Fotbal intern

Cornel Dinu îl face praf pe Nae Ungureanu: “Acest oltean fals nu putea concura cu Klein nici la un matineu”

11.10.2018 | 21:42
Cornel Dinu il face praf pe Nae Ungureanu Acest oltean fals nu putea concura cu Klein nici la un matineu

Cornel Dinu vine cu o replică dură şi îl face praf pe Nae Ungureanu. Fostul selecţioner al României îi răspunde fostului fotbalist de la Craiova şi Steaua, după ce acesta îl atacase pe “Mister”.

Totul a plecat de la faptul că Ungureanu nu a fost convocat în lotul de la Campionatul Mondial din 1990. La acea vreme, selecţioner era Ienei, iar Dinu era secretar de stat la Ministerul Sporturilor.

Nae Ungureanu, desfiinţat de Cornel Dinu: “Are o frustrare fără argumente!”

Cornel Dinu a ţinut să îi răspundă lui Nae Ungureanu, după ce fostul stelist l-a pus la zid pentru că ar fi influenţat selecţia de la Mondialul din 1990. Dinu ar fi dictat pe cine să ia Ienei şi Ungureanu ar fi rămas în afara lotului, fiind preferaţi Klein şi Rotariu. Un lucru aberant în opinia “Procurorului”: “Este o mare tâmpenie! Nu am făcut eu lotul, la națională, în 1990. Jucătorii care au fost preferați înaintea lui erau mult mai buni la acel moment. Are într-un fel simțul realității, pentru că aminteşte numele celor doi. Nu se compara ce jucau Klein și Rotariu cu ce mai putea el în ’90. Am mai avut ceva consultări cu Ienei, dar nu legat de lot. Decizia i-a aparținut lui în totalitate în privința aceasta.

Acest Ungureanu, un oltean fals, vorbește de Klein, dar nici la un matineu nu putea intra în concurență cu el atunci… Să fim serioși! Cu oltenii adevărați nu am nimic, poate cu cei falși ca el. Deselnicu, Oblemenco, Ilie Balaci, toți olteni de clasă, au fost prietenii mei foarte buni. Nu mă așteptam ca acest Nae Ungureanu să spună așa ceva. Are o frustrare fără argumente…

Îl aduce în discuție și pe Cămătaru. În perioada aceea, se dorea un vârf de atac mobil, rapid. Cămătaru nu avea viteza lui Răducioiu sau a lui Balint. Asta a fost realitatea, dureroasă pentru unii”, a spus Cornel Dinu pentru FANATIK.RO.

De la ce a plecat scandalul: “Erau multe interese şi era bine să apară alţi jucători!”

Cuvintele fostului dinamovist vin în urma atacului lansat de Nae Ungureanu chiar de ziua sa. Olteanul a dezvăluit ce jocuri de culise ar fi existat la naţională în acele timpuri:Cel mai mare regret al meu este că nu am participat cu România la Campionatul Mondial din Italia 1990. Cu un an înainte jucasem și finala Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, eram în forță atunci. Însă nu am prins Campionatul Mondial din cauza lui Cornel Dinu!

El făcea atunci legea la echipa națională, iar noi oltenii știm asta. A avut un cuvânt greu de spus la selecție, iar nea Imi s-a luat după el. Au fost atunci preferați în locul meu Mișa Klein și Rotariu, iar eu am fost lăsat acasă. Și cu Rodion Cămătaru, Dinu a avut ce a avut atunci. L-au adus în Italia, dar nu l-au băgat nici un minut. L-au luat la națională degeaba. Erau multe interese pe atunci și era bine să apară în echipă alți jucători, se știu ei cine”, a declarat Nae Ungureanu pentru FANATIK.RO.

Tags: