Fotbal intern

Cornel Dinu, atac dur la Florin Bratu! ”Marea lui calitate e șansa”

18.09.2018 | 11:03
Cornel Dinu atac dur la Florin Bratu Marea lui calitate e sansa

Legenda clubului Dinamo București, Cornel Dinu, a lansat un nou atac dur la adresa antrenorului Florin Bratu, după înfrângerea din meciul cu Astra Giurgiu. ”Mister” a spus că principala calitate a tehnicianului ”câinilor” este șansa și crede că acesta nu este destul de matur pentru a ocupa această funcție.

”Mă uitam la Barcelona… Spunea că va juca şapte meciuri în 23 de zile. Ce facem, măi, Florinele, măi? Ce face antrenorul de la Barcelona? Îi schimbă pe toţi de la un meci la altul? (…) Mai e o situaţie care putea, cu şansă, dar probabil asta e marea calitate a lui Bratu: şansa”, a declarat ”Mister” la Telekom Sport.

Cornel Dinu, atac dur la Florin Bratu: ”Nu a jucat două meciuri cu aceeaşi formulă”

”E o situaţie destul de rară în istoria lui Dinamo. A fost un joc expresiv, s-au întâlnit doi antrenori cu diferenţă foarte mare de pregătire. Nici Mulţescu nu e perfect câteodată, e prea apăsat pe anumite întâmplări decât pe esenţa jocului, spre deosebire de Bratu, care explică la final, pronunţă de vreo trei ori că aceşti jucători nu au experienţă, nu au maturitate”, a mai spus legendarul fotbalist al dinamoviștilor.

Cornel Dinu și-a continuat atacul dur la adresa lui Florin Bratu, pe care l-a acuzat că nu a folosit aceeași formulă de echipă în două meciuri: ”În primul rând, el nu are maturitate pentru ce se întâmplă cu echipa Dinamo. Nu a jucat două meciuri cu aceeaşi formulă de joc. Când n-ai o formulă de joc în etapa a opta, un anumit echilibru în a găsi jucători şi a-i omogeniza, nu ai cum să pretinzi rezultate”.

Florin Bratu îl îmbrățișează pe Sergiu Hanca la un meci din Liga 1 Betano
Florin Bratu îl îmbrățișează pe Sergiu Hanca la un meci din Liga 1 Betano

Nu este prima dată când Cornel Dinu îl critică pe Florin Bratu.  „Procurorul” a contestat felul în care Bratu pregătește partidele, în special pe faza defensivă. După înfrângerea din meciul cu CFR Cluj, Dinu a criticat alegerea antrenorului dinamovist de a-l titulariza pe Mircea Axente.

Bratu ar putea fi înlocuit de Claudiu Niculescu

Florin Bratu ar urma să fie debarcat dacă va pierde și următoarele două jocuri, în deplasare cu Politehnica Iași la 21 septembrie și pe teren propriu cu Sepsi Sfântu Gheorghe la 29 septembrie. În cazul în care oficialii clubului Dinamo București vor lua hotărârea de a-l demite pe Florin Bratu, principalul favorit la preluarea postului este Claudiu Niculescu. Fostul atacant al ”câinilor” s-a mai aflat și în trecut în discuții pentru acest post, dar de fiecare dată a fost preferat altcineva.

Florin Bratu, antrenorul lui Dinamo București, a lăsat să se înțeleagă la finalul meciului pierdut cu Astra, scor 1-2, că nu ar fi surprins dacă în următoarele zile conducerea clubului ar decide să-l demită.

Președintele clubului din Șoseaua Ștefan cel Mare, Alexandru David, a ținut să precizeze că Florin  Bratu are toată încrederea conducerii. În schimb, fostul preşedinte al celor de la Dinamo, Dinu Gheorghe, nu s-a mai abţinut şi a avut un atac frontal la adresa antrenorului Florin Bratu.