Sport

Cornel Dinu a dezvăluit motivul pentru care a ținut cu Steaua Roșie, în duelul cu CFR. ”Eu sunt jumătate-jumătate”

Fostul internațional Cornel Dinu a mărturisit că a fost fanul echipei Steaua Roșie Belgrad în disputa cu CFR Cluj din play-off-ul Europa League.
18.08.2021 | 11:43
Cornel Dinu a dezvaluit motivul pentru care a tinut cu Steaua Rosie in duelul cu CFR Eu sunt jumatatejumatate
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a ținut cu Steaua Roșie Belgrad în meciul cu CFR Cluj, câștigat de sârbi cu scorul de 4-0. ”Mister” a dezvăluit și motivele pentru care le-a ținut pumnii strânși jucătorilor lui Dejan Stankovic.

Fostul mare internațional a analizat meciul campioanei României și spune că Marius Șumudică nu ar trebui schimbat după eșecul drastic de la Belgrad.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu: ”Am ținut cu sârbii, normal”

Născut la Târgoviște, în anul în care s-a înființat clubul Dinamo pe care avea să-l reprezinte peste ani cu succes, Cornel Dinu provine dintr-o familie aristocrată.

Tatăl său făcea parte dintr-o familie de boieri moldoveni din Bârlad cu averi foarte mari, iar mama sa provenea dintr-o familie de sârbi foarte înstăriţi din Târgovişte.

ADVERTISEMENT

Acesta este motivul pentru care legenda lui Dinamo a ținut cu Steaua Roșie Belgrad în meciul de marți seara, contra campioanei României, CFR Cluj.

”Am ținut cu sârbii, normal. Eu sunt jumătate-jumătate. După mamă sunt sârb”, a mărturisit Cornel Dinu, pentru Prosport.

ADVERTISEMENT

”Mister” a analizat evoluția celor două echipe și a tras concluzii amare pentru gruparea ardeleană care domină autoritar fotbalul intern de patru ani încoace.

”Sârbii au câștigat la pas. O echipă modestă care, fără să forțeze, doar din niște automatisme și o inteligență, le-au dat patru goluri celor de la CFR Cluj. Și mai puteau să le dea vreo două. Diferența este de tradiție, de respect, de demnitate”, a explicat Cornel Dinu, pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu îl apără pe Marius Șumudică

Fostul selecționer a vorbit și despre situația ingrată în care este antrenorul feroviarilor, Marius Șumudică, despre care a spus că nu ar trebui schimbat de conducerea clubului chiar dacă aproape a ratat calificarea în grupele Europa League.

În plus, Cornel Dinu consideră că o parte din vină, pentru rezultatele CFR-ului în cupele europene, o au conducătorii clubului din Gruia.

”Nu cred că se pune problema înlocuirii lui Marius Șumudică. Și acolo, cum se pun antrenorii, nu sunt departe de FCSB.

Au schimbat și ei, cu excepția lui Dan Petrescu, au avut oscilații. De aici pleacă o nesiguranță a celor care conduc clubul”, a punctat Cornel Dinu.

ADVERTISEMENT