Fotbal international

Coreea de Sud – Portugalia 2-1, în Grupa H la Campionatul Mondial 2022. Asiaticii se califică dramatic în optimi, la golaveraj. Video

Coreea de Sud a învins Portugalia cu 2-1 și s-a calificat dramatic în optimi, datorită golurilor mai multe marcate față de Uruguay, care a avut același număr de puncte.
02.12.2022 | 19:05
Coreea de Sud  Portugalia 21  in Grupa H la Campionatul Mondial 2022 Asiaticii se califica dramatic in optimi la golaveraj Video
Golul lui Hwang Hee-Chan din prelungirile meciului cu Portugalia a calificat dramatic Coreea de Sud în optimile de finală
ADVERTISEMENT
02-12-2022
17:10

Coreea de Sud, calificare dramatică în optimile de finală ale MOndialului din Qatar

Coreea de Sud a reușit o victorie dramatică în fața Portugaliei, cu un gol marcat în prelungiri, și s-a calificat in extremis în optimile de finală ale Mondialului din Qatar.

Asiaticii au profitat de faptul că Uruguay a învins Ghana cu doar 2-0 și, la egalitate de puncte și de golaveraj cu sud-americanii, le-au luat acestora fața doar datorită numărului mai mare de goluri marcate.

grupa h
Clasament Grupa H
02-12-2022
16:04

FINAL: Coreea de Sud - Portugalia 2-1 (Kim Young-Gwon 27, Hwang Hee-Chan 90+1 / Horta 5)

Min. 90+8: S-a terminat partida cu victoria Coreei de Sud, scor 2-1. Asiaticii așteaptă cu sufletul la gură finalul meciului Ghana – Uruguay pentru a vedea dacă se califică în optimi.

Min. 90+1: GOOOL Coreea de Sud! Asiaticii înscriu prin Hwang Hee-Chan golul care i-ar putea duce pe asiatici în optimi. În acest moment, Correa de Sud și Uruguay au câte 4 puncte, dar coreenii au mai mulyte goluri marcate.

Min. 90: De la margine se arată 6 minute de prelungire.

Min. 85: Coreea de Sud are nevoie de un gol pentru a se califica mai departe. Dacă bate Portugalia, iar scorul din Ghana – Uruguay rămâne 0-2, asiaticii merg mai departe la golaveraj.

Min. 70: Heung-Min Son pătrunde în careu pe dreapta, dar șutează în blocajul lui Cancelor.

Min. 67: In-Beom Hwang șutează puternic de la peste 20 de metri, portarul portughez respinge greu.

Min. 46: A început repriza secundă.

02-12-2022
14:59

Egalitate la pauză, asiaticii sunt eliminați.

Vezi aici meciul în format LIVE VIDEO.

Min. 45+3: S-a terminat prima repriză. La acest scor, Coreea de Sud are 2 puncte și este eliminată din competiție, doarece în celălalt meci al grupei Uruguay conduce Ghana cu 2-0.

Min. 42: Vitinha șutează din afara careului, portarul respinge până la Ronaldo, care nu nimerește poarta.

Min. 27: GOOOL Coreea de Sud! Corner pentru coreeni, Ronaldo respinge greșit, mingea ajunge la Kim Young-Gwon, care egalează cu un șut din 4-5 metri.

Min. 17: Portarul portughez respinge în piciorul unui jucător coreean, mingea ajunge la Kim Jin-Su, care reia în plasă dintr-un metru. Golul este anulat însă pentru un ofsaid în care se afla jucătorul asiatic.

Min. 5: GOOOL Portugalia! Dalot pătrunde în careu pe partea dreaptă, centrează pe 6 metri, de unde Horta reia plasat în poartă.

Min. 1: A început partida.

02-12-2022
14:01

Echipele de start la Coreea de Sud - Portugalia

Coreea de Sud: Kim Seung-Gyu (Al Shabab) – Kim Moon-Hwan (Jeonbuk), Kwon Kyung-Won (Gamba Osaka), Kim Young-Gwon (Ulsan Hyundai), Kim Jin-Su (Jeonbuk) – Hwang In-Beom (Olympiakos), Jung Woo-Young (Al Sadd), Lee Kang-In (Mallorca) – Lee Jae-Sung (Mainz), Cho Gue-Sung (Jeonbuk), Son Heung-Min (Tottenham). Rezerve: Jo Hyeon-Woo, Song Bum-Keun – Cho Yu-Min, Hong Chul, Hwang Hee-Chan, Hwang Ui-Jo, Jeong Woo-Yeong, Kim Min-Jae, Kim Tae-Hwan, Kwon Chang-Hoon, Na Sang-Ho, Paik Seung-Ho, Song Min-Kyu, Son Jun-Ho, Yoon Jong-Gyu. Selecționer: Sergio Costa (Paulo Bento este suspendat).

Portugalia: Costa (FC Porto) – Cancelo (Manchester City), Pepe (FC Porto), Antonio Silva (Benfica), Dalot (Manchester United) – Matheus Nunes (Wolverhampton), Neves (Woverhampton), Joao Mario (Benfica) – Vitinha (PSG), Cristiano Ronaldo (fără echipă), Horta (Braga). Rezerve: Jose Sa, Rui Patricio – Andre Silva, Bernardo Silva, Carvalho, Ruben Dias, Bruno Fernandes, Guerreiro, Joao Felix, Rafael Leao, Palhinha, Ramos. Selecționer: Fernando Santos.

Meciul Coreea de Sud – Portugalia are loc vineri, 2 decembrie, cu începere de la ora 17:00, în etapa a 3-a a Grupei H la turneul final al CM din Qatar. Asiaticii au un singur punct după primele două partide, egalul de 0-0 cu Uruguay, iar Portugalia este deja calificată, reuşind două victorii, 3-2 cu Ghana şi 2-0 cu Uruguay.

Coreea de Sud – Portugalia, în etapa 3 din Grupa H la Campionatul Mondial 2002

Meciul Coreea de Sud – Portugalia contează foarte puţin pentru lusitani, care cu 6 puncte vor termina mai mult ca sigur primii în grupă şi vor întâlni în optimi echipa de pe locul 2 din grupa G, cel mai probabil Elveţia, dacă Serbia nu va reuşi o victorie care să o califice.

ADVERTISEMENT

Unde se joacă meciul dintre Coreea de Sud şi Portugalia

Confruntarea Coreea de Sud – Portugalia se desfăşoară vineri, 2 decembrie, de la ora 17:00, pe stadionul “Education City” din Al Rayyan, în etapa 3 din Grupa H la Campionatul Mondial. Cu siguranţă, deşi Portugalia e calificată, vor fi numeroşi fani lusitani în tribune, la fel şi suporteri sud-coreeni.

Stadionul “Education City” din Al Rayyan, localitate aflată la doar câțiva zeci de kilometri de Doha, a găzduit deja partidele Danemarca – Tunisia 0-0, Uruguay – Coreea de Sud 0-0, Polonia – Arabia Saudită 2-0, unul dintre cele mai spectaculoase jocuri, Coreea de Sud – Ghana 2-3 şi marea surpriză din grupa D, Tunisia – Franţa 1-0. În afara acestei partide se vor mai juca o optime și un sfert de finală.

ADVERTISEMENT

Cine transmite la TV partida

Partida Coreea de Sud – Portugalia se joacă vineri, 2 decembrie, de la ora 17:00, şi va fi televizată în direct şi în exclusivitate pe postul TVR 1. O mai puteţi viziona intrând pe site-ul FANATIK, în format LIVE VIDEO. 

Vineri, 2 decembrie, suporterii echipelor naţionale prezente în Qatar vor avea parte de aceeaşi vreme frumoasă care i-a însoţit pe tot parcursul competiţiei, cu temperatura maximă a zilei ajungând până la 28 de grade, deci nu va fi caniculă şi condiţiile de vizionare de pe stadioane sunt la cele mai înalte standarde.

ADVERTISEMENT

Tot ce trebuie să știi despre Coreea de Sud – Portugalia, de la Cupa Mondială 2022, dacă jucați la pariuri

Este cu siguranţă o partidă atractivă pentru pariori, mai ales în ideea mai multor goluri marcate, pentru că sud-coreenii trebuie să rişte şi să atace. FANATIK prezintă cele mai importante informaţii înaintea partidei dintre Coreea de Sud  şi Portugalia.

Ce absenţe au Coreea de Sud şi Portugalia

Pe banca sud-coreenilor se află un portughez, Paulo Bento, care trebuie să uite la acest meci de originea sa, dar care a văzut roşu la finalul meciului cu Ghana şi acum va fi nevoit să ia loc în tribună. Asiaticii au tot lotul valid, cu excepţia lui Kim Min-jae, fundaş la Napoli. şi nu au decât o singură variantă, aceea de a câştiga la două goluri diferenţă, lucru foarte greu, dar la câte bombe au explodat la acest turneu final nu mai spunem că este şi imposibil.

ADVERTISEMENT

Fernando Santos nu e însă deloc un selecţioner liniştit. Există un scenariu care poate chiar duce naţionala sa direct în gura leului brazilian dacă va termina doar pe locul 2, dar pentru asta trebuie să piardă la minim două goluri acest meci, pentru care are serioase probleme de lot. Cristiano Ronaldo ar putea să absenteze, iar alţi trei jucători sunt sigur out; Nuno Mendes, fundaşul lui PSG, Daniel Pereira, mijlocaşul lui PSG, şi Otavio, mijlocaş la Porto.

Argentinianul Facundo Tello e la al doilea meci la CM din Qatar

Arbitrul argentinian Facundo Tello, 40 de ani, este la meciul doi în Qatar, el mai conducând partida dintre Elveţia şi Camerun, scor 1-0, din Grupa G. Omul a devenit însă cunoscut în toată lumea recent, înainte de a pleca la turneul final, pentru că a condus finala la titlu în Argentina, Racing – Boca Juniors şi după o încăierare generală a dat nu mai puţin de zece cartonaşe roşii!

Furios după fluierul final, selecționerul Coreei de Sud, Paulo Bento, a fost eliminat pentru proteste la adresa arbitrului. Bento, născut la Lisabona, a făcut parte din echipa Portugaliei pe care Coreea de Sud a eliminat-o cu 1-0 la turneul din 2002, după un meci cu destule erori de arbitraj împotriva lusitanilor.

Cote la pariuri

Portugalia, chiar şi fără Cristiano Ronaldo, este favorită la casele de pariuri la cota de 1,80. Coreea de Sud are cotă 4,40 pentru a obţine ea cele trei puncte şi cotă 2,10 pentru şansă dublă 1X. Bookmakerii sunt convinşi că lusitanii vor înscrie, cota fiind simbolică, 1,20, iar un gol al asiaticilor are cotă 1,55.

Nu există decât un singur meci între cele două echipe, acel 1-0 pentru sud-coreeni, din 26 iunie 2002, de la turneul final organizat de ei şi japonezi, cu golul lui Park Ji-sun din minutul 70, într-un meci în care Portugalia a fost clar dezavantajată de arbitrajul altui argentinian, Alejandro Sanchez.


  • 1,90 este cota Superbet pentru “GG – ambele marchează” în Coreea de Sud – Portugalia VEZI AICI TOATE COTELE

ADVERTISEMENT