Fotbal intern

Coregrafie impresionantă dedicată lui Ion Oblemenco, înaintea startului Craiova-Dinamo. Video

02.09.2018 | 09:43
Coregrafie impresionantă dedicată lui Ion Oblemenco, înainte de meciul Craiova-Dinamo

CS Universitatea Craiova a învins Dinamo București, scor 3-0, într-o partidă plină de simbolism pentru trupa din Bănie. Fotbaliștii lui Devis Mangia au câștigat derby-ul de tradiție al Ligii 1 Betano chiar în ziua în care se împlineau 22 de ani de la trecerea în neființă a legendarului Ion Oblemenco, căruia fanii i-au și dedicat o scenografie impresionantă la startul meciului.

Astfel, înainte de începutul partidei Craiova-Dinamo, fanii olteni au ridicat pancarte în culorile alb și albastru pe tot stadionul, în timp ce suporterii din peluză au ridicat un protret 3D al legendei Craiovei, care s-a stins din viață pe 1 septembrie 1996, la vârsta de 51 de ani. Poreclit „Tunarul din Bănie”, Ion Oblemenco a jucat 11 sezoane la Universitatea Craiova, timp în care a marcat 167 de goluri și a reușit să devină de 4 ori golgeterul României, în sezoanele 1966-1967, 1969-1970, 1971-1972, 1972-1973.

Coregrafie 3D de excepție în #VulcanulDePeOblemenco.

Gepostet von Universitatea Craiova am Samstag, 1. September 2018

Coregrafia dedicată lui Ion Oblemenco a umbrit bătăile din stadion

Cu câteva zeci de minute înainte de coregrafia 3D de pe Ion Oblemenco, fanii Craiovei au pornit incidente în tribună cu cei ai lui Dinamo. Oltenii au păcălit forţele de ordine şi s-au apropiat de sectorul oaspeţilor pentru a declanşa o bătaie în toată regula. Dinamoviştii nu au stat cu mâinile în sân şi după ce au rupt un gard de protecţie au năvălit peste ultraşii gazdelor şi au provocat o adevărată bătaie generală înaintea jocului.

Meciul a fost unul extrem de spectaculos. Oltenii și dinamoviștii s-au întrecut în ratări în startul partidei, dar cei care au lovit primii au fost elevii lui Devis Mangia, în prelungiri, prin noua achiziție Koljic. În a doua repriză Alexandru Mitriță a reușit o dublă în numai 6 minute care a pecetluit soarta partidei și a adus a doua victorie consecutivă la scor pentru olteni, 3-0, după ce în ultima etapă trecuseră la Voluntari cu scorul de 5-1. După acest meci, Universitatea Craiova are 11 puncte, în timp ce Dinamo a adunat 10 și se află pe primul loc de play-out.