Dinamo a pierdut din nou în fața FCSB-ului, scor 1-2, iar șansele „câinilor” la primele poziții au scăzut foarte mult, deși s-au disputat doar două etape din play-off. Cornel Dinu nu este de acord cu actualul sistem de desfășurare a competiției.
În cadrul FANATIK SUPERLIGA, Cornel Dinu a susținut că e o anomalie faptul că în SuperLiga se înjumătățesc punctele după 30 de etape. Fostul antrenor a dat un exemplu concludent, anume Hermannstadt, care ar fi ocupat treapta a 6-a în clasament dacă nu i se luau jumătate de puncte, însă în acest moment sibienii pot atinge cel mult doar locul 7, care asigură barajul de UEFA Conference League.
„(n.r. – Cu cine credeți că va face Dinamo puncte în acest play-off?) E foarte interesantă anomalia aceasta teribilă. Sigur că domnul Vochin nu are nicio vină din punctul ăsta de vedere, această invenție complet anormală și nedreaptă, play-out și play-off. Pentru că s-a ajuns la o anomalie.
Iată că deja în play-off s-a făcut o ruptură. Dacă stăm să revenim, Craiova este pe primul loc, cu 32 de puncte, apoi FCSB-ul pe locul doi, tot cu 32 de puncte, CFR are locul trei, cu 30 de puncte, iar Dinamo deja s-a rupt, are 26 de puncte și este pe locul cinci, iar Rapidul pe locul 6 cu 24 de puncte.
„Spuneți-mi și mie dacă este normal că în această împărțire de play-off și play-out Rapidul să aibă 24 de puncte, iar Sibiul, care a câștigat partida cu 2-0 la Sepsi, să aibă cu 1 punct mai mult și se află de fapt pe locul șapte.
Deci sunt niște lucruri care nu au nimic comun cu logica fotbalistică a punctelor adunate și așezate într-un clasament. Lucrul acesta dăunează fotbalului nostru!
Uitați-vă că în toată lumea majoritatea campionatelor foarte serioase au 20, 18, 16 echipe și se joacă exact tur-retur și ajunge. Dar împărțirea punctelor ca și retragerea golaverajului, anularea golaverajului sunt niște măsuri total inepte, nedrepte, și care nu au nimic comun cu realitatea normală a luptei care ar trebui să se desfășoare în orice campionat din lumea aceasta. Și vedeți că au mai fost niște țări care au avut acest sistem și au renunțat la el. Dacă nu mă înșel, parcă Belgia sau dacă nu chiar Austria”, a transmis Cornel Dinu.