Fotbal intern

Cornel Dinu i-a răspuns lui Florin Bratu! “Vulturii nu se hrănesc cu muşte”

14.08.2018 | 15:32
Cornel Dinu ia raspuns lui Florin Bratu Vulturii nu se hranesc cu muste

Cornel Dinu i-a răspuns lui Florin Bratu. Dinamo a învins-o pe Viitorul, scor 1-0, în etapa a patra din Liga 1 Betano, iar antrenorul “câinilor” i-a dat o replică fostului mare fotbalist la finalul meciului, după ce acesta i-a criticat metodele de antrenament. “Procuroru'” i-a răspuns prompt, în stilul său caracteristic.

“Mister Dinu e simpatic, mă amuză de foarte multe ori. Șotronul nu știm să-l jucăm, îl invit la antrenamente să ne arate cum se joacă”, a declarat Florin Bratu la finalul meciului cu Viitorul. Vulturii nu se hrănesc cu muşte. Ce să fac eu cu Bratu? Dacă el asta a înţeles… Eu nu m-a referit la el sau la ce antrenează el. Eu m-am referit la nişte exerciţii care am văzut că se tot fac în timpurile astea, cu tot felul de mijloace ajutătoare, care sunt relative şi care ocupă antrenamentul. Şi am vorbit la modul general de felul în care se fac antrenorii astăzi, cum se scot la iveală de Şcoala de Antrenori, care nu-i învaţă nimic. Nu m-am referit direct la el. Dar dacă vrea o să fiu mai atent, să aibă grijă pentru că mă uit mai atent la el”, a fost răspunsul prompt al lui Cornel Dinu.

Cornel Dinu i-a răspuns lui Florin Bratu

Cornel Dinu i-a răspuns lui Florin Bratu. Toată discuţia dintre cei doi a pornit după ce fostul mare fotbalist al “câinilor” a criticat defensiva echipei antrenate de Florin Bratu şi i-a oferit câteva sfaturi“Am senzația că la majoritatea echipelor din prima ligă, nu doar la Dinamo, se lucrează după șabloane superficiale. Antrenamentul constă într-un joc cinci contra doi, apoi o ușoară pregătire fizică ce aduce mai mult cu șotronul, urmează inevitabila miuță, cu foarte puține teme exacte, și probabil exerciții de finalizare directe sau cu centrări, fără adversitate reală. E mult prea puțin! Trebuie să se plece de la acțiuni individuale până la cele complexe. Sunt o sumedenie de mijloace în care un apărător deprinde capacitățile eficiente ale jocului defensiv încă de mic. 

Jucătorului trebuie să i se explice poziția pe care trebuie să o aibă, jocul cu ochii la minge, pe vârfurile piciorului, să stea tot timpul între minge și propria poartă, indiferent de fenta atacantului. Să învețe marcajul și jocul de cap prin exerciții specifice care sunt în fotbal de peste 60 de ani și la care cred că s-a renunțat vremelnic. Să se lucreze pe teren de 30 de metri unu contra unu – 30 de secunde, 2 contra 2 – 45 de secunde și 3 contra 3 – până la un minut. Este un exercițiu complex la care pe lângă beneficiul tehnic se adaugă, prin lucrul pe interval, și dezvoltarea rezistenței anaerobe. Sunt mijloace pe care le-am folosit și care mi-au dat rezultate”, a declarat Cornel Dinu.

Cornel Dinu i-a răspuns lui Florin Bratu
Cornel Dinu i-a răspuns lui Florin Bratu