News

Coreea de Nord a lansat încă 2 rachete balistice. Phenianul ajunge la a 6-a lansare în 2022

Joi, 27 ianuarie, Coreea de Nord a lansat încă 2 rachete balistice cu rază scurtă de acțiune. Vorbim astfel de al 6-lea test cu rachete pe care regimul de la Phenian îl efectuează de la începutul anului.
27.01.2022 | 18:14
Coreea de Nord a lansat inca 2 rachete balistice Phenianul ajunge la a 6a lansare in 2022
ADVERTISEMENT

Regimul lui Kim Jong-un își continuă activitatea militară în acest debut de an 2022. Presa internațională scrie că, joi dimineața, Coreea de Nord a lansat 2 noi rachete balistice cu rază scurtă de acțiune.

Vorbim deja de al 6-lea test cu rachete pe care țara asiatică îl efectuează de la începutul anului.

ADVERTISEMENT

Coreea de Nord, încă 2 rachete balistice trase în mare. Phenianul ajunge la 6 lansări în 2022

Conform CNN, care citează surse din Armata sud-coreeană, cele 2 proiectile au fost lansate de la Hamhung, de lângă coasta central-estică a Coreei de Nord, la ora locală 8:00 și 08:05.

Acestea au aterizat în Marea de Est, cunoscută și sub numele de Marea Japoniei, după ce au parcurs aproximativ 190 de kilometri și au atins o altitudine de aproximativ 20 de kilometri.

ADVERTISEMENT

În acest an, Phenianul și-a intensificat testarea rachetelor balistice, spunând că își va consolida apărarea împotriva Statelor Unite și va evalua ”reluarea tuturor activităților suspendate temporar”, potrivit agenției de știri de stat din Coreea de Nord KCNA.

Marți, Coreea de Nord a tras în mare alte 2 rachete de croazieră. În comparație cu rachetele balistice, cele de croazieră au propria propulsie permanentă. Ele nu sunt supuse sancţiunilor.

ADVERTISEMENT

În ultimele luni, Coreea de Nord şi-a atras critici din partea Statelor Unite, Coreei de Sud şi Japoniei pentru testele de rachete.

Potrivit Phenianului, testarea sa a inclus rachete hipersonice. Armele hipersonice sunt greu de interceptat din cauza vitezei lor ridicate şi a manevrabilității.

ADVERTISEMENT

Coreea de Nord, mai multe teste cu rachete în luna ianuarie

Pe 17 ianuarie, Phenianul a testat ”rachete ghidate tactice”, care sunt rachete balistice cu rază scurtă de acțiune, a spus KCNA.

Coreea de Nord a mai anunțat că a întreprins și un test cu rachete hipersonice lansate cu succes pe 5 și 11 ianuarie și apoi, pe 14 ianuarie. Specialiștii au presupus că acestea au fost rachete balistice cu rază scurtă de acțiune.

Conform regulilor internaționale, Phenianului se interzice să dezvolte rachete balistice și arme nucleare.

După testele din ultimele zile, purtător de cuvânt al Ministerului de Externe nord-coreean a avertizat Washingtonul pentru poziţia sa împotriva dezvoltării armelor de la Phenian.

”Dacă SUA adoptă o astfel de poziție de confruntare, RPDC va fi forțată să ia o reacție mai puternică și sigură la aceasta”, a spus purtătorul de cuvânt, referindu-se la țară sub numele său oficial, Republica Populară Democrată Coreea.

Leif-Eric Easley, profesor de studii internaționale la Universitatea Ewha Womans din Seul, a declarat că testele recente arată că regimul Kim Jong-un ”dezvoltă o diversitate impresionantă de arme ofensive”.

”Anumite teste nord-coreene urmăresc dezvoltarea de noi capabilități, în special pentru eludarea apărării antirachetă. Alte lansări sunt menite să demonstreze disponibilitatea și versatilitatea forțelor de rachete pe care Coreea de Nord le-a desfășurat deja”, a spus Easley, conform presei de peste ocean.

ADVERTISEMENT