Fotbal intern

Cornel Dinu face analiza FCSB înainte de derby: „Viteziștii fostei Steaua” vs „Cristea și Miron, de planton” Exclusiv

03.02.2021 | 16:00
Cornel Dinu face analiza FCSB inainte de derby Vitezistii fostei Steaua vs Cristea si Miron de planton Exclusiv
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a făcut pentru FANATIK analiza FCSB înainte de marele derby cu Dinamo. Cele două rivale se întâlnesc miercuri, de la ora 20:45, în etapa a 21-a din Liga 1. Fostul căpitan al “câinilor” a inidicat faptul că liderul din România are probeleme când este atacată în zona centrală a defensivei.

“Derby de România” le găseşte pe cele două rivale în posturi diferite. FCSB este liderul Ligii 1 şi are cea mai bună defensivă din campionat, în timp ce Dinamo e abia pe locul 9, la 20 de puncte în spatele formaţiei antrenate de Toni Petrea.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a analizat-o pe FCSB înainte de derby

Într-un editorial pentru FANATIK, Cornel Dinu a făcut o succintă analiză a etapei a 20-a, una în care FCSB s-a impus, pe teren propriu, în faţa lui Poli Iaşi, scor 3-1. A fost meciul în care Octavian Popescu, noua perlă a lui Gigi Becali, a înscris primul gol în campionat.

“‘Viteziștii’ de acum ai fostei Steaua, așezați de ceva timp în poziția de lideri, au arătat prin prestație diferența clară de forță de joc, cam trei sferturi din partida cu „lanterna roșie” ieșeană.

ADVERTISEMENT

Au zburdat în acea perioadă pe lângă rămașii după mazilirea de către primarele Chirică, „mic la stat, penibil la sfat, politic prea deseori emigrat”, a lui Daniel Pancu… Un posibil, dacă permiteți forțarea proporțiilor, „Ștefan Vodă fotbalistic”, ca jucător dat de cam sărăcuța în valori Moldavia.

“Au probleme serioase când sunt atacați în zona centrală a apărării”

Îți încântă privirea combinațiile rapide, inventive, sigure în execuții tehnice, pe care le reușesc antrenații de Toni Petrea și Thomas Neubert, când se apropie de poarta adversă.

ADVERTISEMENT

Au, în schimb, probleme serioase când sunt atacați în zona centrală a apărării, unde Cristea și Miron sunt mai mult de planton.

Per total, „Faceți Ce Spune Becali” transformă doar o treime din ocaziile ce și le creează. Cam puțin, totuși, pentru „tunurile grele” ce le au de la mijloc în față, cu care pot face una cu pământul cam orice echipă de la noi. Cu excepția CFR-ului clujean…”, a punctat Cornel Dinu pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Gestul fair-play al lui Cornel Dinu dintr-un Steaua – Dinamo

Finala Cupei României din sezonul 1969-1970 va rămâne în istorie pentru marele gest de fair-play al lui Cornel Dinu. Pe 26 iulie 1970, după Mondialul din Mexic, Steaua şi Dinamo s-au duelat pentru al doilea trofeu ca importanţă din fotbalul românesc.

În minutul 50 al meciului, când Steaua conducea cu 1-0, Cornel Dinu a marcat în poarta lui Iosif Cavai. Gheorghe Limona a validat reuşita “câinilor”, însă fostul mare fundaş central i-a spus arbitrului că a comis henţ la faza golului, astfel că reuşita a fost anulată.

La final, Steaua a câştigat Cupa României, după ce Voinea a făcut dubla în minutul 56, în timp ce Florea Dumitrache a marcat golul de onoare al lui Dinamo, însă finala va rămâne în istorie pentru gestul de fair-play al lui Cornel Dinu.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 5,00 este cota pentru „X pauză / X final”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT