Sporturi

Cori „Coco” Gauff a câștigat o finală WTA la doar 15 ani: „Este o nebunie ce se întâmplă!”. Povestea noii senzații din tenisul feminin

13.10.2019 | 19:41
Cori „Coco” Gauff a câștigat o finală WTA la doar 15 ani: „Este o nebunie ce se întâmplă!”. Povestea noii senzații din tenisul feminin
Cori Gauff, campioana de la Linz
ADVERTISEMENT

Cori „Coco” Gauff poate fi noul star al tenisului feminin, pentru că la doar 15 ani a reușit să se impună într-o finală WTA. Jucătoarea de tenis din America a reușit să o învingă în finala de la Linz, Austria, pe Jelena Ostapenko cu scorul de 2-1 la seturi. Cori este susținută de Serena Williams, care crede că ea va fi următoarea jucătoare de top a Statelor Unite ale Americii.

Cori „Coco” Gauff a câștigat o finală de WTA la doar 15 ani

Cori Gauff a surprins pe toată lumea cu parcursul foarte bun pe care l-a avut la turneul de la Linz, Austria, acolo unde a a câștigat finalacu Jelena Ostapenko, fosta rivală a Simonei Halep. De altfel, Simona a întâlnit-o pe „Coco” la Wimbledon în „optimi” și a învins-o în două seturi, 6-3, 6-3. Serena Williams crede în noua senzație a tenisului feminin, pe care a lăudat-o: „Cori Gauff este un star complet! Eu nu aveam nimic în comun cu ea la 15 ani.

ADVERTISEMENT

În primul rând, nu jucam aşa! Nici nu arătam aşa! Este atât de echilibrată. Eu mă uitam la desene animate la vârsta ei, cu siguranţă! Are un viitor strălucitor, cu siguranţă!”, a încheiat Serena Williams.

Cori Gauff. Sursă foto: hepta.ro
Cori Gauff, campioană la doar 15 ani. Sursă foto: hepta.ro

„Este o nebunie ce se întâmplă! Mă simt atât de bine”

„Este o nebunie ce se întâmplă cu mine în aceste momente, nu-mi vine să cred. Este cea mai fericită zi din viața mea”, a spus „Coco” Gauff imediat după ce a câștigat finala de la Linz. Cori a fost impresionată de Serena Williams la turneul de la Australian Open din 2009, când americanca domina competiția și chiar dacă avea doar 4 ani atunci, a decis să se apuce de tenis.

ADVERTISEMENT

În 2010, Cori s-a apucat de tenis și deja se antrena cu Patrick Mouratoglou, antrenorul Serenei. Gauff este a doua cea mai tânără jucătoare de tenis care câștigă un turneu WTA după Tracy Austin, care în 1977 se impunea la Portland la vârsta de 14 ani și 28 de zile.

  • 250.000 de dolari a câștigat Cori Gauff la turneul de la Linz
  • 15 ani a împlinit Cori Gauff pe 13 martie
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri