News

Cornel Dinicu, abandonat de toată lumea, după ce a băgat Ferma Dacilor în insolvență. Mișcări-surpriză în afacerile șefului pensiunii

Cornel Dinicu, proprietarul Fermei Dacilor, pensiunea care a ars din temelii la sfârșitul anului 2023, a fost părăsit de cei mai apropiați colaboratori.
09.07.2024 | 10:33
Cornel Dinicu abandonat de toata lumea dupa ce a bagat Ferma Dacilor in insolventa Miscarisurpriza in afacerile sefului pensiunii
Cornel Dinicu rămâne tot mai singur în dosarul Ferma Dacilor / Foto: George Călin / Inquam Photos
ADVERTISEMENT

Cornel Dinicu nu se mai bucură de sprijin, după ce a devenit principalul suspect în dosarul incendiului de la Ferma Dacilor, în care au decedat opt persoane. Până la tragedie, Dincu avea toate afacerile trecute pe numele unor apropiați, însă aceștia au început să-l lase baltă.

Oamenii de încredere ai patronului de la Ferma Dacilor încep să plece

Mișcări interesante în firmele lui Cornel Dinicu, după ce acestea au ajuns sub lupa anchetatorilor, în dosarul Ferma Dacilor. La doar câteva zile după ce firma care administra pensiunea a cerut insolvența, unul dintre oamenii de încredere ai lui Dinicu a decis să părăsească firma.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre Marian-Viorel Olteanu, care până la mijlocul lunii iunie deținea 50% din Ferma Dacilor Production SRL, el fiind și administratorul societății. Potrivit unor documente consultate de FANATIK, Olteanu a demisionat de la conducerea firmei și i-a cedat toate părțile sociale lui Vitomir-Adrian Ristin, care a rămas unic asociat și administrator al societății.

Olteanu și Ristin sunt oamenii prin care Cornel Dinicu opera mai multe afaceri din Prahova, inclusiv complexul Ferma Dacilor. Procurorii spun, însă, că Dinicu a fost tot timpul patronul ”de facto” al business-urilor, variantă confirmată inclusiv de acesta. Cornel Dinicu susține că a ales să-și treacă afacerile pe numele unor prieteni din cauza trecutului său care nu-l mai făcea credibil în ochii autorităților. În tinerețe, Cornel Dinicu a avut probleme cu legea și chiar a fost condamnat din cauza unor infracțiuni comise cu violență.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinicu a ajuns patron și în acte

Pe de altă parte, nici Vitomir-Adrian Ristin nu pare dispus să mai susțină prea mult afacerile lui Cornel Dinicu. La finalul lunii aprilie, Ristin s-a retras din societatea Burebista Carmangerie SRL, pe care i-a cedat-o integral lui Dinicu. Acesta a devenit, astfel, administrator și unic asociat al firmei.

Societatea Burebista Carmangerie SRL este înregistrată la o adresă din municipiului Mizil, se ocupă cu ”fabricarea produselor din carne”, are 9 angajați, iar în 2023 a avut o cifră de afaceri de 424.300 de lei.

ADVERTISEMENT

În prezent, Cornel Dinicu mai apare asociat în firma Pescăria Tohania SRL (fosta Ferma Dacilor Catering SRL), fără venituri pe parcursul anului 2023. Dinicu este administrator și deține 100% din această afacere.

Tot singur este și în firma Brânzeturi de Casă SRL, care se ocupă cu ”fabricarea produselor lactate și a brânzeturilor”. Societatea a fost deschis în 2022, însă nu a avut activitate, acumulând datorii de 80.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Ce se întâmplă acum la Ferma Dacilor

În fine, Dinicu este asociat și în firma Fast Laundry Services SRL, cu sediul în București. Societatea este în funcțiune, însă nu a mai fost activă din anul 2012, iar Dinicu deține 95% din părțile sociale.

Pe data de 3 ianuarie 2024, procurorii au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de Cornel Dinicu, Adrian Ristin și Adelina Ilie (manager la Ferma Dacilor și partenera de viață a lui Dinicu). Primul suspect a fost arestat preventiv, iar ceilalți doi au primit mandate de arestare la domiciliu. Ei sunt acuzați de ucidere din culpă și de distrugere din culpă.

După ce a fost eliberat, Cornel Dinicu s-a întors la Ferma Dacilor și a organizat mai multe evenimente la care au participat mai mulți turiști care veneau frecvent la pensiune: o comemorare, un picnic și un maraton. Potrivit imaginilor postate pe contul oficial, la Tohani s-a redeschis terasa care aparținea pensiunii, precum și un magazin cu produse alimentare tradiționale.

ADVERTISEMENT
Tags:
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate...
ÎPS Teodosie cheamă ploaia, în această seară, pe câmpurile din Constanța. În jumătate de județ a fost deja potop
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Admitere facultate 2024. Cea mai căutată specializare: 25 de candidaţi pe un loc
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui...
Cât a costat?! Aroganţa uriaşă de aproape un milion de euro a lui Ion Ţiriac în faţa tuturor: Gratis! Nu ştiu de ce nu am luat două
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
AVERTISMENT FINAL al RUSIEI pentru ROMÂNIA! PUTIN a ANUNȚAT
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri...
Bianca Drăgușanu, săltată de Poliție în această dimineată. Vedeta este acuzată de lucruri grave
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Alimentul care te salvează în zilele caniculare. E mai eficient decât apa
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară...
FOTO. Cum a fost surprinsă Diana Șoșoacă, după ce a fost dată afară din plenul Parlamentului European
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu...
Tatăl lui Salman Khan rupe tăcerea! De ce nu s-a căsătorit actorul cu Iulia Vântur: „Femeia să fie dedicată, să gătească...”