Sport

Cornel Dinu: „Dinamo a avut o defensivă de cascadorii râsului jalnic cu Rapid, în frunte cu acest Figurando adus pe baza analizei cu stetoscopul ruginit al doctorului Mureșan”. Exclusiv

Cornel Dinu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK evoluția lui Dinamo în meciul pierdut cu Rapid, 1-3, și a atacat achizițiile făcute de administratorul special Iuliu Mureșan.
14.03.2022 | 01:01
Cornel Dinu Dinamo a avut o defensiva de cascadorii rasului jalnic cu Rapid in frunte cu acest Figurando adus pe baza analizei cu stetoscopul ruginit al doctorului Muresan Exclusiv
Cornel Dinu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK evoluția lui Dinamo în meciul pierdut cu Rapid, 1-3, și a atacat achizițiile făcute de administratorul special Iuliu Mureșan. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo a înfrânt tradiția de 14 ani fără meci pierdut cu Rapid și a capotat cu 1-3 la Mioveni în fața tribunelor golite de „exuberanța” pirotehnică a suporterilor giuleșteni la meciului anterior, 1-1 pe „Arena Națională” în urmă cu două săptămâni.

Cornel Dinu: „Dinamo a avut o defensivă de cascadorii râsului jalnic cu Rapid, în frunte cu acest Figurando adus pe baza analizei cu stetoscopul ruginit al doctorului Mureșan”

Cornel Dinu trăiește mai mult decât la modul personal prăbușirea continuă a lui Dinamo. Sarcasmul său, însă, n-a obosit să tot „împungă” nereușitele „câinilor roșii” care au ajuns… verzi. De neputință. Și care, spune „Procuroru’”, o să tot vadă numai… stele verzi cât or să joace în aceste tricouri „tradiționale”.

ADVERTISEMENT

Primul „Mister” din fotbalul românesc a explicat, în exclusivitate pentru FANATIK, ce a văzut în jocul lamentabil pe alocuri, în special în linia defensivă, al lui Dinamo în „deby-ul”, ghilimelele sunt obligatorii, cu Rapid, jucat pentru prima dată în istoria de 74 de ani a confruntărilor directe, la Mioveni…

Mister, o nouă înfrângere a lui Dinamo, a 22-a în acest campionat…

– A fost ca la turf, la cursele de cai, „clasa triumfă handicapul”. Adică o cursă în care clasa a triumfat în handicap. Rapid a fost clar superioară din punct de vedere al valorii, chiar dacă Dinamo a surprins oarecum, așa cum se întâmplă mereu când vine un antrenor nou.

ADVERTISEMENT

Practicanții fotbalului de la Dinamo au încercat să evolueze peste posibilitățile reale pe care le au și au reușit vreo jumătate de oră să creeze ceva probleme Rapidului, numai că porniseră de la 0-1 în minutul 3, care s-a făcut 0-2 în minutul 8, greu să mai joci cum ți-a spus antrenorul, chiar dacă au reușit să reducă din handicap în minutul 11.

E greu să joci tot timpul venind din urmă, încercând tot timpul să repari gafele individuale și, mai ales, să joci fără portar. Acest Figueiredo adus pe baza analizelor profunde făcute cu stetoscopul de doctorul Mureșan rimează dureros cu Figurando, figurant capabil numai de figuri care ajută șuturile adversarilor să se transforme în gol.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu: „Dinamo este acum chiar sub valoarea primelor echipe din play-off-ul Ligii a II-a”

A gafat iarăși Figueiredo, dar nu a fost singurul…

– În general, achizițiile pe care le-a făcut Dinamo după ce l-a dat afară pe Mircea Rednic pentru că voia să facă achiziții, un imens nonsens al lui Mureșan, aceste achiziții dovedesc că s-au făcut, așa cum am spus, cu stetoscopul ruginit al lui Mureșan, nu cu sublimele sale cunoștințe fotbalistice care lipsesc cu desăvârșire.

Dinamo n-a contat în atac, chiar dacă Dusan Uhrin a forțat cu introducerea la pauză a lui Irobiso, deci a încercat să joace cu două vârfuri, se vede că valoarea per total a echipei e în continuare foarte scăzută, cred eu chiar sub valoarea primelor două echipe din play-off-ul Ligii a II-a, Petrolul și ”U” Cluj.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu: „Atâta timp cât va juca în verde, Dinamo nu va vedea decât stele verzi”

Au revenit, totuși, la 1-2 repede, au încercat să facă presing pe construcția Rapidului și dacă nu era gafa lui Figuiredo la golul al treilea al Rapidului poate echilibrau și tabela de marcaj…

– Nu se poate reproșa practicanților de fotbal de la Dinamo că n-au încercat, că n-au vrut, că nu s-au zbătut, cam ca peștele pe uscat, dar una e să vrei și alta e să poți. Atunci când nu ai știința jocului și execuțiilor tehnice nu ai cum să reușești.

Ar fi trebuit să ia notițe de la două execuții tehnice de fotbaliști de nivel internațional executate de Adi Mutu, stop de clasă în minutul 70 la o minge venită pe sus în out și Cristi Săpunaru în minutul 70, când a preluat o minge cu mare finețe pe lângă un jalon dinamovist.

Rapid n-a fost nevoită să forțeze, dacă ar fi insistat mai mult ar fi reușit o diferență mult mai mare. Se reconfirmă că atâta timp cât va juca în verde, Dinamo nu va vedea decât stele verzi. Singura apreciere care se poate face despre Dinamo este că n-a mai avut eliminați, e drept că n-au jucat Filip și Răuță.

Cornel Dinu: „Vestiarul lui Dinamo este în totalitate efectul nepriceperii celor care conduc clubul”

Unde are Dinamo problema majoră, în continuare, ce compartiment trage echipa în jos?

– Marea problemă, în componența actuală, este așa-zisa rezistență a liniei defensive, pentru că formula asta, cu Moura, Aloe nici măcar Vera, Ehmann, Radu se apropie foarte mult de cascadorii râsului jalnic în favoarea adversarului.

Să ne amintim că, la venirea după Cosmin Contra, Dusan Uhrin a pierdut primele trei partide. Iar după aceea, în cele cinci meciuri câștigate care au dus la salvarea echipei, a beneficiat de o stabilizare a defensivei cu trei stoperi, Bejan, Puljic și Albentosa, care aveau în față trei mijlocași metodiști cu capacități mai mult defensive de a bloca construcțiile adversarilor, Anton, Achim și Gol.

Iar atacul, în care, nu?, au intrat ultimele achiziții a reușit să nu mai tragă niciun șut pe poartă în afara golului reușit de Vlad Morar. Despre ce valori vorbim?

Așa că o posibilă revenire, altfel greu de anticipat și de așteptat, ar trebui să plece de la acel precedent al unei adevărate defensive. Pentru un nou succes al lui Dusan Uhrin. În care nimeni nu crede.

Și nu crede nimeni în salvarea lui Dinamo decât printr-un eventual baraj, nici acela sigur, pentru că elocvent este faptul că vestiarul este în totalitate efectul nepriceperii celor care conduc clubul.

În ultimii ani s-au schimbat patru, cinci antrenori de-a valma, pe principiul mioritic „Hei rup!”, iar dacă luăm în calcul numărul de jucători schimbați de fiecare dată, peste 14-15, ai imaginea clară că vina este la cei care iau decizii și nu la cei care intră întâmplător pe teren.

Cifrele meciului Rapid – Dinamo 3-1

  • 48%-52% posesie
  • 7-6 ocazii de gol
  • 5-1 șuturi pe poartă
  • 2-5 șutiri pe lângă poartă
  • 15-23 lovituri libere
  • 17-11 faulturi
  • 5-3 cornere
  • 6-4 ofsaiduri
  • 0-3 cartonașe galbene
  • 97-97 atacuri
  • 71-60 atacuri periculoase

Statistică flashscore.ro

ADVERTISEMENT