News

Corina Crețu, anunț despre aderarea la spațiul Schengen. Ce și-a propus comisarul european

25.05.2019 | 12:22
Corina Cretu anunt despre aderarea la spatiul Schengen Ce sia propus comisarul european

Corina Crețu, candidat Pro România la alegerile europarlamentare de mâine, a vorbit despre aderarea țării noastre la Spațiul Schengen. Comisarul european a spus care sunt proiectele cu care vrea să câștige încrederea românilor, după ce a părăsit PSD și a intrat în partidul fostului premier, Victor Ponta.

Corina Crețu regretă că nu am intrat încă în Schengen

Corina Crețu spune că în continuare există foarte mulți români care nu știu ce face UE pentru ei și va lucra pentru ca poporul să conștientizeze importanța pe care o avem în Europa. Ca un exemplu, comisarul european a spus că România a primit 52 de miliarde de euro pentru dezvoltarea țării în schimbul a 15 miliarde contribuție.

A vorbit și despre ridicarea restricțiilor de pe piața muncii în Europa și a ținut să amintească de unde am plecat. Totodată, liderul Pro România susține că mai avem mult de muncit pentru a ajunge acolo unde merităm să fim ca țară. Unul dintre scopurile pentru care Corina Crețu a spus că va lupta este aderarea la Schengen.

Corina Crețu candidează la alegeri din partea Pro România. Sursa foto: HEPTA.RO

Ce dezinformări semnalează Crețu în privința dublului standard

A ținut să precizeze că Uniunea Europeană nu poate înlocui guvernele și autoritățile locale, căci unele decizii nu depind doar de Uniunea Europeană și organismele ei. Comisarul european a mai spus că odată ce vom conștientiza rolul nostru în raport cu Uniunea Europeană vom face progrese însemnate.

”În continuare voi face același lucru. Vom avea de muncit pentru a ne câștiga credibilitatea ca țară. Avem câteva scopuri pe care nu le-am îndeplinit, cum ar fi Schengenul, dar sperăm ca în scurt timp măcar în ceea ce privește spațiul aerian aceste restricționări să fie ridicate.

În privința dublului standard văd că sunt dezinformări, cu toate că s-au adoptat directive. Aceeași companie, dacă face un produs cu ingrediente diferite și calitate diferită va fi sancționată pentru că se va considera competiție neloială. Vreau să vă explic că noi nu putem înlocui guvernele și autoritățile locale, pentru că fiecare va trebgui să își facă treaba”, a scris Corina Crețu pe platforma proromânia.ro.