay, pentru că echipa sa are astfel şanse la locul 2. Nu sunt probleme care să îi încurce planurile tactice.

ADVERTISEMENT

Otto Addo, selecţionerul de 47 de ani al Ghanei, a fost extrem de supărat de arbitrajul din partida cu Portugalia. El nu s-a sfiit să spună că lusitanii au primit multe cadouri din partea arbitrilor, dar odată încheiat acel meci acum totul se concentrează pe partida cu Coreea de Sud şi important este că are jucătorii valizi.

Englezul Anthony Taylor va conduce meciul Coreea de Sud – Ghana

Meciul dintre Coreea de Sud şi Ghana va avea parte de prezenţa unuia dintre cei mai buni arbitri europeni, englezul Anthony Taylor, aflat la al doilea turneu final de CM consecutiv după cel din Rusia, între care a intercalat şi turneul final al EURO 2020. Este un arbitru recunoscut pentru faptul că acordă multe cartonaşe în meci.

Nicio națiune africană nu a ajuns mai departe de sferturile de finală, aşa cum a reușit şi Ghana în 2010, dar orice speranță legată de repetarea acelei performanțe ar putea dispărea dacă nu va reuși să revină după înfrângerea cu 3-2 în fața lusitanilor. ”Stelele Negre” au calitățile necesare pentru a pune probleme Coreei de Sud și au demonstrat în mod constant capacitatea de a înscrie goluri, marcând în zece dintre cele 13 meciuri pe care le-au disputat vreodată la Cupa Mondială.

Cote la pariuri

Este o partidă extrem de echilibrată şi pentru casele de pariuri. Există o echipă care a primit statut de favorită. Este Coreea de Sud, care a primit cota de 2,55. Ghana are cotă de 3,10, deci foarte apropiată. Şansă dublă 1X are cotă 1,40 iar şansă dublă X2 are cotă de 1,55. Gol marcat de sud-coreeni ajunge la 1,30, iar golul reuşit de Ghana este de 1,40.

Sunt patru întâlniri directe între cele două naţionale, dar toate în partide cu caracter amical. Avem trei victorii ale Ghanei şi una singură a asiaticilor, dar interesant este că de fiecare dată s-au marcat cel puţin trei goluri: 3-1 de două ori în 2006, 4-0 în 2015 şi 1-2 în 2011.


  • 2,10 este cota Superbet pentru “GG – marchează ambele echipe” în Coreea de Sud – Ghana. VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT