Fotbal intern

Cornel Dinu analizează evoluția lui Dinamo la Iași: „Uhrin a reușit să facă o echipă competitivă” Exclusiv

06.05.2021 | 00:00
Cornel Dinu analizeaza evolutia lui Dinamo la Iasi Uhrin a reusit sa faca o echipa competitiva Exclusiv
Dusan Uhrin a ghidat-o pe Dinamo spre trei victorii consecutive, performanţă greu de imaginat la un anumit moment al sezonului. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Dinamo a câştigat la Iaşi cu 2-1 şi părăseşte zona minată a clasamentului din play-out. Este a treia victorie consecutivă pentru formaţia pregătită de Dusan Uhrin jr, care este gata să salveze un sezon care se anunţa de coşmar pentru „câinii roșii”, distruși de „patronajul” dezastruos al escrocului spaniol Pablo Cortacero, susținuți financiar doar de suporterii înscriși în programul socios DDB.

Într-un editorial exclusiv pentru FANATIK, Cornel Dinu a analizat ultimele prestaţii ale lui Dinamo. “Mister” consideră că antrenorul ceh Dusan Uhrin jr. este omul care “a scos-o pe Dinamo de la ATI”.

ADVERTISEMENT

Dinamo mai are de jucat în Liga 1 cu Hermannstadt, acasă, cu FC Argeş în deplasare şi cu Chindia Târgoviște pe propriul teren. De asemenea, “câinii” mai au de disputat şi returul semifinalei de Cupa României cu Astra Giurgiu, în care pornesc de la 0-1, pe propriul teren.

Cornel Dinu, despre revenirea lui Dinamo: “Este meritorie maniera de a așeza echipa a lui Dusan Uhrin”

Cornel Dinu consideră că Dusan Uhrin a reușit, printr-o așezare judicioasă pe teren a jucătorilor de care dispune la Dinamo să le minimizezez deficiențele individuale și să creeze o formulă de joc eficientă.

ADVERTISEMENT

„Cu trei victorii la rând, Dinamo se îndepărtează, deocamdată, de zona periculoasă. Este meritorie maniera de a așeza echipa a lui Dusan Uhrin, care, prin acest 3-5-2 a reușit să ascundă anumite deficiențe individuale cunoscute ale unor jucători și să formeze un bloc de joc strâns pe apărare, uneori surprinzător atât cât trebuie pe atac și care a fost eficient”

„Practic, fără să aibă capacitate de creație la mijloc decât oarecum la Anton, Dinamo a reușit să blocheze, și în meciul din Copou, jucătorii mai tehnici ai adversarei, Iriondo și Passaglia din lnia mediană ieșeană, și, indiscutabil, în special în benzi și în partea dreaptă mai ales a avut superioritatea care s-a și materializat prin deschiderea scorului”

„Dacă în prima repriză raportul situațiilor de a marca a fost de 5-3 în favoarea lui Poli Iași, în repriza a doua, menținând acest bloc care a anunlat posibilitățile de creație ale adevrsarului, bloc defensiv, Dinamo a surprins-o pe Poli de trei ori pe contraatac fără ca Iașul să mai aibă vreo situație periculoasă. Ocaziile lui Morsay și mai ales Blejdea puteau așeaza prin concretizare mult mai clar victoria pentru echipa mai realistă și mai bine gândită”

Cornel Dinu, despre o problemă rezolvată la Dinamo: “Înainte de Uhrin, pregătirea fizică a fost deficitară”

Cornel Dinu crede că marele merit al lui Dusan Uhrin a reuşit să ascundă deficienţele unora dintre fotbaliştii lui Dinamo în jocul individual şi să îi facă să evolueze bine ca o echipă.

„Interesant este că în continuare, această disciplină de joc și responsabilitate care se vede că a imprimat-o Uhrin echipei, ascund, pe lângă deficiențele individuale de care am amintit, și capacitatea fizică modestă a lotului, care, după cum se spune pe la Săftica, înainte de Uhrin, pregătirea fizică a fost deficitară”

„Prin blocul de compactare, de strângere pe defensivă și prin acțiuni combinative simple deloc hazardate, fără să miște toată echipa, mai mult pe contraatac, surprinzătoare, Uhrin a reușit să facă o echipă competitivă, care, prin aceste trei victorii la rând, merită, incontestabil, să fie peste zona periculoasă a retrogradării și a barajului”

„Realitatea dovedește că atunci când există unitate în a lupta pentru a salva o echipă, cum au făcut suporterii, dublată de șansa aducerii unui antrenor realist, capabil să monteze o echipă duce spre îndepărtarea de zona lacrimilor și vaietelor”

  • 6 meciuri are Dusan Uhrin jr. de la revenirea pe banca tehnică a lui Dinamo, pe 14 aprilie: 3 victorii (2-0 cu FC Voluntari, 2-1 la Viitorul, 2-1 la Poli Iași), 1 egal (0-0 la Astra Giurgiu), 2 înfrângeri (0-1 cu UTA, 1-4 la Gaz Metan Mediaș), golaveraj 7-7
ADVERTISEMENT