News

Coreea de Sud, la un pas de valul 2 de epidemie! În Seul se reînchid barurile și cluburile

09.05.2020 | 12:15
Coreea de Sud la un pas de valul 2 de epidemie In Seul se reinchid barurile si cluburile
ADVERTISEMENT

Coreea de Sud este la un pas de valul 2 de epidemie de COVID-19! Autoritățile au luat deja o decizie clară și au anunțat că toate barurile din Seul se vor închide din nou.

Coreea de Sud, la un pas de valul 2 de epidemie!

Se întâmplă lucrul acesta după o nouă creștere a cazurilor de infectare cu coronavirus. Aceasta a fost cauzată cel mai probabil, de cluburile de noapte din capitala sud-coreeană.

ADVERTISEMENT

A existat chiar și o conferință de presă în care primarul metropolei, Won-soon Park, a transmis oamenilor ce măsuri vor fi luate în perioada imediat următoare.

În Seul se reînchid barurile și cluburile

Acesta a explicat că barurile, dar și cluburile se vor închide imediat. Decizia vine după ce numărul de cazuri a crescut din nou într-un ritm accelerat.

ADVERTISEMENT

Noile cazuri ar avea legătură cu cluburile de noapte din Itaewon, un district faimos pentru viața de noapte a orașului, viață de noapte care pare că a dat peste cap totul.

Mai exact, un tânăr de 29 de ani din Seul, a fost testat pozitiv cu coronavirus. Bărbatul vizitase mai multe cluburi de noapte din district în noaptea de 1 mai și dimineața zilei de 2 mai, conform Centrului pentru prevenire bolilor coreean.

ADVERTISEMENT

De atunci, alte 40 de persoane care au avut legătură cu tânărul au fost testate pozitiv. Dintre ele, 27 sunt din Seul.

Coreea de Sud a instituit noi reguli pentru depistarea unui nou val de infectări. La intrarea în barurile și cluburile de noapte, oamenii trebuie să își lase numărul de telefon și numele pentru a putea fi găsiți mai ușor, ulterior, și testați.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că la finalul lunii trecute, autorităţile sud-coreene au anunţat că nu a fost depistat niciun caz intern de Covid-19, pentru prima dată din 29 februarie.

Centrul coreean pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor a raportat 4 noi cazuri, toate importate, astfel că totalul la nivel naţional, de la începutul epidemiei, a ajuns la 10.765.

Numărul deceselor provocate de Covid-19 în Coreea de Sud, ţară cu populaţie de peste 51 de milioane de locuitori, a crescut cu 1, la 247.

 

 

ADVERTISEMENT
Tags: