Fotbal intern

Cornel Dinu, despre numirea lui Mircea Rednic la Dinamo: “Este un record mondial!”

13.10.2018 | 20:45
Cornel Dinu despre numirea lui Mircea Rednic la Dinamo Este un record mondial

Mircea Rednic s-a înţeles cu Dinamo şi va fi noul antrenor al echipei. “Puriul” îl va înlocui pe Claudiu Niculescu, tehnician cu un mandat de doar 20 de zile pe banca formaţiei patronate de Ionuţ Negoiţă. Legenda dinamoviştilor, Cornel Dinu, a vorbit pentru FANATIK.RO despre situaţia turbulentă de la Dinamo şi despre această schimbare surprinzătoare de antrenor. 

“Ca la noi la nimeni! România în acest moment este deprofesionalizată, nu mai contează pasiunea şi competenţa şi asta se întâmplă şi în fotbal. În schimb contează nevoia angajatorului de angajat şi invers. Eu am avut rezerve în momentul în care Niculescu a fost numit antrenor la Dinamo. Una este să fii jucător şi alta antrenor. Claudiu Niculescu a fost un jucător bun, de execuţie, care avea calităţi certe şi la cum am văzut, credeam că este un antrenor mobilizator, care în momentul în care vine la club ia 3-4 decizii dramatice care să schimbe echipa. 

Cornel Dinu explică situaţia de la Dinamo
Cornel Dinu explică situaţia de la Dinamo

Cornel Dinu, după numirea lui Mircea Rednic la Dinamo! “Părerea mea este că la Dinamo trebuia să vină Gigi Mulţescu înaintea lui Bratu”

În schimb, el e un antrenor contemplativ. Niculescu nu este un mobilizator, el nu a fost nici ca jucător un mobilizator şi nu va fi nici ca antrenor. Probabil, aduerea lui a fost inspirată de familia naşului Pandele, specializată în tunuri financiare şi chemat lume la pupat de moaştele Sfintei Parascheva. E bine că un om inteligent ca Alexandru David a reuşit să găsească o soluţie. Şi-a dat seama la timp că echipa mergea spre retrogradare. 

Părerea mea este că la Dinamo cel care trebuia să vină înaintea lui Bratu era Gigi Mulţescu. Echipa era într-o situaţie delicată, era nevoie de un antrenor cu experienţă care ştia cum trebuie să gestioneze situaţia. Dar recunosc că aceste schimbări dese de antrenori mă surprind. Este un record mondial, nu cred că s-a mai întâmplat ca după 20 de zile sau 13 antrenamente cum spune Claudiu, să fie schimbat un antrenor. 

Dar ca să ai o conducere care să pună totul la punct este nevoie de oameni care să aibă competenţă, care să ştie cu ce se mănâncă fotbalul, să fie familiarizaţi cu fenomenul. De unde să ştie ei ce fel de antrenor ai nevoie? Pe unii nu îi recomandă decât nevoia de bani. În fotbalul românesc, în ultimii ani au apărut personaje care preiau echipe de fotbal şi merg pe principiul “Asta-i pohta ce-am pohtit” 

“Mircea Rednic a demonstrat că este o sabie, dar nu încape în teacă şi altcineva”

Despre noul antrenor, Mircea Rednic, Cornel Dinu are cuvinte de laudă însă îl avertizează că situaţia este complicată la club: “Rednic este un antrenor foarte bun, dar nu va fi uşor. La Dinamo au fost transferuri făcute aiurea, atmosfera nu este cea care trebuie şi există şi multe lacune de pregătire. Problema este mai delicată la club şi rămâne de văzut dacă Rednic va putea până în iarnă să modifice.

Rednic a fost un jucător foarte bun, a demonstrat ca antrenor, dar rămâne de văzut dacă poate reuşi cu materialul pe care îl are la dispoziţie. La ultima sa venire a demonstrat că este ca o sabie, el taie şi spânzură, dar este o sabie care nu intră în aceeaşi teacă şi cu altcineva. Urmează meciurile cu Dunărea Călăraşi şi Concordia Chiajna, iar apoi va fi un maraton pentru că se joacă până târziu în decembrie. Va fi greu să le facă pe toate peste noapte”, a declarat Dinu pentru FANATIK.RO.

Claudiu Niculescu a plecat după doar 13 antrenamente de la Dinamo şi a rămas foarte dezamăgit de această decizie a conducerii, spunând după ultimul amical că “este strigător la cer ceea ce s-a întâmplat”