Sport

Cornel Dinu, critic cu atacanţii lui Dinamo: “Irobiso seamănă cu un Othello care trădează fotbalul. Morar, un muschetar fără sabie!” Exclusiv

Cornel Dinu a analizat, în exclusivitate pentru FANATIK, prima victorie a lui Dinamo, 2-0 cu Chindia Târgovişte, în play-out-ul din Casa Pariurilor Liga 1.
02.04.2022 | 00:08
Cornel Dinu critic cu atacantii lui Dinamo Irobiso seamana cu un Othello care tradeaza fotbalul Morar un muschetar fara sabie Exclusiv
Analiza lui Cornel Dinu după Chindia - Dinamo 0-2
ADVERTISEMENT

Dinamo a reuşit să obţină o victorie importantă în tentativa de a scăpa de locurile care duc în barajul pentru rămânerea în Casa Pariurilor Liga 1 şi s-a apropiat la şase puncte de Chindia şi CS Mioveni. Cornel Dinu a analizat, în exclusivitate pentru FANATIK, jocul “câinilor” şi al târgoviştenilor, tranşat de jucătorii lui Dusan Uhrin, scor 2-0.

Cornel Dinu, mesaj dur după ultimele evenimente de la Dinamo: “Să aibă măcar conştiinţa încărcată”

“E foarte greu de privit un joc între echipa care reprezintă oraşul în care te-ai născut şi echipa unde ai trăit cele mai frumoase momente fotbalistice şi confirmarea de jucător internaţional de fotbal, la Dinamo. Totuşi, incontestabil, cred că Dinamo reuşeşte să fie mai bine organizată şi câştigă afară după două remize şi 14 înfrângeri.

ADVERTISEMENT

E adevărat, într-o partidă în care ambele echipe parcă nu au avut atacanţi, mă refer la Sila, care practic lasă impresia că îi este silă de fotbal, şi Chunchukov, care, de fapt, e mai mult o încurcare de nume slave decât de reuşită fotbalistică. Cred totuşi că, deşi Chindia paradoxal este mai bine organizată din punct de vedere al administraţiei, acum lucrul acesta nu a contat în teren şi s-a impus echipa cu mari probleme din acest punct de vedere…

Ne gândim numai la faptul, parcă de necomentat, că din ce s-a întâmplat în ultimul timp la Dinamo s-a ajuns să mai fie un conducător care să câştige un proces litigios, e vorba de Şerdean, şi de un al doilea antrenor, e vorba de Bonetti.

ADVERTISEMENT

De apreciat umorul şi realismul lui Uhrin, care a spus că o etapă va antrena el, şi o etapă va antrena Bonetti. E bine ca să nu mai apară Bonetti, dar ar trebui cel puţin să dea de gândit că s-a ajuns la Dinamo într-o asemenea situaţie în care verdictele au fost complet legale, iar deciziile complet nefondate din punct de vedere juridic. Cei care le-au luat să aibă măcar conştiinţa încărcată.

Practic, nici Dinamo nu a avut o prezenţă în atac, mă refer la Irobiso, care semănă cu un Othello care el trădează fotbalul, iar Morar are alură de muschetar, dar fără sabie, reuşind totuşi să dobândească una atunci când a marcat, în minutul 66, printre stoperii gură-cască ai Chindiei.”

ADVERTISEMENT

Steliano Filip, luat la ţintă după marea ratare din prima repriză: “Nu are cultură necesară pentru a trimite lobul în poartă”

„Începutul jocului a fost mai mult cu blocuri foarte strânse, cu un joc mai mult de la unii la alţii, rapid, care a anulat spectacolul, după care singura ocazie incontestabilă, din prima repriză, a fost a lui Filip, în minutul 44, scăpat singur, dar care s-a dovedit, cum spunea Valentin Stănescu, că nu are cultură necesară pentru a trimite lobul în poartă, aşa cum era normal.

Paradoxal, în repriza a doua, deşi, aşa cum spuneam, nici Chindia nu are atacanţi, ocaziile mai mari au fost ale gazdelor, mă refer la capul lui Iacob, scos cu un relex extraordinar de Eşanu, în minutul 53, apoi, la fel, Şerban, poate singurul jucător cu har într-adevăr din teren, care are şi o ocazie mare, un şut în minutul 55, şi tot Şerban în minutul 61, în portar.

ADVERTISEMENT

Cum fotbalul este nemilos, doar din două situaţii pe care le-au avut în repriza a doua, Dinamo reuşeşte să marcheze cele două goluri, care îi dau un dram de speranţă, e vorba de minutul 66 prin Morar şi Irobiso, la prima execuţie într-adevăr eficientă a lui Filip de când este la Dinamo, centrarea din minutul 81, care a dus la golul al doilea.”

Cornel Dinu: “Irobiso şi Morar au contat foarte puţin”

„În rest, se mai poate remarca faptul că Dinamo este într-o reaşezare mai eficientă după cinci rezultate negative, iar Chindia dovedeşte că, nu numai că devine vulnerabilă în defensivă şi fără capacitate de construcţie, repet, doar cu Şerban la mijlocul terenului, pentru că nu ştiu dacă Popadiuc şi Passaglia sunt într-adevăr mijlocaşi la care să emiţi pretenţii, iar în atac se vede clar că atât Popa, cât şi Florea sau Cherchez, care era o revelaţie acum vreo doi ani de zile, contează în ceea ce înseamnă capacitatea de atac a Chindiei.

Dinamo se apropie la şase puncte de Chindia. Are lupta asta deschisă cu Mioveniul şi într-o oarecare măsură, cel puţin teoretic, speranţe merită să ai în condiţiile în care, cu excepţia Mioveniului, Chindia dă dovadă de slăbiciune de o perioadă bună de timp.

Dinamo în repriza a doua, deşi a mai fost o fază discutabilă, mă refer la henţul lui Căpusă din minutul 54, în care totuşi e bine că Andrei Chivulete nu a mai fost cel care a păgubit Chindia, atât de mult şi cu Rapidul, şi cu FCSB, nu a acordat acel penalty care se putea acorda, are ca reuşită  faptul că a marcat două goluri din două ocazii.

Este un procent de 100% care îţi dă speranţe într-o oarecare măsură pentru viitor că se vor întări în apărare şi vor conta mai mult în atac, chiar dacă, repet, în meciul cu Chindia, Irobiso şi Morar, până a marcat golul acela trecând printre jaloanele de apărători de la Târgovişte, au contat foarte puţin”, a spus Cornel Dinu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT