Sport

Cornel Dinu dă de pământ cu apărarea lui Gică Hagi după dezastrul cu FCSB: ”Nu pot crede așa ceva”

Farul Constanța a fost învinsă fără drept de apel de FCSB, iar Cornel Dinu consideră că marea problemă o reprezintă apărarea fragilă arătată de echipa lui Gică Hagi.
26.04.2022 | 10:16
Cornel Dinu da de pamant cu apararea lui Gica Hagi dupa dezastrul cu FCSB Nu pot crede asa ceva
Farul Constanța a fost învinsă fără drept de apel de FCSB, iar Cornel Dinu consideră că marea problemă o reprezintă apărarea fragilă arătată de echipa lui Gică Hagi. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Roș-albaștrii” s-au impus cu 4-0 la malul Mării Negre și au revenit la 2 puncte în spatele liderului CFR Cluj.

Apărarea lui Gică Hagi, pusă la zid de Cornel Dinu după ce s-a făcut de râs cu FCSB

Fostul mare internațional Cornel Dinu a analizat victoria celor de la FCSB în meciul cu Farul Constanța și consideră că fragilitatea apărării lui Gică Hagi a făcut ca diferența de scor să fie atât de mare.

ADVERTISEMENT

”Dacă stăm să ne gândim, patru goluri sunt cam multe, din nu mai mult de 6-7 situații. Din punct de vedere al mobilității, forței de pătrundere și spiritului de a trece de adversar în viteză, prin dribling, FCSB mi se pare cea mai dotată echipă.

De foarte multă vreme apreciez că jocul defensiv al Farului este vulnerabil. În minutul 25, era deja 0-1, apoi 0-2 din minutul 34. Marea problemă care cred că există la Farul este maniera jucătorilor defensivi de a se apăra atât în grup, cât și individual”, a declarat ”Procurorul”, la Orange Sport.

ADVERTISEMENT

Larie, luat în vizor de Dinu

Dinu nu este de acord cu președintele Farului, Gică Popescu, care afirmase că Ionuț Larie este cel mai bun fundaș român la ora actuală și ar trebui să fie convocat la echipa națională, și spune că acesta ar mari carențe defensive.

”Acum câteva zile a existat o declarație surprinzătoare pentru mine, a lui Gică Popescu, anume că Larie este cel mai bun apărător din fotbalul nostru la ora actuală, că ar trebui convocat la echipa națională. Eu nu pot crede așa ceva. Larie este unul dintre jucătorii care de multe ori scapă marcajul, nu se orientează pe teren, are o mobilitate redusă și e ușor de depășit.

ADVERTISEMENT

Farul a avut probleme defensive dintotdeauna. Gică Hagi a compensat prin posesie și jocul de atac. Atunci când au câștigat campionatul și jucau în cupele europene, ieșeau în evidență prin posesia superioară, mobilitatea jucătorilor și forța de atac”, a încheiat Cornel Dinu.

Hagi și-a schimbat repede fundașii

La finalul întâlnirii, Gică Hagi a fost vizibil nemulţumit de evoluţia jucătorilor lui, care au primit şapte goluri în ultimele două meciuri din campionat, pe teren propriu, 0-3 cu Universitatea Craiova şi 0-4 cu FCSB. ”Regele” a susţinut că ar fi trebuit să-i schimbe pe toţi cei 11 jucători care au intrat pe teren cu vicecampioana României.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi a făcut prima schimbare în minutul 42, atunci când l-a înlocuit pe Damien Dussaut cu Radu Boboc. Apoi, imediat după pauză l-a scos şi pe Ionuţ Larie, locul acestuia fiind luat de Andrei Ciobanu.

După şase etape disputate în play-off, Farul ocupă locul 5, cu 28 de puncte, la 2 puncte în spatele lui FC Voluntari, ocupanta poziţiei a 4-a. În runda următoare, constănţenii se vor deplasa pe terenul lui CFR Cluj.

ADVERTISEMENT