Fotbal intern

Cornel Dinu are COVID-19! Testul PCR a ieșit pozitiv! Ce urmează să facă „Procuroru’”. Update. Exclusiv

04.12.2020 | 16:43
Cornel Dinu are COVID19 Testul PCR a iesit pozitiv Ce urmeaza sa faca Procuroru Update Exclusiv
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu are o parte dintre simptomele de COVID-19. Se simte rău, slăbit, are gâtul inflamat, dar nu a făcut febră și nici nu și-a pierdut gustul sau mirosul. Un prim test rapid a ieșit pozitiv, apoi „Procurorul” a anunțat DSP-ul și așteaptă ambulanța cu echipaj specializat care să-i facă testul PCR.

Cornel Dinu a resimțit zilele trecute o oboseală accentuată, dureri musculare în tot corpul, ieri nu a putut să mănânce nimic, dar astăzi starea sa a fost mai bună, a mâncat și s-a simțit mai bine.

ADVERTISEMENT

Dimineață a avut o temperatură maximă de 37,2 grade Celsius și febra i-a scăzut apoi continuu, până la valoarea de 35,9 în urmă cu o jumătate de oră.

Cornel Dinu, confirmat cu COVID-19! Testul PCR a ieșit pozitiv! Ce urmează să facă „Procuroru’” și ce tratament i s-a prescris

UPDATE 4  decembrie, ora 16:43 / Cornel Dinu a primit confirmarea că are COVID-19. Testul PCR făcut miercuri seară, în jurul orei 22:00, a ieșit pozitiv, confirmând infectarea cu coronavirusul SARS-CoV-2.

ADVERTISEMENT

„Procurorul” nu are simptome grave, nu are febră, nu are afectat nici mirosul nici gustul, nici probleme cu respirația nu sunt, singurul „atins” fiind gâtul, dar deja vorbește mai ușor decât în urmă cu o zi, două. Este slăbit, mai are ușoare amețeli și urmează să rămână izolat în casă următoatele două săptămâni.

„Testul mi-a ieșit pozitiv, dar mă simt mai bine decât zilele trecute, am poftă de mâncare după patru zile lipsă, am mâncat chiar mult azi, brânză, ouă, șuncă… după ce ce ieri, de exemplu, n-am mâncat nimic…”

„Mi-a venit rezultatul așa complicat, atâtea coduri îmi cerea ca să văd finalul… M-a ajutat Cristi Balaj să deschid mesajul ca să văd ce am… Parcă era secret de stat, nu un rezultat de test… Țara secretomaniei…”

„Astăzi m-am trezit bine, am o oxigenare perfectă, 97-98, față de limita inferioară de normalitate, 91, dar am senzația că n-am aer din cauza problemelor mele mai vechi cu inima. Simptom caracteristic cardiacilor… eu îl am de vreo opt ani… Te obișnuiești cu răul… Mi-a spus medicul de familie să urmăresc să nu-mi scadă saturația asta sub 92”

„O să stau în casă două, trei săptămâni, e mai bine așa, am mai stat și în martie, aprilie, aproape două luni am stat în casă când s-a declanșat mizeria asta… Oricum n-ai ce face pe-afară cu toate interdicțiile astea”

„Iau în continuare Paracetamol de trei ori pe zi, vitamina C, vitamina D3, Gripovit, Colostrum Prim Life pentru creșterea imunității, mai iau niște pastile pentru gât, Voice, dar pe care le iau eu mai de mult, de vreo trei ani, că dacă nu mai am amigdale gâtul îmi face des probleme”

  • 1.275 de persoane cu COVID-19 sunt internate la secțiile de Terapie Intensivă din spitalele românești, record nedorit pentru țara noastră
  • 500.273 de persoane au fost infectate cu noul coronavirus în România până pe 4 decembrie
ADVERTISEMENT

Știre inițială, 2 decembrie, ora 22:05.

Cornel Dinu este suspect de COVID-19! Are o parte din simptomele infectării cu coronavirus, testul rapid a ieșit pozitiv și așteaptă DSP-ul!

FANATIK l-a sunat pe Cornel Dinu și vocea acestuia a fost prima dovadă că nu este deloc bine.

„Nu sunt deloc bine, se pare că am COVID. A fost Cristi Balaj pe la mine acum vreo două ore, că voia niște cărți și avea la el niște teste dintr-astea rapide, care au exactitate 70%…  și mi-a făcut un test, mi-a băgat un băț… un fel de pai în nas… a luat o probă și a pus-o pe un tester, un fel de termometru… și a apărut că am COVID. Asta e… Cum o vrea Dumnezeu”

„Ieri m-am simțit foarte rău, n-am putut să mănânc nimic, astăzi a fost mai acceptabil… Am gust, am miros, am și mâncat în seara asta ceva… mi-era foame că ieri nu mâncasem nimic… N-am temperatură… dar am vorbit cu mai mulți doctori și mi-au spus că există… cum să spun… frânturi dintr-astea tipice, ca o răceală puternică, de COVID

„Dar dacă faci anticorpi și nu ai, în special, temperatură și ai o oxigenare bună… eu îmi monitorizez de șase, șapte luni și temperatura, și oxigenarea… treci peste infectarea asta cu coronavirus” 

„E o stare așa… de ușoară greață, de slăbiciune, cu durere de cap… ca la gripă… și gâtul, care la mine lovește imediat… imediat mă ia de la gât că am amigdalele scoase… sper că e o formă mai ușoară”

„Am vorbit la DSP, am dat peste o doamnă foarte amabilă, mi-a zis că e din familia Bibescu și că tatăl ei mă cunoaște bine și pe mine, și pe Lucescu, și pe Dumitrache, din tinerețea lui și a noastră… și a zis că trimite o ambulanță cu echipaj specializat să-mi facă testul ăla al lor de exactitate mare… PCR-ul ăla… așa că aștept ambulanța”

„În 2011, când Dinamo dădea primele semne de îmbolnăvire, eu m-am operat pe inimă. Acum, când Dinamo e bolnav profund, eu fac COVID. Sufăr împreună cu Dinamo, ăsta mi-e destinul”

„Mă supără gâtul, asta e problema, dar respir bine, respir perfect… Am o ușoară slăbiciune, o stare… așa… de disconfort. De dimineață am avut 37 cu 2, după aia, la o jumătate de oră, a scăzut la 36 cu 7 și acum e 35 cu 9. Oxigenarea e bună, 95, 96, 97…” 

„Ce să fac? Toți trec prin asta… Toți trecem prin asta mai devreme sau mai târziu… Doctorul Bătineanu mi-a spus că toți trebuie să trecem prin COVID ca să ne imunizăm, să facem anticorpi”

„La mine gâtul l-a prins imediat, că n-am amigdale… sper să fie o formă ușoară că am luat niște prafuri din Germania care măresc imunitatea… am o stare de slăbiciune, nu mai am altceva. Ieri, alaltăieri mă durea parcă tot corpul, acum mi-au trecut durerile alea”

„Am vorbit cu mai mulți doctori și mi-au spus să iau Paracetamol de trei ori pe zi, vitamina C, vitamina D3… astea oricum eu le luam. Acum am stări… așa… contradictorii… când mă ia cu frig, când mă lasă. Temperatură n-am, că simt”

„N-am mai fost la petreceri, nu-mi mai arde de petreceri, de oameni mulți… dar am mai fost pe la cafenele, pe la bistro… asta e, n-am ce să mai fac acuma, mă izolez și o duc pe picioare… Oricum, față de ieri, azi îmi e mult mai bine. Chiar dacă sunt mai răgușit, dar așa îmi obosește mie glasul” 

  • 72 de ani a împlinit Cornel Dinu pe 2 august 2020
  • 4.271 de infectări cu COVID-19 a anunțat Grupul de Comunicare Strategică de Ziua Națională, 1 Decembrie
  • 1.260 de persoane, din totalul de 13.529 de oameni internați în spitale, sunt în secțiile ATI