Sport

Cornel Dinu dă de pământ cu CFR Cluj, după eliminarea din preliminariile UCL: „Suntem dezgustător de departe! Am scăpat uşor!”

CFR Cluj a pierdut manșa retur din turul 3 preliminar UCL contra elvețienilor de la Young Boys Berna, scor 3-1 (4-2 la general). După meci, Cornel Dinu, fost jucător și antrenor la Dinamo, a avut o reacție devastatoare la adresa campioanei României.
11.08.2021 | 10:53
Cornel Dinu da de pamant cu CFR Cluj dupa eliminarea din preliminariile UCL Suntem dezgustator de departe Am scapat usor
ADVERTISEMENT

Pentru Young Boys, au marcat Siebatcheu (două goluri) și Ngamaleu, în timp ce unica reușită a ardelenilor a fost semnată de Omrani.

În play-off-ul Europa League, CFR Cluj se va confrunta cu Steaua Roșie Belgrad, campioana Serbiei.

Cornel Dinu dă de pământ cu CFR Cluj, după eliminarea din preliminariile UCL

„Mister” susține că Young Boys a fost net superioară campioanei României. În plus, acesta consideră că CFR a avut noroc, deoarece diferența de scor putea fi și mai mare în favoarea elvețienilor.

ADVERTISEMENT

„Eu m-am îngrozit de diferenţa de mobilitate, de alură, de ţinută, de concepţie de joc.

Diferenţa a fost mare de tot, mi-a fost milă de noi că am ajuns unde am ajuns cu fotbalul.

Cu excepţia a două situaţii, în prima repriză au fost vreo şase situaţii de a marca ale celor de la Young Boys Berna. Ritmul de joc al lor a fost pe acorduri Wagneriene, ne-au depăşit din toate punctele de vedere.

Mi-era jenă că am ajuns la o asemenea diferenţă. O echipă care, după câteva etape, este pe locul patru în Elveţia. Concepţional, în aşezare, în mobilitate, au fost peste noi. Sunt crescuţi în academiile reale din Elveţia.

ADVERTISEMENT

Există o anumită interpretare, nu pot să găsesc scuze, prin faptul că Şumudică ne-a anunţat o mare surpriză. A încercat pressing vreo şapte minute şi jumătate, după care nu a mai contat în joc.

A fost un pressing care nu a contat, pentru că individual, în ocuparea terenului, în mişcare, în duelurile corporale, pentru că acest antrenor cu nume de mare compozitor, a evitat duelurile.

ADVERTISEMENT

Singurul duel a fost pe final, al lui Alibec. Suntem dezgustător de departe în ceea ce priveşte calitatea jocului.

Am scăpat uşor, puteam să ne ducem la un 7-1. Ce jucăm noi e un fel de camping, lucru dovedit de prestaţia CFR-ului, care cu siguranţă va câştiga campionatul acesta, pentru că nu are cu cine să se lupte”, a declarat Cornel Dinu, la Telekom Sport.

ADVERTISEMENT