Fotbal intern

Cornel Dinu i-a răspuns lui Florin Bratu! “Vulturii nu se hrănesc cu muşte”

14.08.2018 | 15:32
Cornel Dinu ia raspuns lui Florin Bratu Vulturii nu se hranesc cu muste

Cornel Dinu i-a răspuns lui Florin Bratu. Dinamo a învins-o pe Viitorul, scor 1-0, în etapa a patra din Liga 1 Betano, iar antrenorul “câinilor” i-a dat o replică fostului mare fotbalist la finalul meciului, după ce acesta i-a criticat metodele de antrenament. “Procuroru'” i-a răspuns prompt, în stilul său caracteristic.

“Mister Dinu e simpatic, mă amuză de foarte multe ori. Șotronul nu știm să-l jucăm, îl invit la antrenamente să ne arate cum se joacă”, a declarat Florin Bratu la finalul meciului cu Viitorul. Vulturii nu se hrănesc cu muşte. Ce să fac eu cu Bratu? Dacă el asta a înţeles… Eu nu m-a referit la el sau la ce antrenează el. Eu m-am referit la nişte exerciţii care am văzut că se tot fac în timpurile astea, cu tot felul de mijloace ajutătoare, care sunt relative şi care ocupă antrenamentul. Şi am vorbit la modul general de felul în care se fac antrenorii astăzi, cum se scot la iveală de Şcoala de Antrenori, care nu-i învaţă nimic. Nu m-am referit direct la el. Dar dacă vrea o să fiu mai atent, să aibă grijă pentru că mă uit mai atent la el”, a fost răspunsul prompt al lui Cornel Dinu.

Cornel Dinu i-a răspuns lui Florin Bratu

Cornel Dinu i-a răspuns lui Florin Bratu. Toată discuţia dintre cei doi a pornit după ce fostul mare fotbalist al “câinilor” a criticat defensiva echipei antrenate de Florin Bratu şi i-a oferit câteva sfaturi“Am senzația că la majoritatea echipelor din prima ligă, nu doar la Dinamo, se lucrează după șabloane superficiale. Antrenamentul constă într-un joc cinci contra doi, apoi o ușoară pregătire fizică ce aduce mai mult cu șotronul, urmează inevitabila miuță, cu foarte puține teme exacte, și probabil exerciții de finalizare directe sau cu centrări, fără adversitate reală. E mult prea puțin! Trebuie să se plece de la acțiuni individuale până la cele complexe. Sunt o sumedenie de mijloace în care un apărător deprinde capacitățile eficiente ale jocului defensiv încă de mic. 

Jucătorului trebuie să i se explice poziția pe care trebuie să o aibă, jocul cu ochii la minge, pe vârfurile piciorului, să stea tot timpul între minge și propria poartă, indiferent de fenta atacantului. Să învețe marcajul și jocul de cap prin exerciții specifice care sunt în fotbal de peste 60 de ani și la care cred că s-a renunțat vremelnic. Să se lucreze pe teren de 30 de metri unu contra unu – 30 de secunde, 2 contra 2 – 45 de secunde și 3 contra 3 – până la un minut. Este un exercițiu complex la care pe lângă beneficiul tehnic se adaugă, prin lucrul pe interval, și dezvoltarea rezistenței anaerobe. Sunt mijloace pe care le-am folosit și care mi-au dat rezultate”, a declarat Cornel Dinu.

Cornel Dinu i-a răspuns lui Florin Bratu
Cornel Dinu i-a răspuns lui Florin Bratu
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o...
Jocurile Olimpice de la Paris, o catastrofă: hoteluri goale, bilete nevândute și o sumă înfiorătoare cheltuită
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice,...
Vremea 22 iulie - 19 august 2024. Scăpăm de arșiță, revin furtunile puternice, cu ploi torențiale și grindină
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut...
Strigăt de disperare al văduvei victimei lui Mario Iorgulescu! Cum s-ar fi putut evita tragedia: Mi-a lăsat copiii orfani!
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
JOE BIDEN, SCHIMBAT! Răsturnare de situație în SUA!
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat...
Povestea resturantului Shorley. Ce se întâmplă cu localul din București care l-a fascinat chiar și pe Florin Piersic
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Adriana Bahmuțeanu, încă un divorț. S-a despărțit de George Restivan
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am...
Ramona Gabor rupe tăcerea despre Irinel Columbeanu, fostul cumnat: Din acest motiv m-am mutat din țară
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ce scrie presa rusă despre scandalul provocat de Diana Șoșoacă în Parlamentul European
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din...
Ramona Gabor spune adevărul despre relația ei cu Irinel Columbeanu. „M-am mutat din țară exact din acest motiv". Cum se înțelege cu Mr.Pink