Fotbal intern

Cornel Dinu: „Olanda superioară doar fizic, România mai mobilă, mai inteligentă, mi-a plăcut echipa lui Mutu” Exclusiv

25.03.2021 | 09:44
Cornel Dinu Olanda superioara doar fizic Romania mai mobila mai inteligenta mia placut echipa lui Mutu Exclusiv
ADVERTISEMENT

Cornel Dinu consideră că Olanda a fost superioară doar fizic și ca… reclamă României în primul meci de la turneul final Euro U21 2021. Echipa lui Adrian Mutu a fost mai mobilă, mai inteligentă în joc, după părerea lui Cornel Dinu, exprimată în exclusivitate pentru FANATIK.

România U21 a terminat la egalitate, 1-1, cu echipa similară a Olandei la Budapesta, pe noul stadion „Bozik”, inaugurat chiar cu acest meci, în prima etapă a turneului final european pentru echipele de tineret.

ADVERTISEMENT

În celălalt meci al grupei, Germania a făcut instrucție cu echipa gazdă, Ungaria, pe care a pus-o la colț în repriza a doua, după 0-0 la pauză. Nemții au înscris de 3 ori în 12 minute (61-73) și s-au instalat pe primul loc în grupă. Pentru a spera la calificare (primele două echipe din grupă), echipa noastră trebuie să învingă în următorul meci (sâmbătă, 27 martie, ora 19:00.) naționala maghiară.

Cornel Dinu a explicat pentru FANATIK de ce i-a plăcut echipa lui Adi Mutu în meciul cu o Olandă superioară doar fizic: „România a fost mai mobilă, mai inteligentă în joc”

Olandezii au deschis scorul în minutul 16 (cap Schurrs din centrul careului, de lângă Denis Ciobotariu, după un corner de pe dreapta), tricolorii noștri au egalat repede, după numai 4 minute printr-un euro-gol al lui Andrei Ciobanu (23 de ani, mijlocaș la Viitorul de la Ovidiu), lovitură liberă executată magistral, la vinclu, de la 22 m.

ADVERTISEMENT

Același Ciobanu a fost la… o palmă de o „dublă” istorică, palma portarului olandez Scherpen care a deviat în corner șutul de gol, de sub transversală, în minutul 93.

Cornel Dinu a apreciat, în exclusivitate pentru FANATIK și în stilul său „istoriografic” inconfundabil, prestația echipei noastre naționale U21, reliefând nedreptatea care li se face tinerilor tricolori români.

ADVERTISEMENT

„Impresia pe care mi-a lăsat-o jocul este că au jucat niște soldați flamanzi care țin cheile orașului Breda cu niște cercetași români. N-am fost cu nimic inferiori…”

„Bun, din punct de vedere fizic și al reclamei Olanda ne este superioară, dar ne este superioară nedrept. Mă refer la cota de piață, adică ei au cote care se însumează la vreo 180 de milioane și noi ne ducem la vreo 30 de milioane… dac-or fi și-atâtea… Iar realitatea din teren a fost cu totul alta, s-a văzut câtă nedreptate e în fotbalul actual…”

„Mi-a plăcut mult cum a jucat echipa lui Adi Mutu…  îl știam și se dovedește băiat inteligent și cu multă știință de fotbal, e normal după echipele pe la care a jucat… ”

Cornel Dinu: „Echipa asta a lui Mutu a fost foarte ordonată, cu un presing nemaipomenit, nu i-a lăsat să joace pe olandezi”

„Procuroru’” a enumerat calitățile jocului prestat de echipa lui Adi Mutu, de la presing prin marcaj permanent, la mobilitate superioară mult mai bine cotaților adversari olandezi.

„…Revenind la echipa gândită de el cu Olanda, repet, mi-a plăcut cum a jucat, cu presing, cu mobilitate, foarte bine așezată în teren și, dacă stau bine să mă gândesc, chiar dacă posesia, cornerele au fost net superioare de partea Olandei, echipa asta a lui Mutu a fost foarte ordonată, cu un presing nemaipomenit, nu i-a lăsat să joace pe olandezi, nu i-a lăsat să zburde, n-au avut spații largi, au fost tot timpul în marcaj pe ei ai noștri”

„Da, fizic Olanda a fost superioară, dar România a avut multă mobilitate, inteligență, s-a blocat foarte bine, chiar în 6-3-1 de multe ori, a ieșit bine pe contraatac, iar dacă socotim ocaziile, cele două din final, minutele 91 și 93, Itu și Ciobanu, au fost foarte mari și foarte aproape să ne aducă victoria, meritată zic eu după inteligența arătată în joc”

„Mister” condamnă nedreptatea care li s-a făcut tricolorilor noștri și speră că aceștia nu vor cădea pradă „inconstanței care ține de filonul și de educația națională”

Cornel Dinu atrage atenția supra diferențelor artificiale cu care sunt cotați tricolorii noștri față de cei din Occident doar pentru că provin dintr-un sistem diferit istoric.

ADVERTISEMENT

„Ceea ce mă doare cel mai mult este că jucătorii noștri sunt doar ca talie, poate, și ca forță în anumite momente inferiori olandezilor și cotele arată mare nedreptate în lumea asta a fotbalului ca să zici că ăia sunt de sute de milioane și ai noștri, care, repet, nu au fost cu nimic mai prejos, chiar puteau să câștige, sunt evaluați la doi lei…”

„Și o mai spun odată și încă o dată… Mă doare această… segregație se poate numi… deci vrem să fim cu toții când e să globalizăm și când e vorba de bani, deși nu suntem cu nimic inferiori, pe noi ne consideră de doi euro și pe ei de două sute… o bătaie de joc globalizată, a oamenilor contra oamenilor din două sisteme diferite istoric”

„Aș vrea tare mult ca echipa asta făcută de Adi Mutu să rămână la aceeași prestație, să confirme aceeași inteligență în joc și în partidele cu Ungaria și cu Germania și să nu se întoarcă la celebra inconstanță care ține de filonul și de educația națională”  

„Inconstanță mioritică, provenită dintr-o concentrare psihică labilă, nu numai a fotbaliștilor, ci în general a neamului românesc. Pentru că așa suntem noi, oscilăm, când suntem de zece, când, a doua zi, ne facem de… doi… și asta provine din educație, din siguranța vieții, din forța mentală oscilantă din zona și nenorocirea în care ne-am născut”  

  • 68% – 32% pentru Olanda U21 a fost scorul posesiei în meciul de miercuri seară
  • 12-12 au fost șuturile spre poartă în partida România U21 – Olanda U21 1-1
  • 6-4 pentru România U21 a fost scorul șuturilor pe poartă în meciul cu Olanda U21

  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 1,71 este cota pentru „PSFX” la meciul Ungaria U21 – România U21. Vezi aici toate cotele!
ADVERTISEMENT