Fotbal intern

Cornel Dinu face o comparație dură între Răzvan Burleanu și Sandor Csanyi, președintele federației ungare și vicepreședinte UEFA. Exclusiv

28.03.2021 | 11:11
Cornel Dinu face o comparatie dura intre Razvan Burleanu si Sandor Csanyi presedintele federatiei ungare si vicepresedinte UEFA Exclusiv
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a comentat, în exclusivitate pentru FANATIK, victoria dificilă obținută de România U21 în fața gazdei turneului final Euro U21 2021, Ungaria U21 și a făcut o comparație dură între Răzvan Burleanu, președintele FRF și omologul său maghiar Sándor Csányi, care este, totodată, și vicepreședinte UEFA.

Prestația jenantă a arbitrului belgian Lawrence Visser, care, printre alte măgării nu a acordat un penalty clar echipei noastre și n-a văzut faultul făcut de unguri din care au plecat și au deschis scorul, a fost asociată de Cornel Dinu cu prezența la meci a oficialului UEFA amintit mai sus.

ADVERTISEMENT

„În ciuda unei superiorități evidente a echipei noastre, amprenta jocului a încercat să o pună acest Visser de vise urâte, care ne-a furat pe față știind că nu-l ‘VARuiește’ nimeni… și asta fiind o decizie cel puțin ciudată a conducerii UEFA”, spune Cornel Dinu.

Cornel Dinu face o comparație dură între Răzvan Burleanu și Sandor Csanyi, președintele federației ungare de fotbal și vicepreședinte UEFA

„Procuroru’” instrumentează apoi „cazul Visser” relativ la prezența în tribună și în conducerea UEFA a președintelui Federației Ungare de Fotbal, Sándor Csányi, bancher cu influență în cercurile financiare europene.

ADVERTISEMENT

„Ce să mai zic, ne-a furat inteligent belgianul ăsta… pe lângă abilitatea cu care am fost dezavantajați de deciziile sale, el a făcut jocul unei țări care are o capacitate de a se descurca superioară nouă”

„Pentru că, să nu omitem acest fapt, vicepreședintele UEFA la ora actuală se numește Sándor Csányi, totodată președintele federației ungare de fotbal și președintele OTP Bank. Prezent la meci”

Cornel Dinu: „Faceți o comparație între acoperitul Ciurli Burli Burleanu și abilul, diplomatul conducător la vedere al fotbalului maghiar, Sandor Csanyi, vicepreședinte UEFA”

Președintele Federației Române de Fotbal a fost, susține Cornel Dinu după spusele unui prieten, și el în tribună. Membru al Comitetului Executiv UEFA, Răzvan Burleanu ar fi stat chiar alături de Sándor Csányi. Cam degeaba, în opinia „Procurorului”: „N-a înțeles nimic!”.

„Și acest Sándor Csányi a stat în tribună, din câte mi-a spus un amic, alături de acest Ciurli Burli de la federația noastră, care probabil că n-a înțeles nimic din «abilitatea» și «diplomația», cu ghilimele, pe care o au maghiarii, care explică și existența, și persistența, și rezistența lor în Câmpia Panonică”

„Faceți o comparație între acoperitul Ciurli Burli Burleanu și abilul, diplomatul conducător la vedere al fotbalului maghiar, vicepreședinte UEFA și președinte OTP Bank, care are, dacă nu mă înșel, cele mai mici dobânzi la împrumuturi bancare din România”

Lăsând la o parte orice fel de „coincidențe” ciudate, realitatea este că arbitrul belgian s-a dat în stambă, fluierând anapoda, dar în beneficiul echipei maghiare, aproape tot meciul, excepția (care confirmă regula, nu-i așa?) fiind eliminarea, corectă, a atacantului maghiar Adrián Szőke pentru cumul de „galbene”.

ADVERTISEMENT

În celălalt meci al grupei, Germania U21 și Țările de Jos U21 au terminat la egalitate, 1-1, ceea ce complică foarte mult calculele de calificare, echipa antrenată de Adrian Mutu având o misiune foarte grea în ultima partidă, cu nemții, marți, 30 martie, de la ora 18:00, când doar victoria sau un egal cu minim 4 goluri, deci de la 2-2 în sus ne-ar asigura în loc în sferturile de finală ale Campionatului European U21 2021. asta, bine-nțeles, în cazul unei victorii, fpsrte probabile, a olandezilor cu Ungaria U21, ieșită din cursa de calificare.

  • „Ungaria a avut un arbitraj extraordinar. Rar mi-a fost dat să văd un arbitraj ca ăsta” – Ilie Dumitrescu la Digi Sport
  • 37 de ani împlinește Răzvan Burleanu pe 1 iulie
  • 7 ani de președinție la FRF a împlinit Răzvan Burleanu pe 5 martie
  • 68 de ani a împlinit Sándor Csányi pe 20 martie
  • 10 ani de președinție a Federației Ungare de Fotbal va împlini Sándor Csányi în iulie
  • 3 ani are Sándor Csányi în funcția de vicepreședinte UEFA, din februarie 2018
  • 21-10 a fost „scorul” la faulturi, în „favoarea” Ungariei U21
ADVERTISEMENT

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 6,00 este cota pentru „2 solist” la meciul Germania U21 – România U21. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT