Sport

Cornel Dinu face praf echipele românești după meciurile din Europa: „Stingi televizorul și te apuci să cosești”

Echipele românești l-au înfuriat la culme pe Cornel Dinu după debutul în Conference League. „Când te uiţi la ce decadenţă e în fotbalul nostru, stingi televizorul şi te apuci să coseşti”, a tunat Procurorul.
23.07.2021 | 11:27
Cornel Dinu face praf echipele romanesti dupa meciurile din Europa Stingi televizorul si te apuci sa cosesti
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a analizat, în stilul caracteristic, prestația fiecăreia dintre cele trei echipe românești aflate în cursa pentru un loc în fazele superioare ale Conference League. Dacă Sepsi i-a lăsat o impresie bună, având în vedere că a obținut, la debutul într-o competiție europeană, un punct care îi permite să spere la calificare, eșecul rușinos suferit de Universitatea Craiova l-a scos, pur și simplu, din minți.

Noţiunile de a coordona posesia în acţiuni de atac sunt nule de câteva luni cu Ouzounidis”, a răbufnit „Procurorul”, lăsând de înțeles că Mihai Rotaru ar trebui să se descotorosească de tehnicianul elen.

ADVERTISEMENT

În ciuda victoriei de pe teren propriu, scor 1-0, nici FCSB nu a reușit să-l impresioneze la debutul în cea de-a treia competiție europeană inter cluburi. Verdictul? „Când te uiţi la ce decadenţă e în fotbalul nostru, stingi televizorul şi te apuci să coseşti”.

Cornel Dinu mătură cu echipele românești după debutul în noul sezon european

Cum să spun? N-am prea fost atent. Nu pot să spun că nu m-am uitat la meciuri, am mai butonat. Nu mă mai surprinde nimic. Steaua (n.r. FCSB) a fost departe, obosită. Doar pe Cordea îl pot remarca. 

ADVERTISEMENT

Sepsi s-a prezentat cel mai bine dintre echipele noastre. Mi s-a părut o echipă bine aşezată, a avut o prestaţie bună, dar rămân la părerea că se face o greşeală imensă…

N-am înţeles prestaţia Craiovei. Convingerea mea e că sunt antrenori care pot pregăti echipele, îmi aduc aminte de un antrenor simpatic, care făcea încălzire de 15 minute şi apoi jucam.

ADVERTISEMENT

Grecii sunt speculativi. Una e să speculezi şi alta e să creezi. Grecia a avut prestaţii de excepţie în fotbal. Convingerea e că noţiunile de a coordona posesia în acţiuni de atac…

De câteva luni cu Ouzounidis sunt nule. Nu văd vreo acţiune tactică antrenată în acest sens. Nu există folosofie, e la Platon, asta e o strategie de joc.

ADVERTISEMENT

După părerea mea, strategia de atac nu e antrenată şi nici nu e gândită de acest antrenor. Când te uiţi la ce decadenţă e în fotbalul nostru, stingi televizorul şi te apuci să coseşti”, a declarat Cornel Dinu la Telekom Sport.

Ilie Dumitrescu, fără milă după FCSB – Șahtior Karagandy: „Ridicol!”

Deși FCSB a obținut singura victorie românească la debutul în noul sezon european, nici Ilie Dumitrescu nu s-a arătat prea încântat de evoluția „perlelor” lui Gigi Becali. Asta pentru că nu au reușit, în afara golului marcat de Andrei Cordea, să creeze nicio fază notabilă în fața unui adversar extrem de modest. Ba chiar se puteau vedea egalați pe final, dacă șutul lui Tattybaev nu era respins in extremis de Andrei Vlad.

Băieții ăștia împingeau mingea, nu o loveau. Au fost momente ridicole, nu puteau să dea o pasă de trei metri cei de la Karagandy. Eu n-am văzut un jucător, din perlele astea, să se distreze cu ei.

Noi, în trecut, ne distram dacă prindeam un asemenea adversar. N-am văzut un jucător care să vină și să dea trei goluri. La nivelul ăsta trebuie să fii superior. Trebuie să le dea de gândit asta”, a analizat fostul component al Generației de Aur la Digi Sport.

ADVERTISEMENT