Sport

Cornel Dinu: „Ploaia a venit de la Cluj. De goluri CFR. Triumviratul de antrenori de la FCSB are probleme cu apărarea”

Cornel Dinu a analizat meciul CFR Cluj – FCSB 4-1, a evidențiat atuurile campioanei și a criticat deficiențele echipei lui Gigi Becali.
30.08.2021 | 01:06
Cornel Dinu Ploaia a venit de la Cluj De goluri CFR Triumviratul de antrenori de la FCSB are probleme cu apararea
ADVERTISEMENT

Prezumtivul derby între principalele echipe acreditate la începutul sezonului cu șanse la titlu a fost un meci la discreția campioanei CFR Cluj, care a surclasat cu 4-1 pe FCSB la primul meci cu Edi Iordănescu pe banca tehnică.

Marile greșeli din apărarea echipei lui Gigi Becali au dus la proporțiile nebănuite înainte de meci ale scorului, meciul s-a jucat aproape la o singură poartă și faptul că primul șut pe spațiul porții al echipei din Berceni a fost în minutul 88 spune totul despre ziua felul în care s-a jucat partida din Gruia.

ADVERTISEMENT

Cornel Dinu a analizat, în exclusivitate pentru FANATIK, desfășurarea ostilităților de pe gazonul stadionului „Dr. Constantin Rădulescu”, evidențiind plusurile, dar și minusurile echipei clujene și „răstignind” nu numai jocul, dar și mentalitatea care au dus pe FCSB la 12 puncte de primul loc, pe locul 7.

Cornel Dinu: „Ploaia a venit de la Cluj. De goluri CFR. Triumviratul de antrenori de la FCSB are probleme cu apărarea”

„Procurorul” a enunțat, la începutul „judecății”, „capete acuzării” față de situația din vestiarul lui CFR Cluj după umilința îndurată de la Steaua Roșie Belgrad.

ADVERTISEMENT

„CFR a avut atuul stabilității, de valoare, de joc, dobândită pe timpul lui Dan Petrescu, și din patru situații mari de gol au dat patru goluri, eficiență maximă”

„Asta dincolo de situația tipic dâmbovițeană din Gruia. Avem talent național să ne batem cuie în talpă și să ne facem de râsul lumii. Altfel nu se explică toată hărmălaia  care a avut loc la Cluj după meciul cu Steaua Roșie Belgrad. Pentru că se dovedește că în momentul în care oameni cu umbre de nelegiuiri asupra lor preiau funcții de conducere, mascarada, sau chiar drama vine inevitabil”

„Nu înțeleg de ce trebuia făcut acest scandal după meciul cu Steaua Roșie Belgrad, care te bătuse fiindu-ți clar superioară… Asta dovedește că apar în toate domeniile, deci și în fotbal, oameni cu forță de decizie nepregătiți total pentru fenomenul pe care îl gustă și vor să se facă neapărat cunoscuți prin el, dar pe care mai mult îl compromit”

Cornel Dinu: „Ecoul pregătirii din timpul lui Dan Petrescu l-a ajutat pe Șumudică să-și ascundă bufoneria”

Enumerând atuurile lui CFR Cluj, „Mister” l-a lăudat, cu ceva „observații”, e drept, pe Dan Petrescu și l-a desființat pe Marius Șumudică.

„Climatul serii a fost a la celebra ploaie de la Cluj, și meteorologic, și ca goluri, care, sigur, a avantajat echipa mai puternică, CFR, echipă construită în timp de Dan Petrescu, într-un realism extrem, pe care eu nu-l împărtășesc, eu vreau și frumusețe… Ecoul acelei pregătiri a mers mai departe și l-a ajutat să-și mascheze un timp bufoneria pe Șumudică”

Cornel Dinu „vede” trei antrenori la FCSB!

„Mister” Dinu consideră că la FCSB sunt acum nu mai puțin de trei antrenori, Edi Iordănescu, Gigi Becali și încă unul-surpriză, și crede că CFR Cluj nu are contracandidate la titlu (ar fi al cincilea consecutiv!) în această ediție de campionat.

ADVERTISEMENT

„Practic, diferența a făcut-o forța grupului, net superioară cea a CFR-ului, față de încercările, după atâta instabilitate de… stabilitate a CFSB-ului. Unde acum cred că sunt trei antrenori: Gigi Becali, care nu se va lăsa că n-are cum să-și schimbe firea, Edi Iordănescu, care a moștenit echipa chinuită și nepregătită, slăbită de plecări și accidentări, iar un cuvânt, cel puțin părintesc eu zic că are și tata Puiu”

„Drumul CFR-ului este sigur, pentru că este are cel mai complet și cel mai complex lot al campionatului, iar la ce opoziție are, este imposibil să nu defileze en fanfare spre al cincilea titlu consecutiv”

Cornel Dinu: „FCSB a avut aseară apărători care nu cunosc marcajul, n-au plasament, nu știu ce-i aia deposedare și sunt străini de capacitatea de a forma o linie defensivă funcțională”

Pe un teren uscat, crede Cornel Dinu, jucătorii FCSB-ului ar fi avut șanse să țină piept „ceferiștilor” clujeni, chiar dacă apărarea este foarte slabă, în ciuda atâtor încercări de schimbare pentru un randament superior.

„De partea cealaltă ce ar mai fi de spus atâta timp cât primul șut pe poartă a fost în minutul 88? Da, se poate spune că pe un teren uscat, nu unul moale, murat de ploaie, niște jucători mai tehnici, mai rapizi, cum sunt cei de la FCSB, probabil că s-ar fi descurcat mai bine. Dar n-a fost să fie”

„Sunt convins că va fi foarte greu ca, repede, dintr-un triumvirat, să iasă o echipă competitivă, chiar cu jucători talentați, cum sunt la FCSB. Aseară au avut ghinion și de niște colaborări antagonice, ca să le spun așa… De exemplu, la primul gol, Vinicius, luat cu trâmbițe și tobe, și-a păstrat automatismul și i-a pasat cu capul lui Omrani, cu care a jucat împreună până în urmă cu două luni. Vechile deprinderi s-au confirmat și când cei doi au devenit adversari…”

„Marea problemă, de ani buni… de fapt răi… a FCSB-ului este apărarea. Și, din punctul ăsta de vedere, nu știu cine face achizițiile, cum le face, de unde le face, dar tot au dat cu oiștea-n gardul stânei. Pentru că apărătorii pe care i-au avut în ultimii ani au fost lenți, fără abc-ul deposedării, străini de noțiunea de marcaj, greșiți în plasament, și predispuși la faulturi care au dus la lovituri libere și penalty-uri ce puteau fi evitate”

„Dacă se spune despre un jucător că «E bun, domne, da’ cu stângu’ nu dă, cu dreptu’ nu poate, cu capu’ nu știe», putem spune că FCSB a avut aseară apărători care nu cunosc marcajul, n-au plasament, nu știu ce-i aia deposedare și sunt străini de capacitatea de a forma o linie defensivă funcțională. A tunat și i-a adunat, fără calități în concordanță cu pretențiile pe care le are o echipă cum e FCSB”

  • 12-4 este scorul CFR Cluj – FCSB la ocazii de gol
  • 7-2 este scorul CFR Cluj – FCSB la șuturi pe poartă
  • 5-2 este scorul CFR Cluj – FCSB la șuturi pe lângă poartă
ADVERTISEMENT

(statistică flashscore.ro)


  • (P) Cota BETANO pentru FCSB – Dinamo: 2,35 este cota pentru „1 și peste 2,5 goluri”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT