Sport

Cornel Dinu, devastat de evoluția ”tricolorilor” în meciul cu Coreea de Sud. ”Mi-e rușine că am jucat în echipa națională”

Fostul selecționer al echipei naționale, Cornel Dinu, a avut o reacție devastatoare față de jucătorii României din meciul contra Coreei de Sud.
25.07.2021 | 18:15
Cornel Dinu, devastat de evoluția ”tricolorilor” în meciul cu Coreea de Sud. ”Mi-e rușine că am jucat în echipa națională”
Cornel Dinu
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu nu a avut milă de ”tricolorii” lui Mirel Rădoi, după seara de coșmar de la Kashima. România a fost spulberată de Coreea de Sud în cel de al doilea meci de la Jocurile Olimpice.

Fost internațional și selecționer al echipei naționale, Cornel Dinu, a făcut o mărturisire șocantă: ”Mi-e rușine că am jucat în echipa națională”.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu: ”A fost o diferență imensă de instruire, de dinamică, de tot ce vreți”

Cornel Dinu a îmbrăcat de 67 de ori tricoul echipei naționale a României și a făcut parte din ”Generația Guadalajara”, care a participat la Cupa Mondială din Mexic, în 1970.

A fost de trei ori desemnat ”Fotbalistul anului în România”, în 1970, 1972 și 1974 și a fost nominalizat de celebra revistă France Football pentru ”Balonul de aur”, în 1970.

ADVERTISEMENT

Între 1992 și 1993 a fost și selecționerul României. Toate aceste cifre care îl transformă într-o legendă vie a fotbalului, nu mai valorează nimic pentru Cornel Dinu, după umilința României de la Jocurile Olimpice, 0-4 cu Coreea de Sud.

”Am vrut să sting televizorul la 2-0, pentru că mi-a fost frică să nu lăm 10. Demult nu am mai văzut o diferență atât de mare de pregătire. A fost o diferență imensă de instruire, de dinamică, de tot ce vreți.

Mie mi-a fost rușine că am jucat în echipa națională și că după mine au venit așa jucători. M-am speriat la ce nivel a ajuns. Nu e vina lor, e lipsa de instruire. Este ceva înfiorător.

ADVERTISEMENT

Numai în București avem peste 100 de academii. Așa se numesc, academii de fotbal, dar nivelul de instruire este ca al unei școli de ucenici”, a răbufnit Cornel Dinu, laTVR.

Iornii la adresa conducerii FRF

”Mister” a taxat și prezența oficialilor Federației Române de Fotbal în tribunele arenei din Kashima, locul în care România a trăit una dintre cele mai mari umilințe din istoria echipei naționale.

”Acum văd că e toată Federația acolo, e și ’karate kid’, și ’vulcanizatorul’, e și ’Burlanu’. Ce or face ei? Ce or înțelege ei, săracii de ei? Mie mi-a fost rușine că sunt român asistând la acest joc.

ADVERTISEMENT

A fost o diferență de educație fotbalistică uriașă între noi și Coreea, care pe mine m-a înspăimântat”, a mai spus Cornel Dinu, la gsp.ro.

În ciuda eșecului cu Coreea de Sud, România păstrează șanse reale de calificare în sferturile de finală ale turneului olimpic. Însă, pentru a atinge acest obiectiv ”tricolorii” trebuie obligatoriu să învingă liderul Noua Zeelandă.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE