Fotbal intern

Cornel Dinu explică ascensiunea FCSB: „Se-ntoarce la ce-a fost Steaua din care-a răsărit”. Exclusiv

16.01.2021 | 21:24
Cornel Dinu explica ascensiunea FCSB Sentoarce la cea fost Steaua din carea rasarit Exclusiv
ADVERTISEMENT

FCSB este lider în Liga 1 și a pornit ca din pușcă și în 2021, învingând-o cu 3-0 pe Astra Giurgiu. Oamenii lui Toni Petrea au arătat excelent la reluarea sezonului, iar Cornel Dinu a explicat pentru FANATIK atuul roș-albaștrilor în lupta pentru titlu.

Aflată pe prima poziție în clasamentul Ligii 1, echipa pentru care evoluează Florin Tănase, Dennis Man și Florinel Coman a fost singura din Liga 1 care a mers într-un cantonament peste hotare, pregătindu-se în Turcia în pauza de iarnă.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu crede că pregătirea fizică excelentă de care au parte „roș-albaștrii”, și care este asigurată de neamțul Thomas Neubert, este principalul factor prin care se explică forma lor bună.

Cornel Dinu explică ascensiunea FCSB: „Cea mai bine pregătită echipă din punct de vedere fizic!”

Omul care se confundă cu Dinamo, Cornel Dinu, a analizat pentru FANATIK startul sezonului de așa-zisă primăvară în Liga 1. În viziunea lui „Mister”, liderul FCSB merită să se afle pe prima poziție a clasamentului. Dinu a remarcat forma fizică excelentă a elevilor lui Toni Petrea, care au marcat nu mai puțin de trei goluri în ultimul sfert de oră al duelului cu Astra Giurgiu.

ADVERTISEMENT

Formația lui Eugen Neagoe nu era deloc victimă sigură pe Arena Națională, fiind neînvinsă de când a fost preluată de către cel care a antrenat-o și pe Dinamo, în sezonul precedent. „Astralii” au rezistat bine din punct de vedere defensiv până spre finalul meciului, dar s-au văzut răpuși de golurile lui Dennis Man și Florin Tănase, cel care a reușit o dublă.

În viziunea lui Cornel Dinu, nu doar forma fizică remarcabilă a „roș-albaștrilor” este factorul cheie în ascensiunea lor către vârful Ligii 1, ci și tinerețea lotului pregătit de Toni Petrea. „Mister” a lăudat strategia liderului de a se baza foarte mult pe tineri români de perspectivă.

ADVERTISEMENT

„FCSB a înscris de trei ori în ultimele 15 minute ale jocului cu Astra și pentru că noua conducere tehnică trimite pe teren cea mai bine pregătită echipă din punct de vedere fizic de când au preluat-o, cu tineri de reală perspectivă pe termen lung., a punctat Cornel Dinu pentru FANATIK.

  • 3 puncte are FCSB peste principala urmăritoare, CFR Cluj;
  • 40 de goluri au marcat elevii lui Toni Petrea în acest sezon al Ligii 1.
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu ironizează discuțiile despre carantinarea „roș-albaștrilor”: „Pai carantinat sau nu în ochiul vecinului invidios…”

Cornel Dinu susține că Man și colegii săi au avut de câștigat de pe urma modul în care staff-ul tehnic al „roș-albaștrilor” a gândit pregătirea de iarnă, în ciuda criticilor venite din partea adversarilor care au cerut carantinarea formației care conduce clasamentul, după ce Gigi Becali și-a trimis echipa în cantonament într-o țară aflată pe lista galbenă.

„Au gândit, repet, cel mai bine scurtul program de pregătire, lăsând de-o parte ciondăneala de pai carantinat sau nu în ochiul vecinului invidios…

(…) În judecata mea e de apreciat că „fecesebecaliuța” se-ntoarce, încet, încet la ce-a fost Steaua din care-a răsărit. …La vechea glorie e aproape imposibil…

Ce-i drept de puțin timp, dar intră pe teren aproape numai cu fotbaliști români. Cu excepția noului venit Radunovic. Care, într-un fel, este balcanic de-al nostru. Bunicii mei din partea mamei erau… Radulovici și Servsk!, a mai punctat legendarul fost jucător și antrenor dinamovist.

Recent, Cornel Dinu mărturisea tot pentru FANATIK că, în opinia sa, FCSB este principala favorită la titlu. El saluta decizia lui Gigi Becali de a miza pe fotbaliști tineri, români, care încep să dea randament.

„(…) Din actualele „primele trei”, „Fecesebecaliuța” are mari șanse de a câștiga campionatul după ceva ani, „dăcât” vreo cinci… Sper să nu fiu „alintat” de sutele de mii de „câini roșii” pentru această afirmație… Sigur, fosta Steaua, FCSB acum, nu are apărarea CFR-ului, cu doar 6 goluri primite în 15 etape. Dar e mai echilibrată în compartimente, chiar dacă suferința în „axila” centrală defensivă este vizibilă. 

Cred în lauri pentru trupa lui Gigi Becali și Vali Argăseală și pentru că „aruncă” pe teren numai români, talentați – da, mai avem! -, asumându-și toate riscurile tinereții acestora”, spunea Cornel Dinu.

  • Din 2015 nu a mai câștigat FCSB titlul în Liga 1;
  • Risto Radunovic a fost singurul străin folosit de Toni Petrea la meciul cu Astra Giurgiu.

  • (P) Cota BETANO pentru Viitorul – FCSB: 5,00 este cota pentru „ X pauză / 2 final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT
Tags: