Sport

Cornel Dinu: „Iordănescu trebuia să înceapă meciul cu schimbările din minutul 62, Octavian Popescu, Florin Tănase și Andrei Ivan”. Exclusiv

Cornel Dinu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK primul meci al lui Edi Iordănescu pe banca tehnică a echipei naționale, criticând schimbările făcute prea târziu.
26.03.2022 | 00:29
Cornel Dinu Iordanescu trebuia sa inceapa meciul cu schimbarile din minutul 62 Octavian Popescu Florin Tanase si Andrei Ivan Exclusiv
Cornel Dinu „Iordănescu trebuia să înceapă meciul cu schimbările din minutul 62, Octavian Popescu, Florin Tănase și Andrei Ivan”. FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Edi Iordănescu n-a avut parte de un debut fericit pe banca tehnică a echipei naționale. România a pierdut cu 0-1 meciul cu Grecia, într-o formulă de echipă care nu a dat randament.

Cornel Dinu: „Iordănescu trebuia să înceapă meciul cu schimbările din minutul 62, Octavian Popescu, Florin Tănase și Andrei Ivan”. Exclusiv

Cornel Dinu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK evoluția echipei naționale în primul meci cu Edi Iordănescu pe banca tehnică și a criticat faptul că noul selecționer a trimis prea târziu pe teren jucătorii cu care trebuia să înceapă partida.

ADVERTISEMENT

Un dar otrăvit de la greci, Mister, la debutul selecționerului Edi Iordănescu…

– Of, Doamne, Doamne… Prima idee este foarte clară. Luați grecii și vedeți la ce echipe joacă și luați-i pe-ai noștri. Începând de la portari, Vlachodimos al lor joacă la Benfica, Niță al nostru nu mai prinde poarta la Sparta Praga. Nu putem pune egal între fotbalul grecesc și cel românesc acum. Din plecare diferența este deja în favoarea lor.

Prima noastră minge pe poartă a fost în minutul 70, „capul” lui Rus în bară. În minutul 70. Pe teren propriu. Tot Rus l-a întins bine pe portarul grec două minute mai târziu. Când cel mai bun atacant al nostru a fost fundașul central, ce-ar mai fi de spus?

ADVERTISEMENT

Și în fotbal, grecii sunt descurcăreți la fel cum sunt în toate domeniile de mii de ani. Așa au fost și astă-seară. Descurcăreți. S-au descurcat mai bine decât ai noștri, care nu i-au prea încurcat deloc. Joc simplu, rapid, din două, trei pase ajungeau la poarta noastră. Ai noștri au avut prea multe momente în care dădeau impresia că nu știu ce să facă…

Cornel Dinu îi „crucifică” pe Chiricheș, Bordeianu și Pușcaș

Cine, Mister? Cine v-a dezamăgit, cine v-a plăcut? Dacă v-a plăcut cineva…

– Rămân la părerea că banderola care îi este dată, obsesiv am impresia, lui Chiricheș, chiar dacă el joacă, e adevărat, în Serie A, la Sassuolo, este peste puterile sale fotbalistice.

ADVERTISEMENT

El continuă să ne sperie ca pericolul de la Est, vedeți golul anulat, greșit spun eu, vedeți golul validat, la ambele era acolo, dar degeaba. Adăugați pasele greșite elementar, care i-au pus pe greci în situații bune de a marca, și veți înțelege de ce este Chiricheș ca pericolul de la Est, seamănă cu tovarășul Lenin Leneșul. Așa-i spunea Mitică Furdui, odihnește-l Doamne, „după faptul că l-a părăsit părul, tovarășul Lenin este un tovarăș leneș”.

M-a surprins și aruncarea în primul „unsprezece” a lui Bordeianu, prezent doar cu numele pe teren până în minutul 75, care nu cred că ar fi în stare nici să recite, nu să cânte, primul vers din celebrul cântec de pahar și jale „Hai, bordei, bordei, bordei…”. Fiind ca joc mult sub un bordei…

ADVERTISEMENT

Apoi, cum spuneam, dacă atacantul cel mai periculos a fost fundașul central Rus, ce a fost atacantul de pe foaia de joc? N-a fost. L-ați văzut cumva pe Pușcaș? Nici măcar ortografic nu se apropie de marele Puskas al lui Honved și al Realului, ce să mai vorbim de joc. Între aceste două extreme, de la cel mai slab la cel și mai slab, ceilalți au jucat mediocru, cu rare sclipiri de fotbaliști.

Cornel Dinu: „Edi Iordănescu trebuie să învețe să joace cu motorete spre motociclete, în niciun caz cu trotinete”

Edi Iordănescu?

– Mi-aș fi dorit ca Iordănescu să simtă nevoile acute ale echipei, schimbările necesare pentru a schimba un joc lânced și rânced în prima repriză, dar nu le-a simțit deocamdată, spuneți-mi ce vreți și cum vreți.

Schimbările pe care le-a făcut abia în minutul 62, Octavian Popescu, Florin Tănase și Andrei Ivan, au adus incomparabil mai mult pericol apărării Greciei decât cei pe care i-au înlocuit, Pușcaș, Maxim și Mitriță.

Cu aceștia, Popescu, Tănase, Ivan, trebuia începută partida, asta-i părerea mea, Edi Iordănescu e la început, are timp să învețe să joace măcar cu motorete spre motociclete, în niciun caz cu trotinete. Că doar d-aia a fost numit la echipa națională, să învețe…

Per total, ca randament, am jucat cu prea puțini jucători vii în joc, care au contat, față de greci. Iar dacă joci în inferioritate de prestație efectivă de patru, cinci jucători, nu poți avea pretenții cu o echipă de nivelul Greciei, nu unul extraordinar, dar vădit superior.

Deocamdată, la debut, Edi Iordănescu n-a simțit lotul, așa, la nivelul submediocru la care se află, p-ăștia-i avem, cu ei defilăm, cel puțin asta mi-a dat mie de înțeles cu schimbările amintite. Jocul a dovedit-o. Dar este abia primul lui meci, trebuie să avem răbdare, chiar dacă fotbalul mare nu mai are răbdare cu noi.

Cifre România – Grecia 0-1

  • 56%-44% posesie
  • 15-14 ocazii de gol
  • 1-2 șuturi pe poartă
  • 10-7 șuturi pe lângă poartă
  • 4-5 șuturi blocate
  • 20-14 lovituri libere
  • 7-2 cornere
  • 1-6 ofsaiduri
  • 18-15 aruncări de la margine
  • 1-1 intervenții portar
  • 13-14 faulturi
  • 0-2 cartonașe galbene
  • 576-412 total pase
  • 494-341 pase reușite
  • 107-100 atacuri
  • 75-65 atacuri periculoase

Statistică flashscore.ro


(P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,10 este cota pentru „X” la meciul Israel – România. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT