News

Cornel Dinu îl pune la zid pe finul Țălnar: „Măi Jiji, ai uitat când ai luat bani de la CFR Cluj la celebrul meci Dinamo-Steaua?”

28.08.2018 | 22:48
Cornel Dinu il pune la zid pe finul Talnar Mai Jiji ai uitat cand ai luat bani de la CFR Cluj la celebrul meci DinamoSteaua

Cornel Dinu îl pune la zid pe finul Țălnar! Fostul mare internațional și legendă a clubului din Ștefan cel Mare, Cornel Dinu a rămas fără cuvinte la atacul lansat zilele trecute de finul său, Cornel Țălnar, într-un interviu pentru FANATIK.RO.

Cornel Țălnar a vorbit despre scandalul apărut recent între cei doi, anume apartamentul pentru care finul l-a dat în judecată pe naș. Este un subiect pe care l-a atins pentru prima oară Cornel Dinu, la o discuție avută cu FANATIK.RO de ziua sa, pe 2 august, dar la care Țălnar i-a replicat abia acum.

Cornel Dinu îl pune la zid pe finul Țălnar. „Am fost nevoit să-l dau în judecată! Credeți că mă duceam ca prostul?”

Eu nu am vorbele la mine aşa cum le are el şi îmi ajunge că mă lupt cu el în instanţă. Însă am fost nevoit să îl dau în judecată. Ce era să mai fac dacă nu mă mai înţelegeam deloc cu el pe apartamentul meu? Ce bani mi-a dat? Să lăsăm judecătorii să decidă cine are dreptate. Dar voi credeţi că dacă eu nu aveam actele de partea mea mai eram nebun să îl dau în judecată? Nu l-am dat aiurea în judecată. Voi credeţi că dacă eu nu eram sigur pe acte mă mai duceam aşa ca prostul să mă judec?”, spusese Țălnar pentru FANATIK.RO.

Cornel Dinu îl pune la zid pe finul Țălnar. „Nici nu am putut să dorm după ce am citit”

Cornel Dinu îl distruge pe finul Țălnar. După publicarea materialului cu acuzele lui Țălnar, FANATIK.RO a luat legătura și cu Cornel Dinu pentru un punct de vedere. Acesta nu a dorit inițial să continue gâlceava prin mass-media cu finul său, dar a doua zi după apariția materialului, Dinu și-a schimbat punctul de vedere. „Nu am putut să dorm toată noaptea după ce am citit ce a putut să spună”, a precizat Dinu. Iată mai jos mesajul lui Cornel Dinu pentru finul său Cornel Țălnar.

N-am crezut că Țălnar, pe care îl luasem sub aripa mea, ca și pe alți jucători mai tineri, veniți în anii ’70 la Dinamo, după tâlhăria cu apartamentul pe care i l-am plătit în 1991, va avea tupeul sfidător să afirme în presă că este al lui. Păi, măi Jiji, cum îți spunea minunata ta bunică de la Bărăbanți și sfânta ta mamă, să-ți reîmprospătez memoria, deși ceea ce îți voi reaminti știi la fel de bine ca și mine că este adevărat. Silvia, soția mea, ți-a dat zece mii de dolari pe apartament în 1991, când voiai să-l vinzi pentru că nu mai aveai rosturi prin București. Și de atunci, repet, 1991, nici tu, nici nimeni din familia ta n-a mai trecut pe acolo până în urmă cu câteva luni, când fiul tău, și el fin al meu, ca și tine, a revendicat apartamentul. Cheile și contractul original, date de tine soției mele, fiind la fiul meu, care a locuit acolo doar doi ani după 2011 și a renovat cheltuind câteva zeci de mii de euro.

A vrut să-l cumpere atunci, în 1991 și Alex Rădulescu, dar i-ai spus că l-ai vândut deja lui nănașu. Alex Rădulescu trăiește și poate să confirme. Mi-am reamintit de curând că imediat după ce ai luat banii, ai plecat în Turcia, ai cumpărat aur pe care vânzându-l te-ai lăudat că ai câștigat de trei ori mai mult decât ai luat de la mine pe apartament. Și Silviei i-ai spus același lucru, câți bani ai scos din Turcia cu banii mei. Nu ți-e pic de rușine să spui că ai uitat contractul casei în bibliotecă și l-am găsit noi? Păi ce bibliotecă ai avut tu, care n-ai citit o carte, după cum bine spui că n-ai vorbele la tine?

Cornel Dinu îl pune la zid pe finul Țălnar. „Ți-am salvat vila Mosquito și ți-am reeșalonat ratele”

Și adevărul despre acest apartament îl știu atâția de pe atunci. Și te condamnă pentru ce faci acuma. Florin Gealan, Gigi Nițu, Cristi Borcea și încă alții foarte mulți, printre noi și acum, o pot spune oricând. Și cât bine ți-am făcut! Ți-am salvat impunătoarea vilă Mosquito din centrul istoricei Alba Iulia, de la banca Dacia Felix, că nu plătiseși ratele. Am vorbit cu Vlad Soare, Mureșan și Sima, ultimii doi conducători ai băncii și ți-am reeșalonat ratele, asta prin 1994. Apoi, te-am adus de câteva ori ca antrenor la Dinamo și la alte echipe, că, de, erai fratele meu mai mic și mai puțin ajutorat. Și n-ai mai locuit în această perioadă niciodată în apartament, îl vânduseși în 1991 familiei Dinu.

Trebuia să-mi dau seama cu cine am de-a face când împreună cu alți doi jucători ai vândut meciul de la Brașov la începutul anilor ’80 și v-a ușuit Postelnicu, care a zis că nu plătește vânzători. Sau când asistam în deplasări cum luai fel de fel de chilipiruri pentru români și le vindeai acasă, disperat după bani. Ultima, aflată, ce-i drept, mai târziu, nu m-a mai surprins. Ai luat de unul singur câteva zeci de mii de euro de la CFR Cluj, printr-un fost dinamovist, la celebrul joc cu atâta încărcătură, când Dinamo a câștigat în fața Stelei în «Ștefan cel Mare» cu 2-1 oprind-o de la titlu. Și aici, la acest capitol al caracterului tău, ar mai fi multe de spus. Mă opresc aici deocamdată.

Cornel Dinu îl pune la zid pe finul Țălnar. „Cât a trăit Geta, soția ta, nu ați avut curajul să tâlhăriți!”

Este adevărat, nu am crezut niciodată că ai să-mi faci așa ceva. Și atâta timp cât a trăit Geta, soția ta, nu ați avut curajul să tâlhăriți. La succesiune v-a luat Dumnezeu mințile și ați revendicat și apartamentul din «Moșilor». Nu mi-am pus niciodată problema că vei întreprinde așa ceva. După 26 de ani în care am crezut, în acest caz, că vei avea onoare și caracter. Așa sunt eu, am încredere în oameni. Și mai ales în cei pe care i-am dus la biserică, dar m-am înșelat de multe ori. De aceea, cunoscând comoditatea ta, nici nu am făcut acte.

Cornel Țălnar a suferit enorm după ce a pierdut-o pe soția sa Georgeta în mai 2017
Cornel Țălnar a suferit enorm după ce a pierdut-o pe soția sa Georgeta în mai 2017

Cred de mic că omul e bun și acuma văd în tine una din victimele societății în care am ajuns și în care doar banul contează, fără niciun fel de scrupule. Dar și cu gene de căpătuială din lumea lui Ion al lui Rebreanu sau Moara cu Noroc a lui Slavici. Aici nu e vorba de un apartament, știi bine, sunt idealist, în afara banilor și al avuției, e vorba de onoare, caracter, respect și încă multe valori morale pe care dovedești că nu le ai. Deocamdată atât. Să vă fie rușine! Vă vede Dumnezeu!”, spune Cornel Dinu, în replica dată lui Cornel Țălnar și publicată de FANATIK.RO.