Fotbal international

Coreea de Sud la Campionatul Mondial 2018. Lotul Coreei de Sud la CM 2018, programul și cote la pariuri

02.06.2018 | 19:44
Coreea de Sud la Campionatul Mondial 2018 Lotul Coreei de Sud la CM 2018 programul si cote la pariuri

Echipa națională a Coreei de Sud se pregătește pentru Campionatul Mondial de Fotbal din Rusia. Asiaticii au jucat deja un amical cu Bosnia și au fost învinși cu 3-1. Până la debutul turneului final, mai au de jucat cu Bolivia și Senegal.

La Campionatul Mondial de Fotbal 2018, Coreea de Sud a fost repartizată în grupa F, alături de Germania, Mexic și Suedia.

Cum s-a calificat Coreea de Sud la Campionatul Mondial 2018

Coreea de Sud a început campania de calificare la Mondialul din Rusia într-o grupă cu Liban, Kuweit, Myanmar și Laos. A obținut 8 victorii din 8 meciuri și a avut un golaveraj fabulos: 27 – 0. În turul 2 al calificărilor pentru Cupa Mondială, Coreea de Sud a trecut de Laos cu 8-0 și și-a menținut prima poziție în grupă, obținând calificarea la turneul final.

Coreea de Sud - Laos 8-0
Coreea de Sud – Laos 8-0

Lotul naționalei Coreei de Sud la CM 2018

Din lotul sud-coreenilor pentru Mondial fac parte și jucători care activează în Anglia, Italia, Germania și Austria. Portari: Kim Seung-gyu (Vissel Kobe), Kim Jin-hyeon (Cerezo Osaka), Cho Hyun-woo (Daegu FC). Fundași: Kim young-gwon (Guangzhou Evergrande), Jang Hyun-soo (FC Tokyo), Jung Seung-hyun (Sagan Tosu), Yun Yong-sun (Seongnam FC), Oh Ban-suk (Jeju United), Kim Min-woo (Sangju Sangmu), Park Joo-ho (Ulsan Hyundai), Hong Chul (Sangju Sangmu), Go Yo-han (FC Seoul), Lee Yong (Jeonbuk Hyundai Motors). Mijlocași: Ki Sung-yueng (Swansea City), Jung Woo-young (Vissel Kobe), Ju Se-jong (Asan Mugunghwa FC), Koo Ja-cheol (FC Augsburg), Lee Jae-sung (Jeonbuk Hyundai Motors), Lee Seung-woo (Hellas Verona), Moon Seon-min (Incheon United). Atacanți:  Kim Shin-wook (Jeonbuk Hyundai Motors), Son Heung-min (Tottenham Hotspur), Hwang Hee-chan (FC Red Bull Salzburg).

Coreea de Sud s-a calificat la Campionatul Mondial 2018
Coreea de Sud s-a calificat la Campionatul Mondial 2018

Vedeta naționalei Coreei de Sud

Câțiva dintre asiatici joacă la echipe din Europa, însă din lotul Coreei de Sud se evidențiază cel mai bine Son Heung-min de la Tottenham. A marcat 47 de goluri și a dat 26 de pase de gol pentru Spurs în 140 de partide, iar la națională are 21 de goluri în 64 de meciuri. A mai jucat la Hamburg și Bayer Leverkusen și este cotat la 50 de milioane de euro.

Son Heung-min
Son Heung-min joacă la Tottenham

Selecționerul Coreei de Sud la Campionatul Mondial 2018

Antrenorul Coreei de Sud este Shin Tae-yong, care a trecut pe la toate grupele de vârstă până a ajuns să antreneze la seniori. A trecut mai întâi pe la selecționata U-17, apoi pe la U-20 și U-23, pentru ca în final să fie numit tehnician la echipa mare și să meargă la Mondialul din Rusia. A mai antrenat pe Seongnam Ilhwa Chunma.

Shin Tae-yong este selecționerul Coreei de Sud
Shin Tae-yong este selecționerul Coreei de Sud

Programul naționalei Coreei de Sud la Campionatul Mondial 2018

Coreea de Sud va debuta la Campionatul Mondial din Rusia pe 18 iunie, când va juca împotriva Suediei. Pe 23 iunie va întâlni Mexic, iar pe 27 iunie va avea o sarcină dificilă în fața campioanei mondiale en-tire, Germania.

Jucătorii Coreei de Sud se pregătesc pentru Mondial
Jucătorii Coreei de Sud se pregătesc pentru Mondial

Obiectivele naționalei Coreei de Sud la CM 2018

Coreea de Sud are o grupă dificilă la Campionatul Mondial din Rusia. Germania nu va accepta să nu termine grupa pe prima poziție, în timp ce Mexic și Suedia visează să prindă locul 2 pentru a putea juca în optimile de finală. Tot pentru locul 2 în grupă se luptă și Coreea de Sud, echipă care a demonstrat că poate produce oricând surprize.

Coreea de Sud a învins Siria cu 1-0 în drumul spre Mondial
Coreea de Sud a învins Siria cu 1-0 în drumul spre Mondial

Palmaresul naționalei Coreei de Sud la Campionatul Mondial

Coreea de Sud are 9 prezențe la Campionatul Mondial de Fotbal. A jucat pentru prima dată la un turneu final în 1954, în Elveția. A obținut cea mai mare performanță la Cupa Mondială din 2002, când a fost țară gazdă, alături de Japonia. Sud-coreeni au fost învinși de Germania în semifinală cu 1-0. Au jucat finala mică și au pierdut în fața Turciei, scor 2-3.

Ce cotă are Coreea de Sud la pariuri la Campionatul Mondial 2018

Pentru Coreea de Sud ar fi o mare performanță dacă ar reuși să iasă din Grupa F după cele 3 meciuri. Are cotă 800.00 să câștige Campionatul Mondial din Rusia. Doar Tunisia, Arabia Saudită și Panama au șanse mai mici în opinia bookmaker-ilor. Favorită să câștige turneul este Brazilia, cu o cotă de 5.00.