Sport

Cornel Dinu: „Of, ce dor, ce chin, ce jale… Dinamo și Craiova s-au chinuit, au chinuit fotbalul și ne-au chinuit și pe noi, cei care i-am privit” Exclusiv

Cornel Dinu a făcut praf meciul Dinamo – U Craiova 1948 0-0, nul din toate punctele de vedere, chinuit și de jucători, prea mulți aduși din străinătate fără nicio valoare, dar și de greșelile de arbitraj.
27.11.2021 | 01:23
Cornel Dinu Of ce dor ce chin ce jale Dinamo si Craiova sau chinuit au chinuit fotbalul si neau chinuit si pe noi cei care iam privit Exclusiv
Cornel Dinu a făcut praf meciul Dinamo – U Craiova 1948 0-0, nul din toate punctele de vedere. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu s-a chinuit să urmărească partida Dinamo – U Craiova 1948 din etapa 17 a Ligii 1 Casa Pariurilor, jucată pe stadionul din șoseaua „Ștefan cel Mare” și terminată cu un egal nul din toate punctele de vedere, tehnic, tactic, spectacular.

Dinamo a dominat cea mai mare parte a meciului, dar cele mai mari ocazii de gol le-a avut echipa din Bănie, „văduvită” de arbitrul Adrian Cojocaru de un penalty clar în minutul 81. FANATIK l-a „atacat” pe Cornel Dinu în plină deziluzie provocată de meci…

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu: „Of, ce dor, ce chin, ce jale… Dinamo și Craiova s-au chinuit, au chinuit fotbalul și ne-au chinuit și pe noi, cei care i-am privit”

Ce-ar mai fi de spus, Mister, după un meci de Liga 3, între două echipe din subsolul clasamentului, care parcă au jucat cu o minge medicinală?

– Of, ce dor, ce chin, ce jale… Vai de capul lor… De fapt, vai de capul nostru că suntem nevoiți să asistăm la așa ceva… Păi Hermanstadt cu Petrolul dinainte, din Liga a doua a fost mult peste chinuiala de pe „Dinamo”…

ADVERTISEMENT

Jucătorii ăștia aduși de „afară”… că au fost mulți belgieni… vreo trei sunt aduși de Mircea Rednic la Craiova… Huyghebaert, Van Durmen… și Marquet, care n-a jucat… sunt cei mai mulți praf în ochii diletanților care se dau specialiști… Dom’ne, eu după 15-20 de minute am de multe ori niște presimțiri la un meci de fotbal… am fost convins că nu se dă gol…

Păi de ce, că ocazii au fost…

– Pentru că a fost greu de înțeles ceva din așezările celor două echipe. Sorescu a început atacant lateral stânga și a terminat atacant lateral dreapta, Torje a fost în prima repriză undeva în dreapta, după care s-a dus în partea stângă, Radu, o improvizație și de fotbalist, și de ceea ce a încercat să joace… el încearcă, săracu’… a fost băgat fundaș dreapta, deși el cel mai mult zice prezent în partea stângă, că de randament nu poate fi vorba…

ADVERTISEMENT

M-a surprins faptul că Itu n-a jucat de la început, cum și schimbările, de ambele părți, puteau fi mai inspirate dacă erau de sistem de joc adaptate meciului, decât de schimbare de posturi.

Cornel Dinu: „Nu prea mai este nicio discuție la pătrunderea lui Raicea, penalty, punct”

Impresia lăsată a fost de meci…

– Am avut impresia anilor ’78… ’80… ’83, când făceam turnee prin Olanda, Belgia, Germania și jucam cu niște echipe de amatori pe care-i băteam cu șase, șapte, opt la zero și cu care ne-nțelegeam foarte bine după meci, la crenvurști și bere.

ADVERTISEMENT

Și stau și mă gândesc că Craiova, care are o tradiție extraordinară de creștere de fotbaliști, a început partida cu opt străini, din care nu știu câți belgieni…

Totuși, ceva ocazii, în special din gafe de apărare, nu din acțiuni coerente, au fost, 3-2 pentru Dinamo în prima repriză și 3-2 pentru Craiova după pauză, deci un 5-5… cam șapte au fost mari și nu aveau voie să fie ratate, ceea ce spune totul despre calitatea atacanților ajunși în situațiile respective.

A fost penalty în minutul 81, la intrarea lui Raicea între Radu și Iliev?

– Nu prea mai este nicio discuție la faza aia. Pătrunderea lui Raicea, care a intrat bine în meci, a adus un plus ofensiv, a fost periculos, este oprită și de o ținere a lui Radu și de o secerare a lui Iliev. Penalty, punct.

Dinamo a ajuns la al 13 meci de campionat fără victorie…

– Dinamo e într-o căutare continuă, Craiova nu e departe, ambele echipe au schimbat antrenorii din mers și le mai trebuie timp să-și dea seama ce să mai aducă, de unde să mai aducă și, mai ales, să găsească o formulă de joc stabilă, eficientă cu ce jucători au la dispoziție. Nenorocirea lor este că timpul nu stă, campionatul nu stă, nu îi așteaptă și presiunea rezultatelor este din ce în ce mai mare.

Din nou a fost confirmată o manieră de a interpreta fotbalul cu care eu nu sunt de acord și anume celebra tactică „Atenție pe mingea a doua!”. Asta presupune că prima minge nu ai calitatea să o dai de la tine la tine și adversarul este favorizat să respingă și n-ai decât șansa să recuperezi această a doua minge în poziții favorabile.

Compagno și semnificația numelui său raportată la „companionii” fotbalului care s-au chinuit pe stadionul „Dinamo”

Concluzia acestui egal nedorit de niciuna dintre echipe?

– Lipsă de siguranță în apărare și ineficacitate în atac, cronice deja, uitați-vă câte goluri au marcat și au primit… și Dinamo, și Craiova… Craiova stă ceva mai bine la goluri primite… Un egal alb din toate punctele de vedere… mai bine zis nul din toate punctele de vedere.

Execuțiile precare, penibile chiar, brambureala tactică, greșelile elementare te duc cu gândul că nu sunt întâmplător unde sunt ambele echipe și o mai spun o dată, partida precedentă de ieri, Hermannstadt – Petrolul din Liga a doua a avut mult mai multă calitate în execuții individuale și coerență tactică.

Cea mai bună caracterizare a meciului de pe stadionul „Dinamo” este dată de traducerea numelui acestui vârf de atac francez adus de prin San Marino sau de unde l-au adus craiovenii, Compagno, aducă pentru prea mulți dintre jucătorii din teren se poate spune că sunt doar companioni ai fotbalul, nici măcar practicanți ai fotbalului, niciodată jucători profesioniști de fotbal.

Cifrele meciului Dinamo – U Craiova 1948 0-0

  • 58%-42% posesie
  • 6-3 șuturi pe poartă
  • 3-4 șuturi pe lângă poartă
  • 3-6 intervenții portar
  • 5-4 cornere
  • 23-16 lovituri libere
  • 14-22 faulturi
  • 4-6 cartonașe galbene
  • 112-97 atacuri

(statistică flashscore.ro)

ADVERTISEMENT