Fotbal intern

Cornel Dinu mătură cu selecţionerul Cosmin Contra: “Scene din Cartea Junglei. E dramatic!”

Cornel Dinu, fostul selecţioner al echipei naţionale a României şi fost jucător emblematic pentru FC Dinamo Bucureşti, a vorbit despre Cosmin Contra şi evoluţia "tricolorilor" din meciul...
08.10.2017 | 00:00
Cornel Dinu matura cu selectionerul Cosmin Contra Scene din Cartea Junglei E dramatic

Cornel Dinu, fostul selecţioner al echipei naţionale a României şi fost jucător emblematic pentru FC Dinamo Bucureşti, a vorbit despre Cosmin Contra şi evoluţia “tricolorilor” din meciul câştigat pe stadionul “Ilie Oană” între România şi Kazahstan, scor 3-1, în penultima rundă din preliminariile Campionatului Mondial din Rusia 2018.

Reacţiile lui Cosmin Contra şi faptul că noul selecţioner al echipei naţionale a României şi-a pierdut vocea după meciul câştigat în faţa reprezentativei Kazahstanului nu a fost pe placul lui Cornel Dinu, cel care susţine că “lasă impresia de stare de spirit a unei plimbări la şosea”.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 5 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Cornel Dinu, sfat pentru Cosmin Contra, noul selecţioner al României

“Eu am comenatat doar ce a spus chiar el, “că este lipsit de experienţă”. Judecând şi acum după “materialul oferit de client” am încercat să amintesc un “selecţioner” în istoria fotbalului care să-şi fi pierdut glasul după joc, doar găjâind chiar hazliu la întrebările presei. Şi nu am găsit. Mai mult decât atât, argumentând că “şi-a pierdut vocea” de prin minutul 30, strigând la jucători să nu se relaxeze. E dramatic pentru că lasă impresia că tricolorii pot avea pe teren, chiar după ce cântă imnul sfânt, starea de spirit a unei plimbări la şosea sau pe Calea Victoriei, la mijlocul secolului trecut. Ori, un joc se pregăteşte înaintea fluierului de început şi nu trebuie să fii sufleor din primul minut, urlând la jucători. Altfel, părea mai indicat să fie angajat Ilie Dobre la cârma echipei naţionale.

Selecţionerii, în marea lor majoritate, sunt decenţi pe parcursul meciurilor oficiale, transmiţând linişte creativă echipei, justificând şi astfel competenţa şi realismul prin care au pregătit jocul. Sunt şi explicaţii, ce-i drept, foarte rare, nefăcând regula. Dar nu la echipa reprezentativă. Şi pentru că naţionala este o Academie şi nu o clasă primară în care învăţătorul ridică glasul. La fel şi cu salturile şi grimasele din timpul partidei ce aduc mai mult cu scene din Cartea Junglei. Te vede lumea! Chiar dacă în subconştientul lor, mai sunt mulţi şi pe stadioane care să jinduiască după clovni, măscăricii şi măscările copilăriei. Apoi şi declaraţia că “la Copenhaga trebuie să ne simţim bine” este hilară, chiar periculoasă. O pot simţi jucătorii. Păi atunci ce rost are să mai păşiţi pe “Parken”? Mai bine duceţi-vă în centru, la bâlci, unde să vă daţi în căluşeii copilăriei. Nu sunt deloc aspecte de neglijat, dimpotrivă, să sperăm că ele ţin doar de recunoaşterea actualului selecţioner că “n-are experienţă”. Numai că sunt puţini capabili să le sesizeze şi aproape nimeni în stare să le răstească. Ignoranţa şi laşitatea se inspiră la noi una pe alta”, a spus Corne Dinu, conform gsp.

Danemarca – Romania, duminică, 8 septembrie, ora 19:00, în ultima rundă din preliminariile Campionatului Mondial din Rusia 2018, LIVE VIDEO pe www.fanatik.ro.