Sport

Cornel Dinu: „Dusan Uhrin n-a găsit încă busola pentru salvarea lui Dinamo, care, chiar dacă nu a jucat rău, a pierdut în fața unei echipe modeste a Craiovei” Exclusiv

Cornel Dinu Dinu a comentat în exclusivitate pentru FANATIK înfrângerea lui Dinamo în fața lui FC U Craiova 1948 și spune că Dusan Uhrin nu a găsit încă „busola pentru salvarea” echipei din șoseaua „Ștefan cel Mare”.
09.04.2022 | 00:20
Cornel Dinu Dusan Uhrin na gasit inca busola pentru salvarea lui Dinamo care chiar daca nu a jucat rau a pierdut in fata unei echipe modeste a Craiovei Exclusiv
Cornel Dinu Dinu a comentat în exclusivitate pentru FANATIK înfrângerea lui Dinamo în fața lui FC U Craiova 1948 și spune că Dusan Uhrin nu a găsit încă „busola pentru salvarea” echipei din șoseaua „Ștefan cel Mare”. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a comentat în exclusivitate pentru FANATIK înfrângerea lui Dinamo în fața lui FC U Craiova 1948 în minutul 90+2, care fixează definitiv „câinii” pe loc de baraj după speranțele pe care și le făcuseră după victoria cu Chindia Târgoviște.

Cornel Dinu: „Dusan Uhrin n-a găsit încă busola pentru salvarea lui Dinamo, care, chiar dacă nu a jucat rău, a pierdut în fața unei echipe modeste a Craiovei”

Dinamo a început mai bine și a terminat meciul mai bine decât echipa olteană. Jucătorii lui Nicolo Napoli au echilibrat după golul primit în secunda 40, au dominat apoi repriza întâi și prima parte a reprizei secunde, când au și egalat, în minutul 50.

ADVERTISEMENT

După câteva ocazii dinamoviste pe final, FC U Craiova 1948 a lovit decisiv în primul minut de prelungiri și a lăsat „câinii” să-și muște crampoanele, cele trei puncte fiind foarte importante în risipirea emoțiilor care duceau „juveții” de conjunctură spre baraj.

Ce se poate spune, Mister, după un meci în care conduci din primul minut și pierzi în primul minut din prelungiri?

ADVERTISEMENT

– Pentru mine a fost un meci greu de privit… Mai ales că, dacă reușea să câștige, Dinamo aducea Craiova în lupta pentru locurile de baraj.

Numai că, din pornire, au fost multe ciudățenii în așezarea lui Dinamo, mă refer la folosirea lui Moura fundaș stânga, Grădinaru fundaș dreapta și Morar, paradoxal, retras și în niciun caz la nivelul lui Irobiso.

ADVERTISEMENT

Irobiso a reușit să deschidă rapid scorul și a părut doar că poate fi un atacant periculos, nemaiavând decât o reluare periculoasă la o centrare a lui Bani în finalul primei reprize. Nici nu a primit mingi utile, pe angajarea directă spre poartă și alea puține găsindu-l în ofsaid, adică neconcordanțe nepuse la punct, încă, la antrenamente.

Cornel Dinu: „Per total, și Dinamo, și Craiova mi s-au părut inferioare echipelor care au evoluat joi în liga a doua, U Cluj și Steaua”

A fost Craiova mai bună, a fost Dinamo mai slabă?

– Craiova s-a reconfirmat o combinație olteano-africano-flamando-UE, cu principala calitate pur oltenească, ambiția. Per total, și de o parte, și de cealaltă, și din cauza ritmului lent și al felului larg, dezlânat în care au jucat cele două echipe, am avut impresia că asist la tablouri statice de proveniență renascentistă, privindu-l pe Compagno, adus cu mari sacrificii din San Marino, probabil dintr-un restaurant, că vine de la Tre Fiori, dar și flamandă, portrete ale jucătorilor, nu faze de fotbal.

ADVERTISEMENT

Foarte puține momente au fost când s-au reușit câteva pase legate, consecutive în fața celor două careuri. La jocul modest au contribuit și faptul că majoritatea preluărilor, urmate de pase, au fost în lateral sau înapoi.

Iar acțiunile care ai încercat să producă un oarecare pericol în fața porților, rare, au fost din pase lungi. Combinațiile pe trasee lucrate au lipsit cu desăvârșire. Per total, și Dinamo, și Craiova mi s-au părut inferioare echipelor care au evoluat joi în liga a doua, U Cluj și Steaua.

Preluările de care spuneam, în lateral sau în spate, au apropiat meciul de rugby, cu mingi din tușe și cel mai mare număr de auturi pe care l-am văzut de foarte mult în prima noastră ligă, care spune mult despre concepțiile de joc ale celor două echipe.

Cornel Dinu: „Dusan Uhrin a alcătuit echipa ciudat, a făcut schimbări ciudate”

Dusan Uhrin a dat impresia că poate schimba jocul lui Dinamo, ce a greșit cu Craiova?

– Cred că Dusan Uhrin a început meciul crezând că are o echipă mai puternică din punct de vedere fizic, al angajamentului. Ceea ce, în fapt, nu s-a dovedit.

A alcătuit primul „11”, cum spuneam, ciudat, a făcut schimbări ciudate. Grădinaru cu Ehmann, care a re și el o parte din vină, ca și ceilalți fundași la golul înfrângerii, din minutul 90+2, când l-au asistat pe Compagno cum trage nejenat la poarta neinspiratului Eșanu… la primul gol mi s-a părut că mingea a trecut prin el… lăsând la o parte că Huyghebaert a tras nejenat de niciun jucător ieșit rapid și oportun din apărarea lui Dinamo.

Apoi folosirea lui Răuță prea târziu, în minutul 86 și ciudățenia, din nou, a apariției în minutul 66 a lui Matei în postură de atacant lateral dreapta. Cu astfel de măsuri era greu de crezut că Dinamo ar fi putut să treacă peste, repet, o modestă combinată româno-africano-flamando-UE.

Trebuie să spun și că mi s-a părut, totuși, pentru prima dată, că Rodriguez a făcut un joc mai bun. Schimbat în minutul 85 cu Ivanov… pot să-l întreb pe Dusan Uhrin de ce l-a trimis atât de târziu în teren pe Ivanov? Mai ales că s-a văzut și din tribună că defensiva Craiovei a avut destule puncte vulnerabile și bulgarul are capacitatea să disloce o astfel de apărare și cu pase filtrante, și prin acțiuni personale.

Concluzia, Mister?

– Dinamo continuă să joace fără busolă, Dusan Uhrin n-a găsit încă busola care să aducă echipa pe drumul spre victorie. Și, implicit, spre salvarea de baraj. Unde nu va fi deloc ușor, indiferent care va fi adversara.

Cifrele meciului Dinamo – FC U Craiova 1948 1-2

  • 44%-66% posesie
  • 6-11 ocazii de gol
  • 2-5 șuturi pe poartă
  • 4-6 șuturi pe lângă poartă
  • 14-17 lovituri libere
  • 2-7 cornere
  • 3-0 ofsaiduri
  • 24-39 aruncări de la margine
  • 3-1 intervenții portar
  • 14-14 faulturi
  • 2-5 cartonașe galbene
  • 99-111 atacuri
  • 54-73 atacuri periculoase

Statistică flashscore.ro.

ADVERTISEMENT