ADVERTISEMENT
News

Coreea de Sud se confruntă oficial cu al doilea val de coronavirus. Specialiștii se așteptau să revină la iarnă

Autor: Flaviu Popa | 22.06.2020 | 23:24
Coreea de Sud se confruntă oficial cu al doilea val de coronavirus. Specialiștii se așteptau să revină la iarnă
Coreea de Sud anunță că 91 de cetățeni anunțați declarați de COVID-19 au fost infectați din nou. Sursa foto: hepta.ro

Coreea de Sud se confruntă oficial cu al doilea val de coronavirus, cu toate că asiaticii erau printre cele mai apreciate țări atunci când vine vorba de măsuri în lupta cu Covid-19.

ADVERTISEMENT

Cu toate că se înregistrează un număr relativ redus de noi infectări, Coreea de Sud a anunțat oficial că trece printr-un nou val de coronavirus.

Potrivit BBC, asiaticii sunt convinși că epidemia va continua în următoarele luni, indiferent de măsurile care vor fi luate.

Coreea de Sud a fost lovită de al doilea val de coronavirus

Liderul Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (KCDC), Jung Eun-kyeong, a anunțat că primul val a durat până în aprilie, conform Digi 24. Cu toate acestea, numărul de cazuri a crescut din noi în mai, existând tot mai multe focare de infecție în cluburile de noapte din Seul.

ADVERTISEMENT

Cu toate că au existat aproape trei zile în care numărul cazurilor a scăzut de la 1000 la zero, specialistul a menționat că al doilea val a izbucnit la finele lunii mai, când sud-coreenii au început să meargă în vacanță.

„În zona metropolitană, credem că primul val a fost din martie până în aprilie, precum şi din februarie până în martie. Apoi vedem în desfăşurare un al doilea val, care a fost declanşat de vacanţa din mai”, a precizat Jung Eun-kyeong.

Al doilea val de coronavirus nu era așteptat până la iarnă

Cu toate că la începutul pandemiei Coreea de Sud era printre cele mai afectate țări din lume, alături de China, existând chiar și 900 de cazuri raportate la 24 de ore, asiaticii au reușit performanța să scadă numărul nou de infectări la 10 pe zi, iar în cele din urmă boala a fost eradicată.

ADVERTISEMENT

S-a dovedit a fi o bucurie de moment, măsurile de relaxare aducând de la sine creșterea numărului de infectări. Specialiștii se așteptau la un al doilea val, însă doar în toamnă sau în iarnă.

Iniţial am prevăzut că va apărea al doilea val toamna sau iarna. Estimarea noastră s-a dovedit a fi greşită. Atât timp cât oamenii au contacte apropiate cu ceilalţi, credem că infectările vor continua”, au precizat experții.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, Coreea nu are un număr extraordinar de crescut de noi infectări, fiind vorba de 48 sau 67 de cazuri în ultimele 48 de ore.

Coreea de Sud are o populație de 52 de milioane de locuitori și 12,438 de cazuri înregistrate de Covid-19. Coreea de Sud se află în top atunci când vine vorba de numărul de teste efectuate pe populație, peste 1.1 milioane.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!