Sport
notix pixel id

Cornel Dinu îl face praf pe Ionuț Chirilă: „Când iei trei goluri de ziua lui Nea Vanea, lași echipamentul la magazie și te apuci de comerț cu amănuntul!”

Cornel Dinu îl judecă aspru pe Ionuț Chirilă, după ce Academica Clinceni a pierdut cu 0-3 meciul cu UTA în etapa 13 a Ligii 1.
26.10.2021 | 21:08
Cornel Dinu îl face praf pe Ionuț Chirilă: „Când iei trei goluri de ziua lui Nea Vanea, lași echipamentul la magazie și te apuci de comerț cu amănuntul!”
Cornel Dinu îl face praf pe Ionuț Chirilă: „Când iei trei goluri de ziua lui Nea Vanea, lași echipamentul la magazie și-ți cauți altceva de lucru” Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu l-a criticat în stilul său ironic pe Ionuț Chirilă, după ce echipa antrenată de câteva etape de acesta, Academica Clinceni, a pierdut fără drept de apel, cu scor de neprezentare, 0-3, meciul cu UTA din etapa 13 a Ligii 1 Casa Pariurilor.

Cornel Dinu îl face praf pe Ionuț Chirilă: „Când iei trei goluri de ziua lui Nea Vanea, lași echipamentul la magazie și-ți cauți altceva de lucru”

Academica Clinceni a primit toate 3 golurile încă dinaintea de pauză. Primul a înscris Ioan Hora (minutul 21), cu o execuție de generic: lob din alergare laterală, la colțul lung, peste portarul Ștefan Dobre, surprins într-o poziție neinspirată, departe de linia porții.

Același Ștefan Dobre, într-o zi de… excepție negativă, a gafat și mai rău la al doilea gol al arădenilor: a scăpat o minge „plouată” după un corner, în fața sa, la nici un metru de linia porții și David Miculescu a împins-o în poartă. Era minutul 38.

ADVERTISEMENT

În primul minut de prelungiri al primei reprize, Dobre a boxat o minge venită tot dintr-un corner din dreapta sa, deși nu-l jena nimeni și putea să o prindă, Hora a recuperat, i-a pasat lui Passaglia aproape de linia de fund, Dobre a ieșit, la fel de neinspirat, să-i închidă unghiul, dar mijlocașul argentinian i-a a pasat simplu, înapoi, lui Hora și acesta a făcut „dubla”.

Cornel Dinu: „«Baba UTA» i-a făcut un cadou otrăvit comerciantului cu amănuntul Ionuț Chirilă chiar în ziua de comemorare a ilustrului său tată”

Cornel Dinu l-a desființat, în exclusivitate pentru FANATIK, pe antrenorul Academicii Clinceni, care și-a „condus” echipa la o nouă înfrângere chiar de ziua de naștere a celebrului său tată, regretatul cronicar Ioan Chirilă, care ar fi împlinit 96 de ani luni, 25 octombrie 2021…

ADVERTISEMENT

„Ionuț Cel Năzdrăvan Chirilă a pierdut, pleonastic „iar din nou” ca să înțeleagă și el, net, clar, 0-3 cu „baba UTA. Chiar în ziua în care ilustrul său tată, Ziaristul și Scriitorul Ioan Chirilă, mare admirator și susținător al echipei arădene… numită «baba UTA» cu ranchiună metaforică de Fănuș Neagu… ar fi împlinit 96 de ani, odihnească-l Domnul…” – Cornel Dinu

„Știm destui că și-a dorit ca fiul mai mare să se ocupe de fotbal, nu de altceva, comerț cu amănuntul de exemplu… Providența… nu, nu providența… Soarta l-a cruțat să audă inepțiile fotbalistice, ades și comportamentale, proferate și afișate cu nonșalanță de Ionuț, fiul lui Ioan” – Cornel Dinu

„Dar, mă rog, el e cum e… Vinovați principali, și sunt atâția!, în incompetența ce domină fotbalul nostru, sunt acei mediatizatori ai unor astfel de personaje cărora „le place futbolul”. Dar numai, cum zice Poetul nepereche, «înșirând cuvinte goale ce din coadă au să sune»…” – Cornel Dinu

„Când iei trei goluri într-o repriză, oricum ar fi fost ele, iar echipa ta e mai mult martoră pe teren, nu mai spun de raritatea intrărilor timide în careul advers, lași echipamentul la magazie și-ți cauți altceva de lucru. Comerțul cu amănuntul de exemplu..” – Cornel Dinu

Ionuț Chirilă nu a adus revirimentul dorit la Clinceni: 4 înfrângeri și un egal într-o lună

Ionuț Chirilă, în buletin Ion Ștefan Chrilă, a preluat banca tehnică a echipei din Clinceni pe 21 septembrie și a avut primul meci în șaisprezecimile de finală ale Cupei României, la Buzău, cu divizionara secundă din localitate, FC Buzău, locul 6 în Liga a II-a în acel moment.

Academica Clinceni pierdea calificarea în prelungiri, 1-2 după 1-1 în minutul 90. Au urmat alte 4 meciuri în Liga 1 Casa Pariurilor, un egal și 3 înfrângeri sub comanda tehnică a lui Ionuț Chirilă.

ADVERTISEMENT
 • „Jocul nostru n-a fost cu nimic sub cel al UTA-ei. Din contră, i-am dominat în repriza a doua, însă am comis niște greșeli incomensurabile. Jucătorii mei nu au cedat la pauză, am făcut o repriză secundă mult mai bună. Dar orice greșeală făcută împotriva adversarilor de astăzi e fatală. Noi am făcut trei greșeli” – Ionuț Chirilă
 • „Eu sunt mulțumit de joc. Dacă scoatem cele trei greșeli, mi s-a părut o egalitate între cele două echipe. Ne trebuie niște plombe clare pentru a fi o echipă compactă. Ne trebuie doi atacanți și cel puțin un portar” – Ionuț Chirilă

Rezultatele lui Ionuț Chirilă la Academica Clinceni

 • 1-2 cu FC Buzău (d, Cupa României)
 • 2-3 cu FCSB (d)
 • 1-1 cu FC Botoșani (a)
 • 0-5 cu Universitatea Craiova (d)
 • 0-3 Cu UTA (a)
ADVERTISEMENT

(Academica Clinceni joacă meciurile de pe teren propriu pe stadionul „Dinamo”)

 • 55 de ani a împlinit Ionuț Chirilă pe 9 ianuarie
 • 8 echipe a antrenat Ionuț Chirilă ca „principal”: Electromagnetica (2001-2002), Unirea Focșani (2002-2004), Jiul Petroșani (1 iulie 2005 – 31 decembrie 2005), UTA (25 aprilie 2008 – 30 iunie 2008), Concordia Chiajna (25 iunie 2013 – 12 martie 2014), CSMS Iași (28 august 2014 – 9 octombrie 2014), ASA Târgu Mureș (24 martie 2014 – 12 aprilie 2014), academica Clinceni (din 21 septembrie)
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
 • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
 • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik