Sport

Cornel Dinu condamnă gestul maghiarilor de a afișa harta „Ungariei Mari”: „Istoric nu au nicio dreptate”

Cornel Dinu condamnă gestul maghiarilor de a afișa harta „Ungariei Mari”, spunând că aceștia nu au dreptate din punct de vedere istoric.
23.03.2023 | 22:20
Cornel Dinu condamna gestul maghiarilor de a afisa harta Ungariei Mari Istoric nu au nicio dreptate
Cornel Dinu a împlinit miercuri vârsta de 75 de ani. Foto: sport.pictures.eu.
ADVERTISEMENT

„Mister” a explicat și cum s-a înconjurat Victor Orban, președintele Ungariei, de cei mai bogați maghiari din lume, alături de care ia deciziile importante, vorbind și despre Sandor Csanyi, vicepreședintele UEFA.

Cornel Dinu condamnă gestul maghiarilor de a afișa harta „Ungariei Mari”

Cornel Dinu a condamnat gestul făcut de maghiari, care la meciul amical cu Estonia au afișat harta „Ungariei Mari” pentru câteva minute: „Nu vreau să discut istoric, pentru că din punctul ăsta de vedere ei nu au nicio dreptate.

ADVERTISEMENT

Dar trebuie să vă gândiți că mentalitatea poporului maghiar e una nostalgică pentru că au făcut parte dintr-un imperiu și din cauza încăpățânării a conducătorilor care au venit la ei la putere”.

„Ei au un naționalism puternic. Al doilea aspect e legat de elita maghiară. E un grup de multimilionari, strânși în jurul lui Orban. Orban e un mare admirator al fotbalului și fan al lui Puskas.

ADVERTISEMENT

Noi dormim. Apar niște grupuri care protestează, ceea ce nu e rău. Orban are în jurul lui, în stil rusesc, cei mai bogați oameni din Ungaria. Sandor Csanyi e vicepreședintele UEFA și cel mai bogat om din Ungaria”, a mai spus Cornel Dinu, la TV OrangeSport.

„Ei au o forță de a se impune!”

„Eu cred că a fost, cum sunt ei ungurii, au o forță de a se impune și cred că ceea ce spun ei e adevărul absolut și că trebuie urmat de toată lumea.

ADVERTISEMENT

Ei sunt antrenați foarte bine, între ghilimele, de foarte mulți ani. În fiecare an fac un instructaj de trei săptămâni la Balaton și unde li se transmite ce trebuie să facă”, a continuat Cornel Dinu.

Cornel Dinu a analizat și neconvocarea lui Ianis Hagi la naționala României: „Convingerea mea e că o influență deosebită asupra tânărului și aproape neexperimentatului Edi Iordănescu.

ADVERTISEMENT

El se sfătuiește cu tatăl lui. Nu știu situația reală a lui Ianis Hagi. Dar din punct de vedere al lotului, al problemelor, poți să îi dai încredere pentru echipa națională și pentru echipa de club”.

„Dar vedeți că ăștia care au jucat puțin fotbal, au și puțin suflet în astfel de decizii. Sunt convins că între Edi și Puiu Iordănescu există discuții, dar de data asta fiul a ales cum a dorit el”, a mai spus Cornel Dinu.

ADVERTISEMENT
Tags: