Fotbal intern

Cornel Dinu, declarații dure după ce Mircea Lucescu a mers în vestiar la FCSB: “Ne ducem în degradare! Cum să stai lângă Becali?!”

09.08.2019 | 11:26
Cornel Dinu declaratii dure dupa ce Mircea Lucescu a mers in vestiar la FCSB Ne ducem in degradare Cum sa stai langa Becali

Cornel Dinu a vorbit despre prezența lui Mircea Lucescu în vestiarul FCSB-ului la meciul cu Mlada Boleslav din turul trei preliminar al Europa League. Dinu spune că a fost surprins neplăcut de hotărârea luată de Lucescu, despre care spune că nu avea de ce să fie alături de echipa lui Gigi Becali, pe care îl consideră un factor negativ pentru fotbalul românesc.

Cornel Dinu îl atacă pe Mircea Lucescu după FCSB – Mlada

Cornel Dinu declară că a fost surprins neplăcut de prezența lui Mircea Lucescu în vestiarul FCSB la meciul cu Mlada Boleslav. Lucescu a venit la echipă la rugămintea lui Gigi Becali, care a considerat că prezența acestuia va aduce o schimbare pozitivă în cadrul lotului condus de Vergil Andronache.

În Italia, există o vorbă foarte clară care spune: «Nu mă mai băga în chestii care seamănă a urât mirositor, a mlaştină fotbalistică». Tot în Italia se mai spune și că «Domnii se nasc, nu se fac». Noi suntem o gloată uniformă. Cei care mai ştiu carte s-au retras. Nu poţi să mai ai pretenţii la această societate care este uniformizată spre rău şi spre ignoranţă. Să-i spuneţi şi lui Mircea. Poate a uitat chestia asta. Poate nu o are în genă. Nu putem să ne ducem într-o asemenea degradare. Ar fi o explicaţie că ajutăm fotbalul românesc. Păi, pe cine să ajut? Pe ăla care dă cu bomba atomică la echipă de câţiva ani? Ce să fac acolo? Nu ai ce să faci decât să te compromiţi. Probabil că nu este un moment prea fericit din cariera lui Mircea”, a declarat Cornel Dinu la Telekomsport.

Cornel Dinu îl atacă pe Mircea Lucescu. Sursă Foto: Sportpictures.eu
Cornel Dinu îl atacă pe Mircea Lucescu. Sursă Foto: Sportpictures.eu

Atac la Gigi Becali

Pe lângă atacul trimis la Mircea Lucescu, Cornel Dinu vorbește și despre Gigi Becali, pe care îl consideră factor distructiv al fotbalului românesc în ultimii ani.

Îmi pare rău, dar şi pentru mine este o surpriză total neplăcută.  Dacă eşti domn, dacă ai un comportament, indiferent cât ai vrea binele fotbalului, nu te aşezi lângă el sau să încerci să schimbi vorbe sau să faci ceva cu unul care distruge fotbalul de câţiva ani”, a adăugat Dinu.

  • „Am vorbit cu Lucescu şi i-am zis să mă ajute într-un fel. Să îşi facă o părere, să îmi dea nişte indicaţii. Îi mulţumesc că m-a ajutat. Sunt sigur că le-a zis şi ceva de ordin tactic. Nu ştiu exact, că nu spun jucători. Nu cred că îl pot convinge ca antrenor. Dar ca prieten, să îmi dea o mână de ajutor, să dea nişte indicaţii, sigur o va face. Pentru că o face cu dragoste şi plăcere” – Gigi Becali după meciul FCSB – MladaBoleslav 0-0
  • 13 echipe a antrenat Mircea Lucescu, începând din anul 1978: Corvinul Hunedoara, naționala României, Dinamo București, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid București, Internazionale MIlano, Galatasaray Istanbul, Beșiktaș Istanbul, Șahtar Donețk, Zenit Sankt Petersburg, naționala Turciei
  • 33 de trofee a cucerit Mircea Lucescu în cariera sa de antrenor (și 8 ca jucător, toate cu Dinamo, 7 titluri și 1 Cupă a României)
  • 6 luni  au trecut de când Mircea Lucescu este „liber de contract”
  • 74 de ani are Mircea Lucescu, născut pe 29 iulie 1945, la București