Cele mai citite

Foto. Corinthians, campioană! Vezi sărbătoarea de pe gazon

Cu trei etape înainte de finalul sezonului s-a decis titlul în Brazilia. Corinthians a câştigat al şaptelea titlu. Vezi cum au sărbătorit jucătorii în galeria foto.
Autor: Sorin Dumitrescu | 17.11.2017 | 11:55

Mai sunt de disputat încă trei etape în campionatul Braziliei, dar numele campioanei se ştie. În urma victoriei în faţa lui Fluminense, 3-1], Corinthians este pentru a şaptea oară în istoria clubului regina fotbalului din această ţară. Alb-negrii au zece puncte avans peste Gremio şi, evident, nu mai pot fi ajunşi. A fost sărbătoare mare pe stadion, după ce debutul partidei dăduse frisoane suporterilor veniţi în număr mare şi suspansul s-a prelungit până la începutul părţii secunde.

Fluminense a tăiat respiraţia celor din tribune cu un gol marcat chiar în primul minut şi a condus cu 1-0 preţ de o repriză. Dar în ultimele 45 de minute fostul atacant al lui ŢSKA Moscova, Jo a reuşit o dublă, iar fostul elev al lui Mircea Lucescu la Şahtior Doneţk, Jadson, a pus cu al treilea gol cireaşa pe tortul unui succes aşteptat de doi ani. La Corinthians joacă şi englezo-turcul Kazim Collin Richards, care devine astfel campion în trei ţări, după ce a reuşit acest lucru în Scoţia şi în Grecia, cu Celtic şi Olympiakos.

Corinthians, clubul înfiinţat acum 107 ani de muncitorii de la căile ferate

Pe banca lui Corinthians se află Fabio Carille, la prima performanţă din carieră ca principal, după ce a stat câţiva ani secund lângă actualul selecţioner al Braziliei, Tite. Carille a venit la alb-negrii în decembrie şi iată-l triumfând din prima, o ispravă pe care nimeni nu o anticipa înaintea sezonului, motiv pentru care campioana Palmeiras, Gremio şi Santos erau văzute drept cele trei pretendente la titlu. CLICK GALERIE FOTO

Jucătorii au sărbătorit pe teren într-un mod original. Sponsorii echipei le-au adus bere Estrella Galicia şi noii campioni au ciocnit halbele, dar nu au uitat nici de omul de pe bancă. Fabio Carile şi-a primit baia de alcool, fără a protesta că este ud din cap până în picioare. Corinthians este un club înfiinţat în 1910 de către un grup de cinci muncitori la căile ferate după modelul defunctei grupări britanice Corinthian, care şi-a încetat existenţa în 1939.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!