Fotbal international

Coregrafie impresionantă a fanilor catalani în El Clasico. “Noi colorăm fotbalul!” Foto + Video

28.10.2018 | 17:17
Coregrafie impresionanta a fanilor catalani in El Clasico Noi coloram fotbalul Foto  Video

Barcelona și Real Madrid se duelează pe Camp Nou în El Clasico, în runda cu numărul 10 din Primera Division. Startul meciului a fost marcat de un moment deosebit în care fanii catalani au realizat o coregrafie impresionantă: un mozaic gigant reversibil, cu efecte spectaculoase, mesajul fiind “We color football”, care în traducere înseamnă “Noi colorăm fotbalul.”

Totul a fost pregătit în detaliu de suporterii grupării blaugrana pentru cel de-al 177-lea El Clasico din istoria fotbalului spaniol. Catalanii obișnuiesc să pregătească o coregrafie specială la fiecare derby jucat cu Real Madrid pe teren propriu încă din anul 1992, când au afișat un mesaj uriaș pentru Jocurile Olimpice, competiție care s-a desfășurat la Barcelona în același an. Pentru primul El Clasico din acest sezon, catalanii au realizat un mozaic reversibil pe toată suprafața tribunelor și peluzelor de pe Camp Nou, în culorile blaugrana, iar mesajul a fost “We color footbal”, adică “Noi colorăm fotbalul.”

Catalanii au colorat tribunele de pe Camp Nou
Catalanii au colorat tribunele de pe Camp Nou

Coregrafie impresionantă a fanilor catalani în El Clasico

Mesajul este și o formă de protest față de administrația centrală de la Madrid, care este în contradicție cu spiritul de independență al multor catalani. Și pentru că independența a fost un lucru imposibil de obținut în perioada recentă, suporterii din Barcelona au dorit să le arate celor de la Madrid că și fotbalul este unul dintre domeniile la care le sunt superiori. Afișarea coregrafiei s-a făcut în două etape.

Camp Nou - El Clasico
Camp Nou – El Clasico

În prima fază a fost afișat mesajul “Noi colorăm fotbalul”, cu litere galbene pe un fundal albastru, apoi cei peste 90.000 de spectatori prezenți pe Camp Nou au întors panourile pe cealaltă parte în momentul intonării imnului echipei. Mesajul a rămas același, însă culorile au devenit cele ale grupării blaugrana. Coregrafia impresionantă a fost surprinsă cu telefoanele mobile de cei prezenți în tribunele stadionului și au devenit viral pe rețelele de socializare.