Editoriale

Cornel Dinu, editorial devastator la adresa lui Ionuţ Chirilă: “Măscărici sadic în fotbal”. Mister retrăieşte, pas cu pas, tragedia lui Cătălin Hîldan

25.07.2019 | 16:48
Cornel Dinu editorial devastator la adresa lui Ionut Chirila Mascarici sadic in fotbal Mister retraieste pas cu pas tragedia lui Catalin Hildan

Aş vrea să stau liniştit, dar când cineva vorbeşte cu răutate infantilă, aruncând minciuni despre Dinamo, după aproape 50 de ani acolo, e firesc să iau foc.

Nu e prima dată când oameni pe care îi credeam bine intenţionaţi, ziarişti, căutători unui aşa-zis senzaţional, din păcate doar o perpetuare şi emitere a răului, fac să fie văzute inepţii abjecte ale numitului Ionuţ care pângăreşte numele Chirilă. Acesta lasă să se înţeleagă de curând că amărâtului Hîldan “i se făceau perfuzii”!? în urma cărora se simţea rău şi chiar l-ar fi dus spre sfârşit. Minţind că însuşi Cătălin i-ar fi spus acest lucru când terfelitorul numelui de Chirilă l-ar fi vizitat.

Cornel Dinu, editorial devastator la adresa lui Ionuţ Chirilă: “Nu e om, e fiară turbată”

S-a făcut mult caz atunci, ce-i drept, despre o vizită confirmată a acestuia acasă la Cătălin înainte de un meci Dinamo-Rapid, cu scopul de a-l cumpăra. Doar intenţie confirmată atunci şi de Augustin, care a asistat la mârşăvie, dar aşa cum era Cătălin, fără urmări concrete. Iar acest episod s-a întâmplat cu mult, chiar mai bine de un an, înainte de 5 octombrie 2000, ziua decesului. Precizez, aşa cum şi alţi oameni de la Dinamo (Chirilă nu e om, e fiară turbată) au mai spus despre acest episod al decesului lui Hîldan că putea fi evitat .

Reamintesc: făcusem cu doctorul Gheorghe, consilierul nostru pe probleme medicale, şi doctorul echipei de atunci, Lucaciu, cu o săptămână înainte de jocul de campionat cu Petrolul (2-3) o serie de analize complexe la o clinică privată din Cotroceni. Era o creştere a hepatitei C la noi în ţară. Rezultatele le luase înainte de acest meci doctorul Lucaciu, care cred că făcuse perfuzii poate doar în facultate! Petre Florentin apăruse cu hepatită C, iar Cătălin Hîldan era suspect de aşa ceva.

Cum s-a ajuns la momentele dramatice de la Olteniţa

Petre era accidentat şi n-a evoluat. Apoi, l-am tratat de hepatită C aproape un an, cu interferon, la clinica admirabilului profesor Popa de la Sf. Ion. În cazul lui Hîldan, analizele trebuiau repetate după acest joc cu Petrolul acasă. După care eu am fost schimbat, nu mai aprofundez cum şi de ce. O lucrătură murdară a celor care conduceau societatea Dinamo atunci. Am mai povestit aşa ceva şi nu-mi face plăcere să vă reamintesc. A rămas în locul meu secundul Ţălnar. Nu s-au mai repetat analizele în cazul lui Hîldan! Deşi se ştia că trebuie făcute. Mai mult decât atât, s-a mai făcut şi un meci electoral dorit de senatoarea Simona Marinescu, în fieful său, la Olteniţa, joi. În plus, faţă de programul stabilit de mine iniţial! Jocul i-a fost fatal bietului Cătălin, decedat în urma unei asfixii, aşa cum au spus cei de la IML după cam mult timp.

Ca să pui acum în gura sacrificatului, aşa cum face Chirilă, vorbe defazate în timp şi total neadevărate, este ca o crimă. Nu mă surprind nici pe mine, şi nici pe atâţia alţii, afirmaţiile acestui individ neavenit în fotbal, pripăşit prin Mircea Lucescu, prieten ca şi mine cu tatăl său, Ioan Chirilă. Dar acest specimen a muşcat de curând şi din binefăcătorul Lucescu, care l-a dus să facă armata la Dinamo şi să antreneze câţiva ani juniorii clubului. Şi câte s-ar mai putea spune şi pe această temă! Mă opresc cu suferinţa că ziarişti pe care i-am considerat adevăraţi şi de bună credinţă îl aduc şi-l pun să vorbească pe acest rebut al fotbalului, împroşcător de aberaţii retoric bolnave, veritabil măscărici sadic în fotbal. Aşa cum s-a dovedit peste tot pe unde nepricepuţi l-au adus crezând că poate fi antrenor în blugi pe teren şi cu exerciţii de tras la poartă din şase metri, cum făcea în ultimul timp la Târgu Mureş.

Spălaţi-vă pe cap cu el în continuare, cei care astfel puneţi într-o lumină nefastă fotbalul în aceste vremuri în care “toţi nebunii sunt purtători de adevăr”. Cum bine spunea Umberto Eco…

Tags: