Sport

Cornel Dinu: „Eu cred că Dinamo poate întoarce acest 0-2 cu U Cluj. Știu ce spun, am date” Exclusiv

Cornel Dinu explică, în exclusivitate pentru FANATIK, de ce crede că Dinamo poate întoarce în retur scorul de 0-2 cu care a pierdut prima manșă a barajului de retrogradare/promovare cu U Cluj.
22.05.2022 | 01:39
Cornel Dinu Eu cred ca Dinamo poate intoarce acest 02 cu U Cluj Stiu ce spun am date Exclusiv
Cornel Dinu explică, în exclusivitate pentru FANATIK, de ce crede că Dinamo poate întoarce în retur scorul de 0-2 cu care a pierdut prima manșă a barajului de retrogradare/promovare cu U Cluj. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dinamo a pierdut cu 0-2 primul meci din barajul de retrogradare/promovare cu U Cluj, deși a jucat ultimele 23 de minute în superioritate numerică, și este greu de crezut că va putea să întoarcă rezultatul în retur, pe 29 mai, pe stadionul din șoseaua „Ștefan cel Mare”.

Cornel Dinu: „Eu cred că Dinamo poate întoarce acest 0-2 cu U Cluj. Știu ce spun, am date”

Cornel Dinu, în ciuda multelor puncte slabe din jocul prestat de Dinamo la Cluj, nu este de părerea celor mai mulți, că echipa sa de suflet este ca și retrogradată. Și-a argumentat speranța, în exclusivitate pentru FANATIK, bazându-se, mai mult pe caracterizarea lui… U Cluj!

ADVERTISEMENT

Ce se mai poate spune… și face… domnule Dinu, după această înfrângere clară, ca scor, a lui Dinamo cu U Cluj?

– E ciudat… eu am văzut multe în fotbal… prima precizare pe care vreau s-o fac… și știu ce vorbesc… Ca joc, U Cluj nu m-a convins până acum…

ADVERTISEMENT

Nu se poate considera promovată chiar dacă pare aproape imposibil ca Dinamo să o bată la trei goluri diferență în „Ștefan cel Mare”… Nu-i deloc imposibil… Foarte greu, dar nu imposibil… Marea, imensa problemă este să nu primească gol, ceea ce, să mă ierte Dumnezeu, tare mi-e frică de asta…

Au fost două reprize diferite. Și mă așteptam la așa ceva. Pentru că U Cluj este o echipă pregătită relativ. Au reușit să ia conducerea repede, la gafa lui Eșanu din minutul 14… parcă l-am revăzut pe Schumacher rupându-l pe Battiston în 1982, în semifinala mondială Germania – Franța de la Sevilla… putea fi și cartonaș roșu, dar arbitrul n-a fluierat imediat faultul, atunci era roșu, a lăsat avantaj și s-a dat gol, a dat doar galben…

ADVERTISEMENT

În prima repriză U Cluj a controlat jocul, în primul rând fizic, au fost mult peste Dinamo, au câștigat majoritatea duelurilor, au mai avut două ocazii de a marca, Ely Fernandez și același Tescan faultat la gol.

Dinamo n-a arătat mai nimic în primele 45 de minute în afara de două șuturi periculoase, Pierret și Torje, în rest dezordine, nimic legat de vreo tactică lucrată la antrenamente, totul la întâmplare… sau, în cel mai bun caz, la inspirația de moment a jucătorului cu mingea.

ADVERTISEMENT

Și-atunci de unde speranța dumneavoastră că totul se poate schimba în retur? Pe ce vă bazați, vorba lui Moromete?

– Da, totul se poate schimba în retur. Știu ce spun, am date, pregătirea lui U Cluj este, cum am mai spus, relativă și asta s-a confirmat, pentru că , din punct de vedere fizic și al ordinii de joc, a mai contat vreo 10-15 minute după pauză. Când a fost alt joc.

Dinamo a fost din ce în ce mai prezentă în joc, și-a creat ocazii de a egala, a scăpat miraculos de 0-2 la ratarea imensă a lui Boiciuc, singur cu Eșanu…

Căderea clujenilor s-au accentuat periculos prin eliminarea lui Ely Fernandes în minutul 72, numai că Dinamo a dominat în van, nereușind să înscrie din ocaziile apărute, chiar dacă întâmplător.

Cornel Dinu: „Rămân la părerea că la U Cluj este mai mult entuziasm decât competență de conducere, cade după vreo oră de joc”

Păi de ce n-a reușit Dinamo să înscrie după ce s-a urcat, ca să spun așa, pe U Cluj, nici măcar în superioritate numerică, ba, mai mult, nici n-a ținut scorul de 0-1, a mai primit un gol?

– Pentru că Dinamo a avut o prezență relativă, pe „ce-o ieși” în terenul advers, chiar dacă a intrat Vlad Morar și Dusan Uhrin a forțat egalarea cu două vârfuri.

Nu am remarcat niciun fel de acțiune pregătită, premeditată, care să dea impresia că este antrenată pe finalizare, nici măcar, repet, după ce U Cluj a rămas în inferioritate numerică, iar Dinamo a jucat degeaba cu un om în plus.

Vă mai întreb o dată, că nu înțeleg după ce spuneți de jocul lui Dinamo: mai are Dinamo șanse să scape de retrogradare?

– Rămân la părerea că la U Cluj este mai mult entuziasm decât competență de conducere, echipa nu poate duce un meci la același nivel, cade după vreo oră de joc…

Cornel Dinu: „Dinamo a fost condusă catastrofal de medicul nici măcar de câini Iuliu Mureșan”

Păi Dinamo n-a profitat de căderea asta a lui U la Cluj nici măcar în superioritate numerică…

– La Dinamo, expresiv pentru mine este că singurul jucător care a confirmat, într-un fel, în această existență de insolvență și fotbalistică, nu numai financiară, condusă catastrofal de medicul nici măcar de câini Iuliu Mureșan, singurul jucător care a dat randament, a contat în jocul lui Dinamo, a fost adus de Florin Răducioiu, francezul Balthazar Pierret.

În rest, au fost luate la Dinamo niște decizii care nu numai că nu se completează între ele, ci sunt total diferite, de la cireada de peste 50 de jucători la pleiada de antrenori, care au dus la triumful întâmplării, hazardului în locul premeditării în jocul echipei.

Mazilirea lui Mircea Rednic în decembrie spune foarte mult pentru că a fost dat afară la bunul plac al unui singur individ clujean un antrenor care cunoștea Dinamo, știa ce are nevoie și era dispus să se implice nu numai profesional, ci și financiar. Cea mai mare greșeală din mulțimea de greșeli făcute de conducere în acest sezon.

Cornel Dinu: „Retrogradarea nu este hotărâtă încă!”

Iar din cei care au rămas din „cireada” de care spuneți, majoritatea termină contractele după returul barajului, de ce și-ar rupe picioarele, metaforic vorbind, pentru Dinamo când știu că vor pleca?

– Nu spun decât atât: definitoriu pentru starea de spirit este șutul din minutul 90 al „căpitanului” Steliano Filip. Asta spune totul despre achizițiile din ultimul an la Dinamo.

Fluctuația de jucători și antrenori la Dinamo s-a făcut la întâmplare, neexistând niciun fel de continuitate în ceea ce privește stilurile celor cinci antrenori și atunci de unde abilități combinative la jucători, care oricum nu dau pe dinafară de valoare.

Și, cu toate acestea, o să zică mulți că am înnebunit, dar eu zic că retrogradarea nu este hotărâtă încă. U Cluj, în ciuda avantajului nesperat, nu cred că nu poate fi întrecută de o echipă care ar muri, metaforic, pe teren, în retur.

Pentru că, repet, mie îmi este clar că U Cluj este antrenată pentru cel mult 60 de minute. Și are destule deficiențe de joc în defensivă, acolo se va da lupta.

Iar la Dinamo, dacă se fac în această săptămână care urmează corecturile necesare la nivel mental… dacă mai există spiritul lui Dinamo… la fel cum este, de admirat, spiritul galeriei, cred că poate întoarce soarta… în prelungiri, la penalty-uri… trebuie pregătită orice variantă.

Eu continuu să cred că Dinamo poate rămâne în prima divizie și în situația de acum, pornind de la 0-2 într-un retur dramatic. Pentru că nu degeaba se spune că 2-0 e un scor periculos… care poate fi întors!

Cifre U Cluj – Dinamo 2-0

  • 44%-56% posesie
  • 9-10 ocazii de gol
  • 5-3 șuturi pe poartă
  • 4-7 șuturi pe lângă poartă
  • 6-18 lovituri libere
  • 3-9 cornere
  • 1-0 ofsaiduri
  • 29-36 aruncări de la margine
  • 3-3 intervenții portar
  • 17-6 faulturi
  • 1-0 cartonașe roșii
  • 5-1 cartonașe galbene
  • 75-125 atacuri
  • 48-96 atacuri periculoase

(statistică flashscore.ro)

ADVERTISEMENT