Sport

Cornel Dinu analizează Bosnia – România 1-0: „De ce insistă Iordănescu cu nulitatea Pușcaș și șaorma Alibec în detrimentul lui Octavian Popescu?” Exclusiv

Cornel Dinu a analizat, în exclusivitate pentru FANATIK, această nouă înfrângere a României, 0-1 cu Bosnia și așteaptă explicațiile lui Edi Iordănescu în legătură cu Octavian Popescu, George Pușcaș și Denis Alibec.
08.06.2022 | 03:01
Cornel Dinu analizeaza Bosnia  Romania 10 De ce insista Iordanescu cu nulitatea Puscas si saorma Alibec in detrimentul lui Octavian Popescu Exclusiv
Cornel Dinu a analizat, în exclusivitate pentru FANATIK, această nouă înfrângere a României, 0-1 cu Bosnia și așteaptă explicațiile lui Edi Iordănescu în legătură cu Octavian Popescu, George Pușcaș și Denis Alibec. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu se revoltă după o nouă înfrângere a României, în a doua etapă a Ligii Națiunilor. 0-2 cu Muntenegru și 0-1 cu Bosnia și Herțegovina, start de coșmar al lui Edi Iordănescu în competiție, al patrulea meci, socotind și amicalele cu Grecia (0-1) și Israel (2-2).

Cornel Dinu analizează Bosnia – România 1-0: „De ce insistă Iordănescu în formă agravantă cu nulitatea Pușcaș și șaorma Alibec în detrimentul lui Octavian Popescu?”

Imediat după fluierul final din meciul Bosnia și Herțegovina – România 1-0, Cornel Dinu a analizat, în exclusivitate pentru FANATIK, eșecul de la Zenica, care fixează naționala lui Edi Iordănescu pe ultimul loc în grupă. În celălalt meci, Finlanda a învins Muntenegru cu 2-0.

ADVERTISEMENT

„Este o diferență totală între ce s-a petrecut în aceste două înfrângeri. După meciul de la Podgorica, Edi Iordănescu a declarat că marea problemă a echipei este mental emoțională. Excluzând total realismul.

Părerea mea este că, după ce s-a întâmplat la Podgorica, maniera de abordare a jocului la Zenica a fost mult mai apropiată de ce trebuie să jucăm și putem să jucăm”

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu: „Cine i-o fi suflat lui Edi Iordănescu abordarea și sistemul de joc la Zenica?”

„De la acel 4-1-4-1 cu Muntenegru, de data asta, cred eu, că abordarea i-a fost suflată lui Edi Iordănescu… vreau să cred că, da, chiar de Stoichiță, care, oricum, un simț al jocului îl are superior selecționerului cu atât de multe oferte…

Spun asta pentru că de data aceasta s-a dovedit o așezare, o dinamică și chiar o componență a echipei mai apropiată de adevărul unor astfel de partide. Foarte interesant, de la acel 4-1-4-1 cu Muntenegru s-a trecut la 5-3-1-1 sau 5-4-1 care n-are nicio legătură cu scamatoria că ne lipsește mental emoționalul, ci cunoștințele pur fotbalistice de abordare a unor astfel de meciuri.

ADVERTISEMENT

Meciuri «obosite», greoaie, împotriva unor echipe care sunt, ca și noi, la sfârșitul unor sezoane destul de grele… La ei, dacă ne gândim că au mai mulți jucători în străinătate decât avem noi, care și joacă, e normal să apară oboseala sau chiar o formă de intrare în vacanță cum am observat-o în special la Dzeko”

Cornel Dinu: „Chiricheș a fost protejat de Rus și Burcă, dar Camora și în special Manea au fost depășiți mereu”

„Acum, în cei cinci apărători, practic Chiricheș neavând om, deci neavând dueluri, a făcut față, fiind un fel de libero de pe timpuri, în fața a doi jucători de marcaj, cu randament bun, Rus și Burcă.

ADVERTISEMENT

La vreo 70 de kilometri de Sarajevo, locul atentatului asupra arhiducelui Franz Ferdinand, moștenitorul tronului habsburgic, și care a declanșat Primul Război Mondial, e păcat că noi n-am reușit un «atentat», având în vedere cel două ocazii foarte mari din prima repriză, Pușcaș și Burcă, din poziții de «trăgători» liberi. Dacă reușeam să marcăm, îi obligam să urce ca să egaleze și îi puteam surprinde pe contraatac.

Cert este că, în continuare, s-a dovedit că nu avem compartimente complete. Camora și Manea au fost depășiți mereu, în special Manea cel mai bun exemplu… de fapt cel mai rău exemplu fiind la golul care a adus bosniacilor o victorie într-un meci sărăcuț, care, zic eu, că era mai normal să se termine în egalitate”

Cornel Dinu: „Abordând total diferit două meciuri cu echipe asemănătoare, s-a certificat că suntem departe de a avea un selecționer și o concepție de joc în concordanță cu realitatea”

„Abordând total diferit două meciuri cu echipe asemănătoare, s-a certificat că suntem departe de a avea un selecționer și o concepție de joc în concordanță cu realitatea pe care putem să o jucăm, zic eu, cel puțin în fața unor adversari ca Muntenegru și Bosnia.

Deocamdată nu văd un câștig real concepțional în jocul echipei naționale, dovadă fiind și faptul că, de la o manieră apropiată de adevăr, felul în care a conceput blocul funcțional în această a doua partidă balcanică, Edi Iordănescu a trecut, în finalul jocului, la o manieră total diferită, introducând nu mai puțin de cinci jucători de atac, Hanca, Ivan, Alibec, Tănase și Octavian Popescu.

A fost, pur și simplu, proba clară că, încă neavând experiență, selecționerul trece de la o manieră de joc periculoasă, 4-1-4-1 ca la Podgorica, la una, repet, mai apropiată de adevăr, un 5-3-1-1 sau 5-4-1 și ajunge, într-o manieră total hazardată, la 0-1, un fel de 5-5, care, din păcate, nu s-a putut coordona și n-a avut niciun fel de eficiență.

Nu se poate atâta diferență și se dovedește clar pentru cine are cât de cât o mică experiență în fotbal că, deocamdată, nu există niciun fel de concepție, cu atât mai puțin una clară de formare a unei echipe naționale, un echilibru, o concordanță în ceea ce înseamnă compartimentele și conexiunile, conlucrările dintre ele.

De aceea am convingerea că mai mult i s-a suflat selecționerului acea așezare de 5-4-1 decât a fost gândită de el, pentru că este, repet, imensă diferență de abordare între Podgorica, Zenica înainte și după ce s-a primit golul”

Cornel Dinu: „Aș fi mers pe un criteriu al continuității și omogenității, cu Octavian Popescu și Tănase în atac, au jucat împreună atâtea meciuri la FCSB”

„Convocarea lui Alibec este mai mult pe criteriu de șaorma, a etalat cel puțin șapte, opt kilograme în plus și, dacă n-are gura plină cu un kebab, ceva, o folosește să se certe, ca de obicei, cu toată lumea.

Nu înțeleg de ce, în formă agravantă și continuată, cel mai în formă jucător de atac pe care-l avem și care putea să facă, probabil ceva mai mult decât etern și inutil forțatul zero care este Pușcaș și cureaua lată, mă refer la Octavian Popescu, a intrat prea târziu.

Mai repede aș fi mers pe un criteriu al continuității și omogenității, cu Octavian Popescu și Tănase în atac, au jucat împreună atâtea meciuri la FCSB, nu înțeleg reticența selecționerului în a-l folosi mult mai mult, chiar din start pe Octavian Popescu. Poate ne explică”

statistica Bosnia - Romania 1-0

(Statistică flashscore.ro)

Clasamentul Grupei 3 din Liga B

clasament Grupa 3, Liga B

(Sursa foto: flashscore.ro)


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,60 este cota pentru „PSFX” la meciul România – Finlanda. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT