News

Cornel Dinu îl face praf pe Iulian Bulai, deputatul USR care a declanșat scandalul „Garcea – Revelion TVR”

06.01.2021 | 13:45
Cornel Dinu il face praf pe Iulian Bulai deputatul USR care a declansat scandalul Garcea  Revelion TVR
Cornel Dinu îl face praf pe Iulian Bulai, deputatul USR care a declanșat scandalul „Garcea - Revelion TVR”
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a început anul 2021 în stilul său ironic binecunoscut. „Procuroru’” îl face praf pe deputatul USR Iulian Bulai, care se află în plin scandal cu „Garcea” Mugur Mihăescu în urma prestației acestuia, alături de Radu Pietreanu și Dan Bitman, în programul de Revelion de la TVR.

Deputatul USR Iulian Bulai a postat pe Facebook, după Crăciunul din 2019, un mesaj despre copii aflați în grija statului sau adoptați din România, a căror soartă, „spune” acesta, i-ar fi amintit de soarta lui Isus Hristos, cum v-a informat FANATIK la vremea respectivă.

ADVERTISEMENT

Părerea lui Bulai l-a oripilat pe Cornel Dinu, care l-a făcut praf pe parlamentarul de la „Uniunea Sinucideți România”, cum numește „Mister” USR-ul, în primul său editorial din 2021, pe care îl puteți citi, în exclusivitate, pe fanatik.ro. 

Cornel Dinu îl face praf pe Iulian Bulai, deputatul USR care a declanșat scandalul „Garcea – Revelion TVR”

Cornel Dinu a fost foarte revoltat de descrierea pe care i-a făcut-o deputatul USR în mesajul său Mântuitorului Iisus Hristos, pe care îl „vede” ca pe „Un copil sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă”.

ADVERTISEMENT

Iată mai jos pasajul din editorialul lui Cornel Dinu referitor la parlamentarul USR Iulian Bulai. Care, vă reamintim, se află într-un conflict dur și cu „Garcea” Mugur Mihăescu în urma prestației acestuia în programul de Revelion de la TVR.

„Bineînțeles că nu ne alegem timpurile în care să fim cu ochii ațintiți de judecată și suflet, cum spune «marele Will»… Shakespeare…Șeikspir, ca să înțeleagă toți parlamentarii: «Suntem doar unelte ale timpului»…

Iar prin acest adevăr vă propun o nouă versificație a Sorcovei tradiționale… Și după ce am fost oripilați cu toții cum un oarecare Buhai… sau Bulai… de la «Uniunea Sinucideți România», în cârdășie cu «Plus» de otravă, așezat inconștient într-un fotoliu al Comisiei de Cultură din parlament, a descris pe Isus Hristos în termeni de patologie psihică. Citiți si judecați singuri…

«Un copil sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți», dixit cu doxa din dotare parlamentarul USR Bulai Iulian.

Chiar așa, specimen ales să ne faci legi?! Vai steaua noastră… Hai, sorcoviți-ne, blesteme ale neamului ce ne sunteți date pentru a ne trezi din nou din somnul național nu de neatenție, ci de bună simțire și judecată. Somnul rațiunii care a «născut», pe lângă monștrii precum cel amintit, și varianta de Sorcovă-Poezea condamnabilă de mai jos…

Sorcova, dorința noastră,
Să nu mai îmbătrânești,
Nici măcar să mai albești!
Ca un măr, ca un păr,
Făcuți la incubator,
Ca un fir de ștevie,
De hrănit un iepure!
Tare ca plastilina,
Iute ca amfetamina (pe care sigur o luați!)
La Anul și… fără alți ani!

Mai e ceva de comentat?”

Justificarea lui Iulian Bulai: „Sunt creștin catolic practicant. Trăiesc foarte dinamic și activ credința mea”

Deputatul USR Iulian Bulai a explicat după reacția negativă stârnită de mesajul său controversat de pe Facebook că este creștin catolic practicant, iar implicarea în politică este determinată în mare parte de credința sa.

ADVERTISEMENT

„Sunt creștin catolic practicant. Soția este luterană. Copiii sunt botezați în Biserica Romano Catolică. Am fost la Litughie și în Ajun și de Crăciun. Trăiesc foarte dinamic și activ credința mea. Asta mă provoacă de fiecare dată la o contextualizare a textelor pe care le aud și le citesc.

Implicarea mea în politică este determinată în mare parte de credința mea. Care mă îndeamnă să las o lume mai bună decât cea pe care am găsit-o.

Familia sfântă și atipică din Nazaret este un model de familie care reușește să treacă peste multe greutăți, depășind tiparele clasice. Atât acum 2000 de ani cât și acum. Este un mister: un copil-Dumnezeu apărut din senin în pântecele unei tinere fecioare, cu doi tați asumați, dar niciun tată biologic: unul divin și unul pământesc, reușește să creeze necontenit dezbatere și implicare.

Misterul acestui bebeluș constituie parte a bazei civilizației noastre. De aceea mi-am permis să îmi însușesc acest mesaj în mod personal. De fapt cred că despre asta este și credința și teologia: a găsi mereu noi sensuri ale unor cuvinte milenare. Și a transforma cuvintele și credința în fapte.

În opinia mea, Crăciunul oferă o oportunitate uriașă de a vorbi despre problemele noastre, dar și despre soluții la aceste probleme. De exemplu am putea vorbi despre cât de disfuncționale sunt comunitățile noastre.

Nu a fost în intenția mea să tulbur acest timp sfânt, ci să pun în context și perspectivă povestea nașterii lui Isus. Cu cuvinte sincere și asumare. Dacă am supărat pe cineva, în mod evident îmi cer iertare.

În avion băiatul mi-a cerut să mai citim încă o dată povestea nașterii lui Isus. Am scos cartea care ne însoțește mereu în aceste zile. Am citit-o cu drag, ca de fiecare dată.

Crăciun fericit tuturor!

Dacă se poate și cu credință vie asumată care să se transforme în fapte, ar fi excelent. Dacă e doar cu tradiții și mâncare și băutură și festinul de după post, e chiar ok. Toleranța e o valoare importantă pentru mine. Cine sunt eu să judec pe alții? Zile frumoase de sărbătoare vă doresc în continuare”

  • 33 de ani a împlinit Iulian Bulai pe 2 decembrie 2020. Este născut în comuna Tășaseni, județul Neamț
  • 2016 este anul în care Iulian Bulai a intrat în USR și a fost ales deputat de Neamț la alegerile din 21 decembrie, acum fiind la al doilea mandat parlamentar