Fotbal intern

Cornel Dinu analizează șansele la titlu în Liga 1: „U Craiova? Adio și-un praz verde!” Exclusiv

14.01.2021 | 13:15
Cornel Dinu analizeaza sansele la titlu in Liga 1 U Craiova Adio siun praz verde Exclusiv
Cornel Dinu analizează șansele la titlu în Liga 1: „U Craiova? Adio și-un praz verde!” Exclusiv
ADVERTISEMENT

Liga 1 se anunță a fi mai disputată de cât oricând în acest sezon. FCSB, U Craiova și CFR Cluj sunt despărțite de doar trei puncte, iar Cornel Dinu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK lupta pentru titlu. 

„Mister” crede că FCSB este principala favorită la câștigarea campionatului, însă le dă șanse și ardelenilor de la CFR Cluj. Pe de altă parte, Cornel Dinu apreciază că Universitatea Craiova va avea o misiune extrem de dificilă.

ADVERTISEMENT

Fostul mare jucător și antrenor al „câinilor roșii” consideră că oltenii vor resimți din plin absențele lui Valentin Mihăilă, vândut la Parma, și Elvir Koljic, încă absent după accidentarea din toamna lui 2020.

Cornel Dinu analizează șansele Craiovei la titlu în Liga 1: „Adio și-un praz verde!”

„Mister” crede că lupta la titlu în acest sezon al Ligii 1 se va da între FCSB, CFR Cluj și Universitatea Craiova. El o vede pe FCSB favorită clară și a dezvăluit pentru FANATIK că strategia lui Gigi Becali de a se baza pe români de perspectivă este de lăudat.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Cornel Dinu le dă șanse bune și ardelenilor antrenați de Edi Iordănescu, pe care încă în consideră un antrenor tânăr și de care crede că depinde soarta vinișiilor în acest sezon al Ligii 1.

„CFR Cluj are șansele ei, se poate impune din nou. În condițiile în care tânărul antrenor Edward Iordănescu va duce spre eficiență și dinamica de atac.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova este și ea pe-acolo. Adică pe podium, oricum… Deși, în lipsa lui Mihăilă și Koljic în atac, cu o apărare vulnerabilă, dacă mijlocul nu mai confirmă poate fi… „Adio și-un praz verde!””, a spus Cornel Dinu pentru FANATIK.

  • Pe locul 2 este U Craiova în Liga 1, la un punct în spatele FCSB și cu un meci în plus;
  • Pe locul 3 se află CFR Cluj, cu trei puncte sub lider.
ADVERTISEMENT

Îi laudă pe Eugen Neagoe, Emil Săndoi și Ilie Poenaru: „Astra de la Giurgiu poate mai mult”

Nu doar situația din vârful clasamentului a fost analizată de „Mister”, ci și lupta pentru locurile de play-off. Fostul antrenor dinamovist crede că revelațiile sezonului au toate șanse să ajungă printre primele șase și a ținut să laude antrenorii care au făcut furori în tur.

Dinu a vorbit la superlativ despre Ilie Poenaru și Marin Dună, de la Academica Clinceni, dar și despre Emil Săndoi, de la Chindia Târgoviște și Eugen Neagoe, de la Astra Giurgiu. În schimb, „Mister” crede că Viitorul Constanța a regresat în ultima vreme.

„Sepsi ot Sfântu Gheorghe și Academica de Clinceni sunt două revelații, cu șanse reale de play-off. Bine antrenate, disciplinate, realiste, cu unitate de grup. Revelator este adevărul că echipa lui Poenaru și Dună a pierdut în ultimele cinci luni doar cu FCSB și CFR Cluj. Nu-i întâmplător că sunt pe nesperatele în vara trecută locuri 4 și 5. Cu 5 puncte mai mult decât un alt Viitor al lui Gică Hagi, mult schimbat și nu în bine decât era pe vremea când patronul era și antrenor.

Și Chindia din Târgoviștea mea este mai sus decât (se) credea că poate. Are un antrenor serios, Emil Săndoi, care a găsit o formulă de joc ce poate crea probleme oricărui adversar. Cu Iacob, Căpușă și Dulca bine împrumutați de la Viitorul, cu un „regista”, Răuță, de luat în seamă la mijloc, cu doi atacanți de bandă, Neguț și Dumitrașcu, care „ară” parcelele laterale cu sârg și chiar har. Chindia are golaverajul cel mai interesant: 12 goluri marcate, tot 12 primite. Ceea ce indică un echilibru care, dacă și-l vor menține, s-ar putea să-i ferească de malaxorul atât de apropiat ca puncte ce dă fiorii consecințelor ultimelor locuri.

Astra de la Giurgiu poate mai mult și se va vedea. Eugen Neagoe este o alegere inspirată, amintiți-vă de pe ce loc a preluat echipa, poate ridica prestația distribuțiilor pământești, deloc astrale…”, a mai spus Dinu pentru FANATIK.

  • Pe locul 8 ar putea urca Astra, dacă o învinge pe FCSB. Era ultima când a preluat-o Eugen Neagoe;
  • Chindia Târgoviște ocupă locul 6, pozișie de cude în play-off. Ar putea fi depășită de Viitorul, care are un meci în minus.

Cuvinte de laudă pentru antrenorii români din străinătate: „Știu cartea fotbalului mondial”

Cornel Dinu a vorbit și despre antrenorii români care activează peste hotare. După ce i-a explicat lui Marius Șumudică motivul pentru care a căzut în dizgrația turcilor de la Gaziantep, „Mister” a subliniat meritele celorlalți tehnicieni români de peste hotare.

El i-a remarcat atât pe Mircea, cât și pe Răzvan Lucescu, dar și pe Ladislau Boloni și Cosmin Olăroiu pentru rezultatele lor. Dinu consideră că cei patru sunt interesați de fotbal și sunt la curent cu cerințele din prezent.

„Nu întâmplător familia Lucescu, Boloni sau Olăroiu au rezultate. Știu cartea fotbalului mondial, i-a interesat, o aplică. Normal, cu baza teoretică la zi, pot crea mijloace proprii în antrenamente, dovedindu-se în pas cu exigențele timpului. Mai intră în calcul și mijloacele financiare ce și le doresc… toți antrenorii! Asta ar fi, însă, o altă discuție…”, a mai spus Cornel Dinu.


  • (P) Cota BETANO pentru Astra – U Craiova: 2,10 este cota pentru „peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: